Komentáře
článku: Malá piva v pražských minipivovarech II.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Honzíku moje sestra dělá letušku také a já vím o čem je řeč taky je to dřina akorad ti chci říct že mi pinglové si vybíráme koho si posadíme a koho ne a pak čekáme co kdo dá už je pryč doba kdy se kradlo ale vy si nemužete vybírat koho posadíte a koho ne ale zase rozlejvate Pivečka a nealko aby jste vyšetřili, moc alkohol nenabízíte spíš vůbec a to co ušetříte tak potají vemete a na hotelu pak děláte HOGO _FOGO.. co je lepší vybírat si lidi ...... nebo krást na úkor lidí že nedostanou to naco maj nárok
Když tady pročítám tu diskusi, tak nevěřím svým očím.
Příspěvky číšníků profesionálů jsou úplně šokující. Spropitné je samozřejmost. Někde v cizině je dokonce započítáno v ceně.
Jak poznáme, že u nás není započítáno v ceně, když takové podniky jako NP mají ceny vyšší než některé podniky v západní Evropě.
A páni pinglové, když máte v centru Prahy i 80 000,- Kč, můžete mi prosím sdělit jak spropitné uvádíte v daňovém přiznání? Nejsou to snad nezdaněné příjmy, že ne?!
Vždyť vy jste vrchol slušnosti a poctivosti že? Asi ano, když si osvojujete právo kastovat lidi.
Tak nezapomeňte, až pojedete třeba autobusem, dát řidiči spropitné. On taky zřejmě, podle vás, mohl vyhodit socky a vzít lepší klientelu...
Příspěvky číšníků profesionálů jsou úplně šokující. Spropitné je samozřejmost. Někde v cizině je dokonce započítáno v ceně.
Jak poznáme, že u nás není započítáno v ceně, když takové podniky jako NP mají ceny vyšší než některé podniky v západní Evropě.
A páni pinglové, když máte v centru Prahy i 80 000,- Kč, můžete mi prosím sdělit jak spropitné uvádíte v daňovém přiznání? Nejsou to snad nezdaněné příjmy, že ne?!
Vždyť vy jste vrchol slušnosti a poctivosti že? Asi ano, když si osvojujete právo kastovat lidi.
Tak nezapomeňte, až pojedete třeba autobusem, dát řidiči spropitné. On taky zřejmě, podle vás, mohl vyhodit socky a vzít lepší klientelu...
Asi v letadle taky zacnu vybirat tringelty. Cizincu tu mame hafo, a navic nam ani nikam neutecou:). Jidlo roznasim, usmivat se musim, problemy resime, dva svetove jazyky umet musime, dnes jsem take delal vic jak deset hodin, k tomu casova pasma...Jen nevim, co by na to reklo vedeni. Stoupnout si ke dverim a rict "mame plno"...
No nic, to bylo tzv off topic. Take mam nejake ty zkusenosti ze sveta z ruznych pubu. Take jsem zazil chovani a "chovani". Nekde opravdu uctuji 10% prirazku rovnou k cene, nekde se i tvarili, kdyz jsem nic nepridal, protoze jsem nebyl spokojen. Nejak mi ale pripada, ze ve svete je trosku stavovska cest a profesionalita nekde jinde, nez u nas...
Trosku tech spatnych prikladu ze sveta: v Torontu v pubu, kde meli X piv na cepu, mi vnucoval belgicky psenicny wit s tim, ze je psenicne jako psenicne, kdyz bavorsky weizen neni(treba jako Primator Weizen a Hoegaarden), v Londyne si nelamal hlavu s alema(pale ale a IPA je nejspis to same...) atd...
No nic, to bylo tzv off topic. Take mam nejake ty zkusenosti ze sveta z ruznych pubu. Take jsem zazil chovani a "chovani". Nekde opravdu uctuji 10% prirazku rovnou k cene, nekde se i tvarili, kdyz jsem nic nepridal, protoze jsem nebyl spokojen. Nejak mi ale pripada, ze ve svete je trosku stavovska cest a profesionalita nekde jinde, nez u nas...
