úvod
homepage

Komentáře

článku: Velké zklamání z malého piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12345
 Zobrazit komentáře: podle času

Kladno, (honza, 08.08.2007 15:30) celé vlákno | reagovat
Pokud se od zde casteji prispivajicich ctenaru dozvim, ze kladenske pivo jeste porad "neni to prave orechove", beru to jako odpovednou zpravu. Ona podobna informace se opravdu nekolikrat objevila na pivni.info, takze na tom nejspis neco bude. Rozhodne je to hodnotnejsi informace, nez kdyz tu obcas nove nicky obhajuji vsimne personalu hospod a nepovedene akce v pivovarech.

Z toho pro me vyplyva, ze tam bud pojedu a dam jim za pravdu, nebo tam nikoho radeji zvat nebudu. A z reakci stavajicich ctenaru vim, ze jich sposuta klidne pres celou republiku pojede nove pivo ochutnat. Proto to varovani.

Dnes je opravdu dost lidi, kteri pod vlivem clanklu v novinach a informaci od kamaradu klidne neco zkusi, pokud jim to prinesete pod nos. A pivu vetsinou davaji jen jednu sanci.

Takze az zase nekdo pojedete ohcutnat Vorla, dejte vedet.
Vánoční Bock, (Petr Žalio, 08.08.2007 13:26) celé vlákno | reagovat
Díky za info. Na vánoce? Pilsener by se na vánoce ani nehodil:) Co takhle nějaký spodně kvašený světlý Bock či tmavý Dopplebock:))?

Dej Bůh štěstí!
BON a jeho speciály, (Roman Holoubek, 07.08.2007 20:50) celé vlákno | reagovat
Pane Žalio, občas uděláme várku něčeho jiného. Je to na vánoce a velikonoce - jak neotřelé :-)
Máme za sebou 17 světlé, 11 polotmavé s důrazem na karamelově-pražené tóny (Granát). A 11 polotmavé s důrazem na chmelové tóny s menším obsahem ostatních sladů (Jantar). Právě přemýšlíme nad vánoční várkou něčeho, co přijme většina našich zákazníků (tedy pivo nelišící se moc od konvence a s použitím spodních kvasnic) - má někdo typ?
A neříkejte, že máme konečně udělat typ Pilsen :-)
ad Roman Holoubek - BON, (Petr Žalio, 07.08.2007 14:28) celé vlákno | reagovat
Tak fajn, aspoň nemusíme lobovat, když už je to domluvené. Budeme rádi, že ochutnáme kvalitně ošetřený celý sortiment. Vaříte také během roku nějaké speciály (na Vánoce, svátky či roční období)? Díky.
přesvědčení, (Tomáš Semrád, 07.08.2007 13:30) celé vlákno | reagovat
Jsem taky obyčejný konzument a na pivo taky chodím s obyčejnými konzumenty, se žádnými VIP pivaři. A taky poslouchám. Ze zkušenosti vím, že pokud nedojde člověk k přesvědčení, že to vyzkouší sám od sebe, že to v něm může vyvolat změnu názoru na doposud jím vnímané pivo jako obyčejný nápoj a zkusí to víceméně pokusně, třeba i na základě dobře myšlené osvěty, pak to vesměs i brzy skončí, páč přesvědčení většiny našeho pivního národa je někde jinde než "u kvasnic nebo pšenic"...A ti, kteří taková piva vyhledávají, jako většina tady přispívajících čtenářů, se jedním nebo dvěma ne zcela vydařenými pokusy stejně odradit nedá.
re: méně je někdy více, (Milan, 07.08.2007 13:22) celé vlákno | reagovat
Díky Bohu, že existují takoví národní buditelé, kteří nás obyčejné hloupé lidi vzdělávají. Budoucnost vidím ve světlých barvách.
méně je někdy více, (Martin Štros, 07.08.2007 12:06) celé vlákno | reagovat
Tomáši, ty ano a je to tak správně, ale jak tu píšeme, takových jako ty je menšina. Obávám se, že se tak úplně nedokážeš vžít do myšlení běžných konzumentů piva. Občas totiž chodím na pivo i s obyčejnými lidmi kteří nejsou pivní fandové a nejen že se snažím je trochu pivně "vzdělat", ale také poslouchám jejich názory. Většina se nebrání tomu někdy něco vyzkoušet, ale museli by jim to přinýst až k nim do hospůdky. Pak dají jinému pivu šanci. Ale tři šance bohužel nedávají. Proto když se ta jedna promarní, udělá takový výrobek víc škody, než užitku. Platí pro pivní druhy i značky.
Pokud je pravda to, co napsal Zbyněk Holan, tak to je tedy opravdu síla a máme vysvětlení na světě. Ale jako rarita dost dobrý :-)
sám za sebe, (Tomáš Semrád, 07.08.2007 10:43) celé vlákno | reagovat
Sám za sebe. Na základě jedné nepovedené zkušenosti závěry nedělám, je jedno jestli se jedná o kvasnicové, pšeničné, filtrované, nefiltrované, svrchně kvašené a já nevím jaké....Vždy se rozhoduji sám za sebe a ne co jsem někde slyšel, jedna paní povídala, pakliže se zkušenost opakuje, mohu k tomu zaujmout jakýsi postoj, buď se na to vykašlu a už tam nejdu nebo to předám osobě za toto zodpovědné a pak si to půjdu ještě jednou ověřit. Razím heslo 3x a dost
ad Petr Žalio, (Roman Holoubek, 07.08.2007 10:29) celé vlákno | reagovat
Mluvil jsem se zástupcem Flédy při dodávce naší filtrované dvanáctky a domluvili jsme se, že postupně vezme jak nefiltrovanou podobu tohoto piva, tak i tmavý ležák speciál - taktéž nefiltrovaný. Tak budete moci i příště posoudit naše pivo.
reklamace a nekvalitní pivo z mini, (Roman Holoubek, 07.08.2007 10:06) celé vlákno | reagovat
1) Reklamace - také pivo (a nejenom to) reklamuji, když se mi na něm něco nezdá - a to vždy. Myslím si, že jedině pokud má obsluha (majitel) zpětnou vazbu, tak se může něco zlepšit (je-li zájem). Ano i mě se stalo v několika případech, že mě měli za vola a že dle nich je vše v pořádku - příště vím kam nejít.

2) nekvalitní pivo z mini (už jsem to někde vyjadřoval) - nezlob se Tome, ale zde souhlasím s Martinem Štrosem (zjišťuji, že máme na mnoho věcí okolo piva podobný názor :-). To je medvědí služba pro ostatní mini. Negativní zkušenost z jednoho kvasničáku odradí případného člověka (nejsou všichni jen Karlové Kvapilové) od dalších ochutnávek kvasničáků.
tak trochu mimo mísu, (Tomáš Semrád, 07.08.2007 07:49) celé vlákno | reagovat
Tisíce Frantů Vomáčků a Karlů Kvapilů pili, pijí a budou pít vždy a jen ten svůj Gambrinus a jemu podobné, ty žádná kvasnicová piva zajímat moc nebudou, a to aniž by to někdy ochutnali, na to mají už dopředu vyhraněnenj názor. Ty ani neví kde na pivní mapě leží Beroun nebo Chýně. Martine sorry, ale v tomto jseš pěknej naiva. To není o tom jestli je někdo Tomáš Semrád nebo Petr Žalio či někdo jinej, to je o úplně něčem jiným...
Vorel, (Zbyněk Holan, 07.08.2007 00:11) celé vlákno | reagovat
Slyšel jsem od jednoho člověka v hospodě, který Kladno navštívil a Vorla si dal, že pan "sládek" je nadšenec, který si na živobytí vydělává jinak nežli prodejem piva. Hovořil přímo s panem "sládkem" píši uvozovky protože to sládek není ale houmbrůwář, který pivo vaří stylem pokus-omyl navíc prý má sníženou citlivost chuti, tj. cítí chuť asi na 20%, takže vůbec netuší, co uvařil a proto dává ochutnat pivo svým zaměstnancům !!! Naprosto unikátní ! Nevím co je na tom pravdy, ale velmi mě to překvapilo a jen jsem žasnul nad tím, co všechno je možné...

