Re: Re: Re: Re: Re: Pro skalní mini......,
(hroch, 30.01.2010 22:39)
celé vlákno | reagovat
Vždy a v každé odborné literatuře je zmíněno, že dvourmutový způsob je náročnější na energii s vyšším výtěžkem na sypání, než jednormutový, a třírmutový má ekonomický význam pouze pro tmavá piva vzhledem k energetické náročnosti. Jelikož náklady surovin oproti nákladům za práci a za energii dělají u mini úplně jiný poměr než u průmyslových pivovarů není pro mini ekonomické vařit na dva a více rmutů (a někteří tak činí). Je otázkou jestli jednormutové pivo s menším účinností využití surovin má větší spektrum chuti než domrtě využitý slad při dvourmutovém způsobu vaření v počítačem řízeném provozu průmyslového pivovaru?
Otírat se o minipivovar, který se nesnaží zaplnit trh ( ale žije pouze ze sousedů), nehraje si o nej, hraje si pouze na vlastním písečku bez vyšších ambicí, je ubohé použití extrémních argumentů na neadekvátním případu.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Otírat se o minipivovar, který se nesnaží zaplnit trh ( ale žije pouze ze sousedů), nehraje si o nej, hraje si pouze na vlastním písečku bez vyšších ambicí, je ubohé použití extrémních argumentů na neadekvátním případu.