úvod
homepage

Komentáře

článku: Konec pivovaru Louny. Je to tragédie?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Příspěvek odstraněn, (conversion data, 20.04.2013 12:17) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Co s akciemi?, (David Vrkoč, 18.04.2012 15:40) celé vlákno | reagovat
Jsem vlastníkem akcií Pivovaru Louny...co tedy dál s těmito akciemi? Poradí mi někdo? Děkuji Vám. d-asistent@email.cz
Re: Co s akciemi?, (moreli, 19.04.2012 09:48) celé vlákno | reagovat
Rozhodně bych je nevyhazoval. Před rokem, možná je to o něco déle, jsem četl v hospodářských novinách oznámení, že mezi akcionáře Pivovaru Louny a.s. má být rozdělen zisk ve výši několika desítek milionů. Už si to moc přesně nepamatuju, ale docela mě překvapilo, že zrušený pivovar, který neuvařil v daném roce ani litr piva rozděluje, tak obrovskou sumu. Článeček jsem si vystřihl, ale zapadl mi za skříň. Protože se budu stěhovat, předpokládám, že ho za tou skříní najdu a upřesním svou informaci.
Pivovar Louny, (Z.N., 14.05.2010 00:28) celé vlákno | reagovat
Tak zničili prosperující podnik jehož jsem stále ještě akcionářem ve prospěch nadnárodní společnosti a já podle Vás mám zakládat další a kde? A za co? Za to co vyplácí(nebo spíše nevyplácí) okradeným akcionářům? Heineken Ve Znojmě vlastní bývalý Pivovar Hostan a klade si podmínku pří prodeji městu, aby se po dobu deseti let nevařilo v areálu pivo.Tyto společnosti vydělávají tolik peněz že každou konkurenci bez problémů odstraní.
Minipivovary tradici nezachrání , (zdeno, 27.01.2010 10:08) celé vlákno | reagovat
Tragédie to není. Neštěstí vypadá jinak, i když lidé, co tratí práci a jinou neseženou, to tak cítit mohou. Nadnárodní kolosy, ať už se jmenují Heineken, AB-InBev nebo SABMiler, tak podnikají. Za každou z nich je propouštění a zavřené podniky. U nás, na Slovensku i jinde. Daň za globalizaci to je dost drsná, co?
Jinak soudím, že minipivovary tradici českého pivovarnictví nezachrání. Zatímco na zmíněné Šumavě z nových výhonků možná jednou vyroste les, z žádného minipivovaru větší pivovar nevyroste. Charakter odvětví dělají ty velké. Tak fandím hlavně Budvaru, ale i lidem z PMS nebo z K-Brewery, aby tradiční charakter českého piva udrželi. Od těch nadnárodních vařičů piva z Prazdroje, Gambrinusu, Staropramenu, Krušovic nebo Zlatopramenu to prostě nečekám.
Re: A co třeba Vysoký Chlumec, (Pavel, 28.01.2010 18:19) celé vlákno | reagovat
To snad nemyslíte vážně, nebo chcete jenom provokovat! Zkuste si zjistit co se stalo např. v pivovaru Vysoký Chlumec. Podívejte se na "nový" sortiment a zjistěte si kde se vaří. A pak znovu začněte fandit ...... bla, bla..
Proč by, (MíraŠíra, 01.02.2010 16:17) celé vlákno | reagovat
měl kolega přispěvatel provokovat nebo si dělat srandu??? To by asi šel diskutovat třeba na www.prča.cz. Má naopak zásadní pravdu a fandí pivovarům, které jsou schopny uchovat (skutečně) ČESKÉ a (skutečně) PIVO i dalším generacím. To že K-Brewery vyčlenili pivo ze svého portfolia jako zbraň proti mainstreemovým europivům a vytěžují si v rámci skupiny výrobní kapacity, k tomu jsou donuceni realitou dnešního trhu. Pořád je tento krok o 1000% sympatičtější, než kdyby majitelé PMS, K-Brewery apod. napodobili zbohatlé z Drinks Union a nabídli naše rodinné stříbro západoevropským, americkým, ruským či jiným velkosoudruhům.
Re: Protože ...., (Pavel, 01.02.2010 17:00) celé vlákno | reagovat
Protože jsem na tom pivu o kterém se bavíme, vyrostl a mám v paměti jeho chut předloni a dnes. Proto.
A ještě by mě zajímal důvod proč by se scénář Drinks Union neměl opakovat?
Re: Re: Protože ...., (Standa Dusík, 02.02.2010 08:15) celé vlákno | reagovat
Taky se obávám toho, že pánové z K-Brewery dají přednost zisku před tradicí. Solidní podíl na trhu už mají, zatajit místo výroby už taky umí, takže zbývá jen vnutit Lobkowicze obyvatelům všech koutů země (jako se to poměrně nedávno podařilo se Zlatopramenem) a společnost je připravena k prodeji solventnímu zájemci.
Protože, (Roman, 02.02.2010 13:04) celé vlákno | reagovat
K-Brewery má solidní podíl na trhu, ale díky hospodám,které si od K-Brewery vemou peníze. Je to stejná obchodní politika jako si hospody kupoval Zlatopramen. Myslím že je v rukou hospodských zda zanikne tradice piva v čechách, nebo jí prodají.
Re: Poslední možnost, (Pavel, 02.02.2010 20:33) celé vlákno | reagovat
Mojí osobní poslední možností, jak si dopřát kvalitní pivo je Krumlov. Jestli i tohle někdy někdo zmrší tak přestávám pít pivo. Protože už tady ŽÁDNÉ NEBUDE!!!