Ad vracení piva: já to dělám tak, že upozorním obsluhu na to, že pivo je např. zkyslé a to proto, aby věděli a dále ho nepodávali. Nechám však na nich jak se zachovají, jestli mi dají jiné pivo či nikolivěk. Ještě se snažím je přinutit, aby pivo ochutnali (tady nastávají tyto situace: a) já pivo nepiju říkají někteří-tady to skončí, b) ochutnají a řeknou: "mě se zdá v pořádku"- tam říkám - "já vím, že není a proto Vás jen upozorňuji, aby jste ho dál nečepovali" - jak se zachovají je pak už jejich boj, c) ochutnají a řeknou: "máte pravdu, jdu ho odrazit" a řeknou varianta ca) pivo Vám samozřejmě nepočítáme, můžeme Vám nabídnout jiné?, cb) dáte si něco jiného?(tito Vám vrácené pivo s klidem napočítají). Nijak se s nima nedohaduji, jen si pamatuji jejich reakci a podle toho se napříště zařídím). Tedy závěrem bych řekl, že je lepší upozornit - jedná se o zpětnou vazbu - a někoho třeba zajímá...
kecy..., (Martin Štros, 06.08.2007 22:51) celé vlákno | reagovat
No tak hlavně si myslím, že pan Vorlíček sám dobře ví, co hostům vaří a prodává - snad to své pivo také ochutnává, ne ? Není snad potřeba aby mu to každý šel říkat zvlášť, přeevším když se zrovna za odborníka nepovažuji, přece jen nejsem sládek ani nemám ochutnána piva z celého světa jako pan Žalio. To pivo je bohužel na podobné úrovni, jak jsem četl na zde odkazovaném pivnim infu, několik měsíců.
Jinak trvám na tom, že když člověk poprvé v životě ochutná kvasnicové a bude to nepovedené, tak ho to odradí od další konzumace tohoto piva. Ne každý je Tomáš Semrád, jsou tisíce Frantů Vomáčků, kteří mají k pivu jiný přístup. přijdou k Vorlovi a vidí: kvasnicové pivo? co to je? tak to vyzkoušíme! fuuuujjj.... tak toho už se nikdy nedotknu... a když jednou pojedou kolem chýně nebo berouna: tady maj kvasnicový? tu hnusotu? to ani náhodou, jdem radši na gambáč !!!
Tak asi tak.
kecy, kecy, kecy...., (Tomáš Semrád, 06.08.2007 22:13) celé vlákno | reagovat
"...0,5 l Vorla stojí 14 Kč... za tuto cenu se ani mně nechce pivo reklamovat, mimo jiné z důvodu vyřčeného pavlem hrabinou...".
To je ale kardinální hovadina. Dle mého názoru primárně nejde o to, kolik to stojí. Že jako kdyby to bylo dvakrát dražší tak se ozvu. Aha. To je alibismus a zbabělost dohromady. Sorry. To je jako bys dopředu čekal, že to nebude stát za nic...Další pitomost (Martine promiň) je to, že zkušenost s jedním pivem z jednoho minipivovaru, degraduje obecně úroveň a produkty ostatních. Já rozhodně nebudu díky jedné negativní zkušenosti někoho, špatně pohlížet na podobná zařízení a podobně vařená piva od ostatních????? A do třetice si myslím, že i přes počáteční problémy pana Vorlíčka buďme rádi, že se našel další "garážový" nadšenec a dejme mu nějakou dobu na to, aby se pokusil ty své neduhy vychytat. K tomu by ale bylo lepší Martine to možná prvně sdělit panu Vorlíčkovi (minimálně by to bylo fér už jen kvůli tomu, že to dělá z lásky), než tady dělat varující agitky o nepovedeném pivu. Chybami se člověk učí, a ono uvařit dobré pivo je zřejmě mnohem těžší, než tady o tom "odborně" kecat! Méně je těch co to dělají, nežli těch co o tom mluví, resp. píšou!
ještě k Vorlovi, (Martin Štros, 06.08.2007 21:42) celé vlákno | reagovat
0,5 l Vorla stojí 14 Kč... za tuto cenu se ani mně nechce pivo reklamovat, mimo jiné z důvodu vyřčeného pavlem hrabinou. kdyby bylo dvakrát dražší, asi bych byl přísnější. U tohoto pivopvaru je smutné, že to není jak psal Luděk jen moje zkušenost. Vytrubuji to tady proto, že asi nemá smysl jezdit za takovým pivem přes půl republiky, kdyby se na to náhodou někdo chystal. Mrzí mě hlavně, že se tímto mezi kladenskými pivaři degraduje úroveň všech minipivopvarů, ale především kvasnicového piva jako takového ! Jistě dost lidí ochutnalo kvasnicové poprvé až u Vorla a pochybuji, že mají chuť na další. Podle všeho to pan Vorlíček dělá z lásky k pivu a ne pro peníze, ale když jim to nejde, nevím jestli by nebylo lepší se na to nevykašlat.
Pro Petra Žalio, (Tomáš Semrád, 06.08.2007 19:39) celé vlákno | reagovat
Petře, považuji Vás za velkého znalce a odborníka přes pivo. Nejen české, ale hlavně světové. Jsem moc rád, za Vaše vysoce fundované názory na tomto serveru, které bez diskuse zvyšují jeho prestiž. Avšak promiňte mi to, ale mám pocit, že jste si na české pivo, české pivovary a vůbec české pivovarnictví udělal jistý "negativní" názor, resp. ho někam zaškatulkoval (zřejmě na základě nějakých osobních zkušeností) a hotovo, není šance se z této škatulky dostat. Alespoň tak na mne Vaše reakce vesměs působili. Neříkám, že nemáte v některých, možná ve většině argumentů pravdu, ale nabyl jsem Vašeho "černobílého" vidění, zkrátka že nic není mezi černou a bílou....A to není pravda!
Zrovna při psaní tohoto mého příspěvku, dopíjím dle mého názoru, vynikající vyškovské pivo Džbán (docela by mne na něj zajímal Váš názor), včera jsem si jako jistou "pracovní" nostalgii dopřál "Moravské sklepní z Černé Hory", zítra se chystám na "Rychtáře Premium", posléze chci po nějaké době opět "prubnout" jedenáctku z Budějovického Měšťanského pivovaru, atd. Vše velmi kvalitní česká piva, řečeno hodně skromně. V sobotu při cestě na Šumavu chci zkusit pivečko z minipivovaru z Vyššího Brodu, a mohl bych pokračovat. Rozhodně si nemyslím, že se v našich pivních vodách a luzích nedá natrefit na kvalitní, poctivé pivo, a nemyslím si, to zdůrazňuji, že jsme pivním pupkem světa...
Pro Pavel Hrabina, (Tomáš Semrád, 06.08.2007 19:26) celé vlákno | reagovat
Sorry Pavle, ale nemohu si pomoci. Pokud mi pivo připadá zkažené, což si myslím již dokáži poznat, pak to reklamovat prostě budu, i kdyby si obsluha o mně myslela co chce. Já jim přišel do jejich podniku dát dobrovolně své peníze, a pokud nejsem spokojen, pak se vždy ozvu! Na to má každý svaté právo. V tom jsem byl a vždy i budu nekompromisní. Pokud někdo mlčí, a to z jakéhokoliv důvodu, je to jen jeho problém. Bohužel. Každý strůjce svého štěstí. Pokaždé, když se mi něco podobného přihodilo, vždy jsem se ozval a vždy jsme se nějak domluvili. A nikdy jsem se za vola necítil, záleží i na tom, jak člověk argumentuje, jak si nechá některé "takyargumenty" vnutit. Je rovněž rozdíl to řešit s personálem nebo s majitelem...
Bez hole, (Petr Žalio, 06.08.2007 17:22) celé vlákno | reagovat
Tomáši, já si žádnou hůl nehledám. Co se týče degustace na Flédě, bylo nás na ní více (větší objektivita) a všichni měli podobné ohodnocení chuťové charakteristiky tohoto piva (ochutnávalo se i venku, což zaručuje velmi přesné posouzení senzorických vlastností).
Byli mezi námi i dva zarytí fandové tohoto piva, kteří s námi bohužel souhlasili.
Ale byl jsem opravdu ujištěn, že se jedná o vyjímku. Dokonce i od kolegy Jirky Jobánka, který ho degustoval na olomouckých slavnostech a velmi si ho vychvaloval.
Takže mne to spíš mrzí..
Také jsem zde psal, že pokles chuť. kvalit letních várek jsem zaznamenal i u spousty jiných evropských pivovarů. Takže mne není třeba obviňovat z nějaké zaujatosti.
Ale uvidíme. Snad se příště poštěstí. Měl by v budoucnu dorazit na Flédu i jiný výrobek od BONa (budeme se snažit zalobovat u majitele).
A taky jsem chtěl podotknout, že nejsem zarytý fanda jen franckých piv (nevím, jak jste na to vůbec přišel?), ale všech KVALITNÍCH světových (i českých) piv.
reklamovat pivo?, (pavel hrabina, 06.08.2007 17:06) celé vlákno | reagovat
Několikrát jsem špatné pivo vrátil a takřka vždy jsem toho litoval. Na mou reklamaci, že to pivo je kyselé, zkažené,... dostávám v lepším případě odpověď, že chutná přesně tak jak má (aniž by to většinou obsluha prověřila). V horším případě slýchám jízlivou poznámku ve stylu .. a pán je nějaký odborník?
Raději závadné pivo nechám a klidím se pryč. A veřejně to vytrubovat? To se do vás pak opře skupina fanatických fanoušků dotčené značky/restaurace a jste opět za vola.
V poslední době si říkám - vždyť je to jen pivo, stojí to za ty nervy?
ad Jirka a Roman, (Tomáš Semrád, 06.08.2007 13:48) celé vlákno | reagovat
Naprostý souhlas s Jirkou. Pokud mám pocit, že je pivo zkyslé či nějak jinak závadné (nemyslím tím to, že mi nechutná), ihned to reklamuji. V zájmu dalších konzumentů, aby i personál nedělal negativní reklamu dotyčnému pivovaru (je jedno zda malému nebo velkému) dál. Stát se to může, stávat by se to často však nemělo. Nejjednoduší je pivo s "pokřivenou" grimasou dopít a pak to veřejně vytroubit...
Ad Roman Holoubek. Některým pivním fajnšmekrům se nelze zavděčit, i kdyby to pivo já nevím bylo jaké. Dnes to byly estery a moučné tóny, zítra to bude malá pěnivost, a pak já nevím co. Jedno známé české přísloví říká, "kdo chce psa býti, hůl si vždycky najde" aneb na českém pivu si zarytý fanda franckých piv vždycky něco najde....
12345
Vyhledávání