Trosku tech spatnych prikladu ze sveta: v Torontu v pubu, kde meli X piv na cepu, mi vnucoval belgicky psenicny wit s tim, ze je psenicne jako psenicne, kdyz bavorsky weizen neni(treba jako Primator Weizen a Hoegaarden), v Londyne si nelamal hlavu s alema(pale ale a IPA je nejspis to same...) atd...
tak se mi zdá, že se to posunulo vše někam trochu jinam. Většina začínajícich příspěvků byla pouze od těch flustrovaných nespokojených "hostů". Je to asi normální. Ten ,kdo je spokojený, tak nevyhledává takovou debatu, nikam nepíše to, že byl někde spokojený a vesele se zaobírá daleko příjemějšíni věci. Například se do podniku, kde se mu líbí a kde je spokojen, vrací.
Pane maiere nechci aby jste neco rozebíral jen mi prosím jestli můžete odpovězte zda by jste si vybral bod A nebo bod B..děkuji
bod A..... děláte celý měsíc pouze ty čechy co chtějí být v.i.p obslouženi a na konci měsíce spočítáte peníze a vyjde vám výplata 7500 + 10,000 tringelty a na dovolenou nikam nemužete a koupat se chodite do podolí nebo na slavii
bod B..... dělláte celý měsíc jen ty cizince kteří nevyžadují takový servis jako vy a na konci měsíce spočítate peníze a vyjde vám výplata 7500 + 60,000 tringelty a na dovolenou vemete rodinku třeba k moři do thajska
Každý at si odpový jaký bod by si vybral a pak máte odpověd na věci který se tady píšou jak si pinglové vybírají. Je to smutný ale je to tak...
bod A..... děláte celý měsíc pouze ty čechy co chtějí být v.i.p obslouženi a na konci měsíce spočítáte peníze a vyjde vám výplata 7500 + 10,000 tringelty a na dovolenou nikam nemužete a koupat se chodite do podolí nebo na slavii
bod B..... dělláte celý měsíc jen ty cizince kteří nevyžadují takový servis jako vy a na konci měsíce spočítate peníze a vyjde vám výplata 7500 + 60,000 tringelty a na dovolenou vemete rodinku třeba k moři do thajska
Každý at si odpový jaký bod by si vybral a pak máte odpověd na věci který se tady píšou jak si pinglové vybírají. Je to smutný ale je to tak...
Onehda jsem byl v USA a zasel jsem se dvema prately na snidani do baru ve tvaru podkovy,pozreli jsme snidani,zaplatili do centu jako spravni Cesi a odesli.Druhy den jsme tam zasli znovu,sli jsme na "sve"misto a servirka kolem 40ti let nam rekla,at jdeme do druhe casti,ze tam obsluhuje kolegyne,ze ona nas tam nechce,ze zdarma pracovat nebude.Hmm,ze by take socialisticka moralka?Ve Francii je spropitne zapocitano rovnou v cene a zaplatiho jak host bohaty,chudy,spokojeny ci nespokojeny.No a ve zbytku Evropy je slusnost davat tip. Pro nektere zdejsi prispevatele se zap. evropa stava vzorem,ale pouze jak na co,ze? Narocni jak Gatesove ovsem pri placeni studentici 1. rocniku gymplu!! Nejsem cisnik a nezastavam se jich,nekdy je to opravdu hruza,jen jsem takove pivni hosty poznal i mezi prately a s nimi jiz do restaurace nikdy nejdu.
Není náhodou tento příspěvek nějakou mystifikací ve stylu Karla Kvapila? Každopádně je to krásný příklad jevu, kdy je argumentace zcela "z jiné planety" co se týče vztahu ke kritizovanému jevu. Velmi mi to připomíná skalně železničářské (resp. českodrážní) argumenty typu "vlaky si znečišťují sami cestující", případně "nikdo vás nenutí tím vlakem jet, tak co si stěžujete".
Poslednímu příspěvku se musím s chutí zasmát - když jdu do restaurace a jsem nespokojen, ozvu se (tedy zbytečně otravuju). To si myslí všichni pinglové, že jim budou pečená holoubata létat do úst jen za to, že jsou dlouho (probůh, i 16 hodin!) na dolních končetinách??? Pak tedy zbývá změnit povolání a zkusit dejme tomu taxislužbu, u té se zhusta sedí a také má u cizozemců velké renomé...
Zdravím. Již pár let dělám na place a je výborné, když tu čtu příspěvky od chytráků kteří tuhle práci nikdy nedělali. Tak si to skuste frajeři běhat 16 hodin na nohách. Omlouvám se všem normálním a slušným lidem že jsem trochu drsnější, ale tohle mě opravdu štve. Já když jdu do restaurace tak zbytečně neotravuji a vždy nechám alespoň 10 procent zpropitného protože vím jaké to je. A ještě bych rád podotknul: zajímalo by mě jak se pán, který 13 hodin chodil po Praze a pil všude sic jen malá piva poté v NP choval. Tak si všichni uvědomte, že každé zaměstnání má svoje.
Dobrý den byl jsem odkazán na tuto stránku abych se podival na názory hostů kteří chodí do pražských restaurací nejdříve jsem si myslel že je to vše sranda ale postupem času když jsem si přečetl všechny članky tak musím zareagovat.delam číšnika nebo jak to tady nazíváte PINGLA už 22 let . Pán Holan Zbyněk má pravdu že pinglove delají v centru 50.000 ale spis v tech zapadlejších restauracích normalně v tom centru jsou až na 80,000 ale to maj diky tomu ze pro vas pane je tam draho a chodějí tam právě ty cizinci pan Obermaier to napsal úplně zřetelně a vsadím vše co mám že kdyby všichni tyhle kritici dělali číšníky tak se budou chovat uplně stejně a mnohdy i hůř.Je to všechno jen a jen závist a všichni co tady píšou at si zametou před vlastním prahem _ doktoři,právníci,řemeslníci i kancelářský myši když si někde můžou nějakou tu korunku k výplatě přividělat tak to udělají bez mrknutí oka a v některých případech zlatej číšník kterej si vybírá cizince..Alex i Jiři j.. si musí samozřejmě uvědomit že nejsou povini dávat tringelty ale je to spolecenská slušnost to je jak kdyz jdete ze záchodu a ruce si taky nemusíte umýt a mejete si je nebo ne???a pan Chody...ten je uplně mimo mísu ten asi vubec neví o čem je tady řeč a jsem rád že se rozhodl tyto restaurace v centru Prahy nenavštěvovat ,protože mám svojí profesi rád ale být víc takových jako je pan Chody tak si myslim že by restaurace byly samoobslužné a tam už pak lidičky tringelty dávat nemusíte... k článku že tringelty se ve světě nedávaj musím taky oponovat protože skoro celý svět už má ten tringelt napsaný přímo v účtu a nemusí pak dělit na cizince a našince..Pan Maier asi nemá moc práce že se otírá o číšníky ale opravdu bych ho chtěl jednou vidět běhat celý den tj. 14 až 16 hodin po restauraci kde jsou různá schodiště , lítačky , sklepy jak celý den je usměvavý když ho ty kritici co tady píšou honí po jednom pivečku po jednom kafíčku dvě tři hodinky okolo nich lita a oni pak vám dají pět kč a jestě vám přitom stačí říct ty samý žvásty o těch pinglech co tady pišou.. a po šichtě bych se ho zeptal jestli chce radši zítra ty pohodový anglány a nebo posadíme zase ty čechačky co si hrají na miliony kamiony a pak nevědí jestli maj dát dvě koruny nebo pět... Budu tady asi dost neoblíbenej ale musel jsem to napsat protože číšníci dostavaj vynadáno jak od hostů viz.tady články tak i od samotnejch majitelů a chtěl bych otevřít lidem oči samozřejmě není to vše správné uznávám ale peníze nesmrdí nikomu ani panu Maierovi ani ostatním a až bude číšník brát 30,000 tak posadí i Vás pane Chody nebo Holan či Jiři j...nashledanou a stůjte si všichni za svým slovem a když řeknete že do těch restaurací už nepůjdete tak tam opravdu nechod te nikomu se stýskat nebude PaPa ......
To Jiří Jobánek: Neřekl bych, že takovéto chování je specifikum Prahy (kde je to ovšem nejvíce vidět), ale obecně většiny turistických destinací u nás. Poměrně bohaté zkušenosti mám bohužel například z Krkonoš, kam často jezdím. Přeci jenom v Dolní Lhotě, když nepustí do hospody žádného čecha, bude tam na rozdíl od NMP prázdno...