Re: Re: Poslední možnost, (Jiří Kaňa, 03.02.2010 07:44) celé vlákno | reagovat
Můžu Vás uklidnit, Krumlov už o moc víc zmršit nejde :-)
Re: Re: Re: Souhlas, (Pavel, 02.02.2010 20:35) celé vlákno | reagovat
Souhlas. Si moc dobře pamatuji prohlášení majitele Krásnýho Března když to přebíral.
Re: Re: Protože ...., (MíraŠmíra, 02.02.2010 21:57) celé vlákno | reagovat
Scénář Drinks Union se může samozřejmě kdykoliv opakovat, moc se obávám. A to nejen u K-Brewery nebo jiných podobných. Ale zatím se tak nestalo tak je nebudu odepisovat a pranýřovat. Odplivnu si, až to provedou.
A mimochodem: Krumlov má teď dost kolísavou kvalitu. Majitel, bývalý vekslák, na mě přesto pokaždé působí jako slušný člověk a fandím mu, zejména co na něj vyhlásili falešný konkurz, neboť ty pozemky pod pivovarem v Krumlově asi táhnou leckterýho vykuka.
Re: , (Pavel, 03.02.2010 19:05) celé vlákno | reagovat
Mě je osobně úplně jedno kdo je majitelem, ale hlavně, že dokáže uvařit fortelné pivo, které má chut a říz.
Včera jsem si koupil pakl vánoční 12 a už jsem si objednal u vedoucí Pétu Voka.
Pomlouvač, (Petr, 01.02.2010 09:36) celé vlákno | reagovat
V Bělči je výborné pivo vařené podle programu počítačem.Takže k chybě v kvalitě nemůže dojít.Všechno TIRUZI jsou pomluvy.
Pro skalní mini......, (zdenek, 27.01.2010 07:58) celé vlákno | reagovat
S kolemjdoucím musím souhlasit.Myslím si, že minipivovary, jak to tu „hlásají“ určitě nic nezachrání.Jejich europivo je již vytvořeno.Je to polotmavé infuzní pivo,kde má barva evokovat chlebnatost.Uvařit co nejrychleji – t.j nejlevněji.Cena piva v těchto provozovnách je dána „cenou“ obsluhy.Proto se člověk setkává pravidlem, že po úvodním vaření profesionálem, nastupují snaživí záměčníci, údržbáři, v lepším případě kuchaři.Pěkně jako opičky opakují proces, bez jakýkoliv znalostí technologických, natož nějakou představu o tom, co udělá s pivem nebo s jejich maličkostí chemie.(nějaký rozbor v laboratoři je pro ně „science fiction“)Tyto „vařiči“ se učí metodou pokus-omyl, a konzument se stává pokusným králíkem a netuší to ani jedna strana.Výrobek může být i chuťově zajímavý, protože je určitě jiný, ale pít ho dlouhodobě je o zdraví,a za to ručím.Na druhou stranu jsou minipivovary, je jich menšina a mívají větší výstavy, kde je vše v pořádku.A ty již vypadávají z mini ,ale začínají být průmyslové.A záchranou pro naše pivovarnictví jsou vlaštovky, jako je Chotěboř, Tambor-Dvůr Králové, Kout na Šumavě, Bon-Zašová, Novosad Harrachov.Některé jsou menší, některé už dost velké (výstavem), ale mají jedno společné- vaří a vyrábějí opravdově a profesionálně slušná piva.Není pivovar jako pivovar a není mini jako mini, a nebo když dva dělají totéž nemusí to být totéž.(nemyslím sortiment a druhy piva).Závěr z této úvahy?„Škrtat“ by se mělo nejen nahoře , ale mnohdy i ty dole.Obojí jsou cesty do pivních pekel.
Re: Pro skalní mini......, (tiruz, 27.01.2010 09:11) celé vlákno | reagovat
citace z http://209.85.135.132/search?q=cache:lgSsMqj8xFwJ:www.pivnicesty.eu/tisk.php+voltr+u+hu%C5%A1k%C5%AF&cd=5&hl=cs&ct=clnk&gl=cz - degustovaná piva z odborného hlediska okomentoval i sládek Pivovaru u Hušků z Bělče nad Orlicí p. Josef Voltr, jehož postřehy k chuti, způsobu vaření a přidávaným surovinám byly více než zajímavé.
-to určitě po půl roce vaření pod vedením Karla Nohejla se ze svářeče ,zámečníka a údržbáře byťáku stal asi přes noc pivovarským odborníkem…..a pohádky je konec.
Re: Pro skalní mini......, (Luboš, 27.01.2010 10:27) celé vlákno | reagovat
Nevím co Vás vede k osočování minipivovarů (infuzní pivo,je o zdraví, atd). Z Vašeho příspěvku mám dojem, že Vám minipivovary vadí a snažíte se veřejnost ovlivnit, aby se minipivovarům vyhýbala. Podotýkám, že nejsem ani majitel či provozovatel žádného minipivovaru a ani skalní mini...
Re: Re: Pro skalní mini......, (zdenek, 27.01.2010 10:47) celé vlákno | reagovat
Máte pravdu,některým maxi i mini je lepší se vyhnout.A můj příspěvek vyplývá z vlastních zkušeností(přímo jmenovat nebudu,ať si každý udělá svůj názor na místě)Reklama hlásá KLASICKÝ ČESKÝ ZPŮSOB VÝROBY PIVA...a pak je tam infuze.To je ta lepší verze.O nic víc nejde,než o klamavou reklamu.Ale sám jsem se vícekrát setkal s tím,že "sládci" netuší co dělají za "prasečiny".Nechci unifikovat,ale někdy je to v mini opravdu tragédie a ne nějaká všemohoucí záchrana.Přirovnal bych to ke kuchyním různých hospod a restarací.Má to opravdu hodně společného.Někdy je lepší nevědět kdo a jak to vaří a smaží...
12
Vyhledávání