úvod
homepage

Komentáře

článku: Konec pivovaru Louny. Je to tragédie?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro skalní mini......, (Lukáš Provazník, 31.01.2010 12:56) celé vlákno | reagovat
Takže vaření na jeden rmut je v pořádku? Pravda, dvourmut je ekonomicky náročnější, ale u mini přivřeme oči (stejně jako u ostatních věcí - používání chmel. extraktu např.). To jen ti zlovolní a velcí můžou být peskováni za šizení surovin a technologických postupů. Jinak já bych dokonce ani proti infuzi u ležáku toho zas tak moc neměl, kdyby to nebyl takovej humus, jako mají ve Starým Harcově. Byl to jeden z nejhorších zážitků nejenom loňského roku. A to že pivo často vaří lidi, kteří nejsou původně sládci (namátkou Permon)? To taky asi není nelepší přístup. A absolvovat kurz vaření v Podskalský zřejmě nebude stačit. Každopádně nedostatek zkušeností, a/nebo nedostatečný technologický postup a/nebo nic moc suroviny tvoří základ toho, že jsou u nás k dostání takové strašlivé hrůzy jako jsou piva z Mačic, Loučné nad Desnou, Starého Harcova, Žebětína, Velichova, Přerova, weizenbier z Horních Dubének, nebo výtvory, které prostě jen příliš nezaujmou: Sentice, Dalešice, Dětenice, Žamberk, Vyšší Brod, ostatní piva z Horních Dubének ...
"Je otázkou jestli jednormutové pivo s menším účinností využití surovin má větší spektrum chuti než domrtě využitý slad při dvourmutovém způsobu vaření v počítačem řízeném provozu průmyslového pivovaru?" - opravdu exitují pouze tyto dvě možnosti? To asi těžko.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání