úvod
homepage

Komentáře

článku: Velké zklamání z malého piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12345
 Zobrazit komentáře: podle času

lahve, (Martin Štros, 20.11.2006 14:42) celé vlákno | reagovat
Taky se mi stává, že piva z maláých pivovarů nezachutnají. Souhlas se Zbyňkem Holanem, dobře popsal, jak degustovat z lahve, dělám to stejně. Jinak je fakt, že některé láhváče mají strašně dlouhou dobu trvanlivosti, ale zkuste pít Platana desítku týden před koncem záruky.... fuj, nedávno jsem to zažil. Jinak doporučení. Podívejte se na dno každé lahve, proti světlu a uvidíte, v jakém je pivo stavu. Někdy se na dně povaluje doslova mech zákalu, někdy je krásně čisto. To si můžete zkontrolovat ještě před nákupem v obchodě.
Jinak ještě k točenému. V létě mi moc nechutnal Berounský medvěd, přímo v pivovarské restauracii v Berouně. Taky docela zklamání, snad to byla náhoda. Ale třeba Chýně nikdy nezklame, vždycky je to mňamka. Holt zkrátka neplatí, že každý malý pivovar vaří dobré pivo, stejně jako neplatí, že každý velký vaří pivo špatné....
Skladovací podmínky, (milan, 20.11.2006 12:47) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych upozornit na nedostatky, které jsem osobně zažil při skladování a rozvozu piva. V supermarketech, jako je např. Tesco, stojí nejen pivo, ale i palety vajec v létě i několik dní na rampě a čekají na závoz. Vejce samozřejmě putují do chlaďáků. V zimě to stejné, jestliže není pivo v pivovaru ošetřeno proti chladovému zákalu a pochybuji, že u nás ano, již nikdy nebude chutnat prvotřídně. Zkuste si postavit lahev piva na půl dne na slunce, pakliže bude ještě navíc v zelené lahvi, dostane typicky "sluneční příchuť" a není prakticky konzumovatelná.
I lahvová?, (Zbyněk Holan, 20.11.2006 11:03) celé vlákno | reagovat
Stává se mi často, že v hospodě pivo vůbec neodpovídá tomu, co znám a co očekávám. Pro mě je jistota degustace láhev.

Vžitá představa, že lahvová piva nejsou to pravé je zcestná! Když si pivo správně nalejete do sklenice je to k nerozeznání. (Sklenici si ochlaďte studenou vodou a pivo lijte aslespoň na třikrát). Pít pivo přímo z lahve je špatně - ochudíte se o požitek barvu a vůni!

Proto mě překvapilo, že si narazil i na špatná lahvová - jen otevřít a ani nechutnat? To znamená, že pivo zapáchalo? Či jaký byl problém? Datum spotřeby bylo v pořádku?

U toho restauračního pivovaru - upozornil si provozního či alesp. číšníka, že nejsi spokojen? Pokud ano, jaká byla reakce?
moznost kontroly, (LiborP, 20.11.2006 09:33) celé vlákno | reagovat
Zde bych prave ocekaval, ze maly pivovar ma mnohem lepsi moznost kontrolovat kvalitu piva v hospodach, coz v pripade gigantu ala PP neni asi mozne. Ale mit spatne pivo v restauracnim pivovaru mi pripada hodne podivne.
Nehoda, (Njorloj, 20.11.2006 08:37) celé vlákno | reagovat
Plati prece, ze pivovar pivo uvari a hostinskej ho udela... na obdobne pripady clovek narazi casteji nez by chtel, vetsinou jde o trubky (viz cistic trubek), nebo malou vytoc, proto pokud ochutnavam nejaky novy vzorek nedavam mu okamzite ohodnoceni, ale snazim se ochutnat jeste jinde a jindy nez vynesu svuj ortel. Ze by bylo pivo vylozene spatne z pivovaru jsem zazil zatim jen jednou (zaplat panbuh)...
12345
Vyhledávání