Komentáře
článku: Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Aleši, mně tu taky chybí glosy a postřehy třeba takového Zbyňka Holana. Ale komunální politika je asi zápřah a záliby jdou bokem (nevím, dedukuju, možná jsem s odhadem zcela mimo). A na nářky existuje jednoduché řešení - nebát se a přispět sám svou trochou do debatního mlýna a třeba se sám stát oblíbeným přispěvatelem :-). A nenávistné plky nejmenovaných lidí? Doporučuju ignorovat a ono je to obvykle přejde...
Přeci jen se tady rozjela diskuse, i když se člověk podívá na index, zjistí, že u tří posledních článků ani jeden příspěvek. Jste diskutéři nějací líní, nebo že by to bylo nezáživností článků?
Ačkoliv jsem spíše pivař než-li chemik nebo biolog, myslím že kvasničáky pod taktovkou zločince Heinekena budou stejně záhadné produkty jako v současnosti některé moky tohoto druhu na našem trhu z domova i zahraničí, které v regálu supermarketu vydrží normálně 6 měsíců za různých teplot. Poctivá živá pivní kvasnice podle mne nemá šanci na přežití. Zfalšovat se dá všechno. I kvasničák.
Ono je to tak, že po filtraci dám do piva kvasnice a pak to celé pasteruji.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
...akorát že ten Náchod by neměl být filtrovaný.
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Pravda spojil jsem dvě věci dohromady. Většinou je to tak jak píši, ale Weiss od Náchoda se nefiltruje, jen pak pasteruje.
U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
Tak mě se ještě Bernarda nepodařilo otevřít tak, aby polovina obsahu nevypěnila :-)
Já jsem si bral na ochutnávku kvasnicovýho Březňáka. To martirium bych nukomu nepřál. Již dříve když jsem si bral normálního Březňáka tak jsem ho musel kupovat ne v pivovaru, ale ve skladu Pyrus, kde jsem nedostal Březňáka z palety hned u vchodu, ale z palety v půli skladu, kde byly kolem palety s Lounama. Taky měl pachuť myšiny, prý typickou pro lounská piva. Nyní jsem musel prázdný sud vracel v Pyrusu, kde po telefonu učily dámy vystavit fakturu v Březňáku a vystavily mě pokladní doklad. Pak jsem jel do Velkého Března a tam mě vytiskly fakturu a vyvezly ze sklepa sud kvasničáku (y, protože se jednaly jen ženy). Bylo mě řečeno, že sudy dávají jenom do restaurací ze sklepem a mají je až do závozu v ležáckém sklepě. Celá šaškárna s nákupem a vyzvednutím trvala hodinu, ale alespoň to byl originál Březňák a byl docela dobrý. Hlinsko a Polička byly ale jistě lepší.
To je logické - není možné skladovat nefiltrované pivo v běžném skladu. Bohužel je systém nastaven tak, že pivovary nesmějí samostatně prodávat pivo a vše se centrálně prodává v Pyrusu. A k tomu Březňáku na lounské paletě - jaké tam byly fittingy? Pokud vím, tak Louny mají korby a Březňák flach - nevidím logiku - pivo se uvaří v Lounech, předělá se celá linka aby stáčela flachové sudy a pak se to celé poveze 60 km z Loun do Ústí, ale postrádám důvod proč by se to dělalo, když ve vzdálenosti do 10 km od Pyrusu jsou dva pivovary. Všechny pivovary jsou klasické a bez HGB, takže i náklady na výrobu budou podobné...
6e to bylo z Loun mám pouze popisu chuti od zkušených degustátorů. že to byl zcela jiný Březňák než jaký jsem ten den pil v hospodě po cestě vím podle své chuti. Nevím osobně jak v lounech, ale více pivovarů umí stáčet a používá dva druhy fitingů. Např pro export.
som trocha v rozpakoch....
neviem či to nemáme chápať ako rozlúčku typu: Tak si to teda ešte naposledy užite....
Inak mi tam nesedí jedna časť o tom, že ľudia chcú niečo iné, odlišné od bežnej šedi. Myslím, že cez Heineken táto cesta nevedie... Na to mali myslieť pred tým, než DU predali.
Ale za tie kvasnicové pivá, palec hore
neviem či to nemáme chápať ako rozlúčku typu: Tak si to teda ešte naposledy užite....
Inak mi tam nesedí jedna časť o tom, že ľudia chcú niečo iné, odlišné od bežnej šedi. Myslím, že cez Heineken táto cesta nevedie... Na to mali myslieť pred tým, než DU predali.
Ale za tie kvasnicové pivá, palec hore
Proč hned takový pesimismus zase. Buďme rádi, že to Heineken dělá! Podle mě bohužel cesta vede jedině přes Heineken a jim podobné. Když to dělají nějaké minipivovary, dostane se to k pár nadšencům. Teprve když to udělá takový výrobce, ochutnají i normální lidi (viz zelené pivo).
Jako by to bylo potvrzení mých slov, že u nás se Heineken bude chovat jinak (lépe) než na Slovensku :-) Že u nás bych spíš viděl rakouský model.
A jak Honza říkal, že produkce DU se překrývá... no tak on není problém to udělat tak, aby se jednotlivé výrobny specializovali.
Každopádně jsem zvědavý co dál? Tipuju, že zkusej uvařit třeba pšenici a zase jí dát na měsíc či dva ochutnávat. Když se to ujme, budou to (třeba) v Lounech dělat pořád.
Jako by to bylo potvrzení mých slov, že u nás se Heineken bude chovat jinak (lépe) než na Slovensku :-) Že u nás bych spíš viděl rakouský model.
A jak Honza říkal, že produkce DU se překrývá... no tak on není problém to udělat tak, aby se jednotlivé výrobny specializovali.
Každopádně jsem zvědavý co dál? Tipuju, že zkusej uvařit třeba pšenici a zase jí dát na měsíc či dva ochutnávat. Když se to ujme, budou to (třeba) v Lounech dělat pořád.
Je fakt, že na Slovensku už pšenici vařej, takže budou licnčně vařit Bažanta Weiss v Krušovicích?
jak už jsem reagoval na PI, tahle akce přece nemá s Heinekenem nic společného, H. sice DU koupil, ale dosud nepřevzal (do 30.6. je termín pro vyjádření antimonopolního úřadu), piva byla uvařena před několika týdny, tedy dávno před podpisem koupě...
Podpis - to je jen formalita. Jak už jsem psal na PI, myslím, že ve skutečnosti už je DU řízena lidmi z Heinekenu několik měsíců. Viz personální změny v nedávné době a tak podobně. Proč jsou třeba dnes v těch pivovarech samí sládkové kolem 30? Tuhle akci vymysleli lidi dosazení Heinekenem.
taky si myslim, ze je to akce DU. Vloni varili (sice pro Nemecko) 21 svetlou, letos udelali kvasnicaky. Heineken to podepsal, ceka se na vyjadreni uradu.
Navic mel byt pivni koncem kvetna v Praze festival, treba to chteli ukazat tam...
Navic mel byt pivni koncem kvetna v Praze festival, treba to chteli ukazat tam...
Súhlasím s Dwarfom a Honzom Kočkom, toto určite nie je akcia Heinekenu.
A o pšeničnom Bažante som počul, že to bol pokus, ale nevydaril sa, takže to stopli...
A o pšeničnom Bažante som počul, že to bol pokus, ale nevydaril sa, takže to stopli...
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání
Ale myslím, že za svoje jméno se nikdo stydět nemusí,i když nesouhlasí,že pane Antihnusáku?