úvod
homepage

Komentáře

článku: Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Trvanlivost, (Martin Jarošek, 14.04.2008 11:41) celé vlákno | reagovat
Ačkoliv jsem spíše pivař než-li chemik nebo biolog, myslím že kvasničáky pod taktovkou zločince Heinekena budou stejně záhadné produkty jako v současnosti některé moky tohoto druhu na našem trhu z domova i zahraničí, které v regálu supermarketu vydrží normálně 6 měsíců za různých teplot. Poctivá živá pivní kvasnice podle mne nemá šanci na přežití. Zfalšovat se dá všechno. I kvasničák.
Re: Trvanlivost, (Roman Holoubek, 14.04.2008 18:21) celé vlákno | reagovat
Ono je to tak, že po filtraci dám do piva kvasnice a pak to celé pasteruji.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
Re: Re: Trvanlivost, (jiri.kana, 14.04.2008 21:05) celé vlákno | reagovat
...akorát že ten Náchod by neměl být filtrovaný.
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Re: Re: Re: Trvanlivost, (Roman Holoubek, 15.04.2008 09:09) celé vlákno | reagovat
Pravda spojil jsem dvě věci dohromady. Většinou je to tak jak píši, ale Weiss od Náchoda se nefiltruje, jen pak pasteruje.

U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
Re: Re: Re: Re: Trvanlivost, (MirEgg, 11.05.2008 20:30) celé vlákno | reagovat
Tak mě se ještě Bernarda nepodařilo otevřít tak, aby polovina obsahu nevypěnila :-)
Vyhledávání