Koukám jaká se tu rozproudila debata. Rád přispěji. Co se týče platů číšníků a servírek vím, že většina má minimální mzdu na pásce, tedy cca 8.000,- Kč hrubého (přesnou částku si bohužel nepamatuji). Nicméně jak mi mnozí potvrdili jdou měsíčně domu za 30.000,- Kč čistého a to prosím nikoli v centru, ale v obyčejné hospodě v Praze. V centru mají údajně přes 50.000,- Kč čistého měsíčně... 30.000,- čistého odpovídá platu 45.000,- hrubého (uvažte kolik z Vás čtenářů má takový plat...). Čili jak vidno naprosto podstatnou částku tvoří dýžka a řeknu to natvrdo: "nekorektnosti" vůči zákazníkům a samozřejmě vůči majitelům hospod či restaurací !!! Toť o penězích. Nyní malá psychologická studie: "no a pak přijde nějaká úřednická "socka", která má 15.000,- čistého (hovoříme stále o Praze, pozn. autora pro mimopražské) a nechá Vám max. 5,- Kč dýžka a někdy ani to ne a chce po mě po "borcovi" co dělá 2x a vícekrát tolik, abych se mu věnoval, byl milý, vstřícný, atd. ??!! To je vrchol !!! Navíc mi tady v centru zabírají místo pro cizince, pro kterého je 50,- Kč stejné jako pro ty "socky" 5,- Kč...." a v tom si myslím, že to je. Jakási příjmová nadřazenost nad většinou hostů a samozřejmě i přirozená lidská potřeba dobrého příjmu (to v té volbě cizinců před domácími). Tak to cítím. (pro méně bystřejší - nejsem číšník...)
Poctivým číšníkům zdar !
Poctivým číšníkům zdar !
Chodím na tento web poslední dobou často, rád kouknu, na spory o piva. Navíc se také dost přiučím. Nejsem takový znalec v technologii výroby a chutí, ale na tento příspěvek reaguji.
Zdeněk Obermaier si myslí, že hosté jsou tu kvůli pinglovi ze Staromáku. Měl by se trošku zamyslet, on je tu kvůli hostům.
Nějak si chudák popletl role. On si nemá co vybírat koho bude obsluhovat a koho ne. Ty doby, kdy byla číšnická kasta na vrcholu jsou milý pane pryč tak 15 let. No vidím, že dinosauři přežívají. Když jsem četl jeho přísspěvek tak jsem si vzpomenul na Kurva hoší guten Tag:"pánové už budou odcházet". Ať si založí vlastní hospodu pro česky nehovořící turisty a hotovo. Sám by se neuživil a ještě drze napadá zákazníky. Vždyť je to obyčejný posluha:-)))
Zdeněk Obermaier si myslí, že hosté jsou tu kvůli pinglovi ze Staromáku. Měl by se trošku zamyslet, on je tu kvůli hostům.
Nějak si chudák popletl role. On si nemá co vybírat koho bude obsluhovat a koho ne. Ty doby, kdy byla číšnická kasta na vrcholu jsou milý pane pryč tak 15 let. No vidím, že dinosauři přežívají. Když jsem četl jeho přísspěvek tak jsem si vzpomenul na Kurva hoší guten Tag:"pánové už budou odcházet". Ať si založí vlastní hospodu pro česky nehovořící turisty a hotovo. Sám by se neuživil a ještě drze napadá zákazníky. Vždyť je to obyčejný posluha:-)))
Ještě k panu Z.O. Naprosto souhlasím s předchozími příspěvky. Přežíváni socialistické neprofesionality spojené s hrabivostí devadesátých let je typické pro tento typ lidí.
Rovněž mě nějak nenapadne dát spropitné prodavačce nebo řemeslníkovi.
Nedovedu si představit, že bych já se choval ke svému klientovy- pacientovy podle toho jaký mi přihodí k mému platu tringelt (naštěstí to tak v praxi neexistuje). Asi bych se měl vykašlat na ekonomicky slabší rodiny a věnovat jim (když už vůbec) jen pár minut času. Se synáčkem pana generálního ředitele bych pak trávil zbytek dne. Rovněž bych asi měl dávat svým studentům zápočty a známky za peníze. Jsem placen institucí ve které pracuji a hotovo. Jestli mě platí málo tak musím jít prostě jinam, kde třeba nebudu mít možnost pracovat v oboru. Jinak dávat spropitné není rovněž zvykem ve všech zemích jak by se třeba O.Z.mohl domnívat.
Za úplně nejhorší však považuji, že pan Z.O. není majitelem podniku a rozkazuje si jako nějaký paša, koho obslouží a koho ne. Kde se v tomto zaměstnanci bere tolik bohorovnosti?
Ani sám majitel, pokud vím, nesmí preferovat ve veřejných službách určitý typ klientely. (výjimku tvoři přirozeně kluby ap.). Myslím, že v tomto směru existuje ČSN upravující tento problém.
Jinak jak píše Weetek UPOZORŇUJEM NA SP NA TYTO PODNIKY
Rovněž mě nějak nenapadne dát spropitné prodavačce nebo řemeslníkovi.
Nedovedu si představit, že bych já se choval ke svému klientovy- pacientovy podle toho jaký mi přihodí k mému platu tringelt (naštěstí to tak v praxi neexistuje). Asi bych se měl vykašlat na ekonomicky slabší rodiny a věnovat jim (když už vůbec) jen pár minut času. Se synáčkem pana generálního ředitele bych pak trávil zbytek dne. Rovněž bych asi měl dávat svým studentům zápočty a známky za peníze. Jsem placen institucí ve které pracuji a hotovo. Jestli mě platí málo tak musím jít prostě jinam, kde třeba nebudu mít možnost pracovat v oboru. Jinak dávat spropitné není rovněž zvykem ve všech zemích jak by se třeba O.Z.mohl domnívat.
Za úplně nejhorší však považuji, že pan Z.O. není majitelem podniku a rozkazuje si jako nějaký paša, koho obslouží a koho ne. Kde se v tomto zaměstnanci bere tolik bohorovnosti?
Ani sám majitel, pokud vím, nesmí preferovat ve veřejných službách určitý typ klientely. (výjimku tvoři přirozeně kluby ap.). Myslím, že v tomto směru existuje ČSN upravující tento problém.
Jinak jak píše Weetek UPOZORŇUJEM NA SP NA TYTO PODNIKY
Zdravim,
tak mohu opet jenom pritakat s podobnymi zkusenostmi z NP. Byl jsem tam naposledy asi pred 3 lety s kamaradkou na jidlo. Prvni atack bez pozdravu kam jdete - mame plno!!!
Prvni zkusenost asi tak v roce 2001 behem vysokoskolskeho obdobi jsem tam chodival pravidelne s kamarady na jiz zminene levnejsi pivo do 12pm. Snad jsem tam stravival 3 dny 2-3 mesice z tydnu a opravdu parada, pivni rohlicky zdarma, pivko dobre a cena "jakbysmet".
P.S. z jineho soudku a k jinemu clanku, navstivil sem s pritelkyni ceskou restauraci v Sydney a byl sem trosku zdesen po jenom ochutnani smazenenho syra(3 trojuhelnicky + tatarka) jako predkrm uctovanim plne ceny (5-6 trojuhelniku + hranole a obloha) cca $18AUD = cca 300Kc. Nevim jestli je chyba v ceskem typu pohostinstvi ci jinde :-/
tak mohu opet jenom pritakat s podobnymi zkusenostmi z NP. Byl jsem tam naposledy asi pred 3 lety s kamaradkou na jidlo. Prvni atack bez pozdravu kam jdete - mame plno!!!
Prvni zkusenost asi tak v roce 2001 behem vysokoskolskeho obdobi jsem tam chodival pravidelne s kamarady na jiz zminene levnejsi pivo do 12pm. Snad jsem tam stravival 3 dny 2-3 mesice z tydnu a opravdu parada, pivni rohlicky zdarma, pivko dobre a cena "jakbysmet".
P.S. z jineho soudku a k jinemu clanku, navstivil sem s pritelkyni ceskou restauraci v Sydney a byl sem trosku zdesen po jenom ochutnani smazenenho syra(3 trojuhelnicky + tatarka) jako predkrm uctovanim plne ceny (5-6 trojuhelniku + hranole a obloha) cca $18AUD = cca 300Kc. Nevim jestli je chyba v ceskem typu pohostinstvi ci jinde :-/
Nechápu proč tedy v NP rovnou nenapíšou "pivo jen k jídlu", i to jsem kdysi zažil, ale v jídelně, nikoli v minipivovaru.
Co se týče číšníků, také nechápu pana Zdeňka, kde bere tu drzost považovat spropitné za něco samozřejmého. Osobně beru spropitné jako poděkování za vstřícné chování obsluhujícího personálu, za výborné služby. Pokud nejsem spokojen, klidně si nechám vysázet zbytek do koruny.
Pro pingla by bylo asi nejlepší, kdybyste jim dali nejdřív dýžko a pak by věděli, jak se k Vám mají chovat, takhle musí chudáčci odhadovat dle jazyka, kterým mluvíte apod.
Pokud toto chování nemají číšníci předem dané od provozovatele, záleží vždy na konkrétních lidech. Např. v takových Dobřanech je někdy obsluha fain, jindy jste zde vyloženě na překážku (sice jsem tam už dlouho nebyl).
P.S. Pane číšníče Zdeňku, doufám, že se s Vámi a Vám podobným nikdy nesetkám a věřím, že jste v menšině.
