Komentáře
článku: Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Já jsem si bral na ochutnávku kvasnicovýho Březňáka. To martirium bych nukomu nepřál. Již dříve když jsem si bral normálního Březňáka tak jsem ho musel kupovat ne v pivovaru, ale ve skladu Pyrus, kde jsem nedostal Březňáka z palety hned u vchodu, ale z palety v půli skladu, kde byly kolem palety s Lounama. Taky měl pachuť myšiny, prý typickou pro lounská piva. Nyní jsem musel prázdný sud vracel v Pyrusu, kde po telefonu učily dámy vystavit fakturu v Březňáku a vystavily mě pokladní doklad. Pak jsem jel do Velkého Března a tam mě vytiskly fakturu a vyvezly ze sklepa sud kvasničáku (y, protože se jednaly jen ženy). Bylo mě řečeno, že sudy dávají jenom do restaurací ze sklepem a mají je až do závozu v ležáckém sklepě. Celá šaškárna s nákupem a vyzvednutím trvala hodinu, ale alespoň to byl originál Březňák a byl docela dobrý. Hlinsko a Polička byly ale jistě lepší.
To je logické - není možné skladovat nefiltrované pivo v běžném skladu. Bohužel je systém nastaven tak, že pivovary nesmějí samostatně prodávat pivo a vše se centrálně prodává v Pyrusu. A k tomu Březňáku na lounské paletě - jaké tam byly fittingy? Pokud vím, tak Louny mají korby a Březňák flach - nevidím logiku - pivo se uvaří v Lounech, předělá se celá linka aby stáčela flachové sudy a pak se to celé poveze 60 km z Loun do Ústí, ale postrádám důvod proč by se to dělalo, když ve vzdálenosti do 10 km od Pyrusu jsou dva pivovary. Všechny pivovary jsou klasické a bez HGB, takže i náklady na výrobu budou podobné...
6e to bylo z Loun mám pouze popisu chuti od zkušených degustátorů. že to byl zcela jiný Březňák než jaký jsem ten den pil v hospodě po cestě vím podle své chuti. Nevím osobně jak v lounech, ale více pivovarů umí stáčet a používá dva druhy fitingů. Např pro export.
Vyhledávání