Co se týče číšníků, také nechápu pana Zdeňka, kde bere tu drzost považovat spropitné za něco samozřejmého. Osobně beru spropitné jako poděkování za vstřícné chování obsluhujícího personálu, za výborné služby. Pokud nejsem spokojen, klidně si nechám vysázet zbytek do koruny.
Pro pingla by bylo asi nejlepší, kdybyste jim dali nejdřív dýžko a pak by věděli, jak se k Vám mají chovat, takhle musí chudáčci odhadovat dle jazyka, kterým mluvíte apod.
Pokud toto chování nemají číšníci předem dané od provozovatele, záleží vždy na konkrétních lidech. Např. v takových Dobřanech je někdy obsluha fain, jindy jste zde vyloženě na překážku (sice jsem tam už dlouho nebyl).
P.S. Pane číšníče Zdeňku, doufám, že se s Vámi a Vám podobným nikdy nesetkám a věřím, že jste v menšině.
Příspěvek čísníka Zdeňka Obermaiera mi připomněl něco, nad čím přemýšlím už delší čas. Celá rodina mé přítelkyně pracuje na různých pozicích v pohostinství a cestovním ruchu, od těch nejnižších až po provozní ředitelku hotelu a restaurace. Díky tomu jsem po letech získal určitý názor na tuto zvláštní kastu lidí - číšníků. Jsem si dobře vědom velkého nebezpečí generalizace a tak dopředu co nejdůrazněji říkám: EXISTUJÍ VÝJIMKY. Celkově mám ale dojem, hraničící s jistotou, že pro číšníka, alias pingla (tak tituluji ty, kteří nejsou v oboru řádně zaškolení, ale zběhli k němu od svých dělnickcýh profesí bez patřičného tréninku u vidiny výdělku - a že jich i v Praze je!), je nejdůležitější zisk. Zisk jeho osoby, tedy buď zpropitné, nebo nějaká "chybička" na účtu. Zpropitné je striktně požadováno automaticky, nikoliv za kvalitní či dokonce nadstandardně dobrou službu, zákazník je pak už dopředu podle výše potenciálního zpropitného odhadován a je k němu podle odhadu přistupováno. Ideálem číčníka je bohatý cizinec, pokud možno málo jazykově vybavený, a tudíž bez otázek, cizinec hodně konzumující a ještě víc platící. Nerozumím tomu, kde se tenhle přístup, jedna z nejodpudivějších směsic socialistické morálky a kapitalistického kasírování, u nás po revoluci vzal. Ale pokaždé, když se s ním setkám, zvlášť třeba ve společnosti nějakých svých zahraničních přátel, do hloubi duše se stydím. Cesta, jak s tím bojovat, je podle mě jediná a Tomáš Maier ji hezky ukázal. Prostě na všechny podobné případy korektně, přesně, ale nemilosrdně a soustavně upozorňovat. Usměvavý zmetek z NP má, aspoň tady u nás, z ostudy kabát a pan provozní sice může stokrát žádat různá "vysvětlení", ale dobrou pověst si tím zpět nezíská.
K panu číšníkovi asi toto: máte snad stálý plat a za ten pracujete, ne??? Spropitné není součást ceny, měl by to být bonus a ne žádná samozřejmost, jak ji asi berete. Kromě toho v minipivovarech Prahy jsou ceny tak předražené, že k žádnému spropitnému není důvodu! A co vám říká pojem profesionalita? Jak už řekl diskutující přede mnou, obsluha v hypermarketu taky spropitné nedostává a má být příjemná... chci vás vidět jak jdete dělat něco jiného, možná na měsíc, pak by vám došlo že to co děláte je zlatý důl !
Osobně vyzývám, aby čtenáři v touze ochutnat pivo v minipivovaru nepodporovali takovéto podniky. Jsou desítky přátelstějších minipivovarů.
Osobně vyzývám, aby čtenáři v touze ochutnat pivo v minipivovaru nepodporovali takovéto podniky. Jsou desítky přátelstějších minipivovarů.
a co má společnýho výška spropitného s přirozeným chováním k zákazníkovi?? nehledě na to, že třeba v elektru taky platím to, co mi je napočítáno a ani o korunu víc... arogantnímu číšníkovi já nedám ani korunu navíc... jestlipak ona ta chyba není někde jinde..?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Vyhledávání
Utopistická myšlenka, že? Já vím, jen jsem se tak zasněl