Komentáře
článku: Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ačkoliv jsem spíše pivař než-li chemik nebo biolog, myslím že kvasničáky pod taktovkou zločince Heinekena budou stejně záhadné produkty jako v současnosti některé moky tohoto druhu na našem trhu z domova i zahraničí, které v regálu supermarketu vydrží normálně 6 měsíců za různých teplot. Poctivá živá pivní kvasnice podle mne nemá šanci na přežití. Zfalšovat se dá všechno. I kvasničák.
Ono je to tak, že po filtraci dám do piva kvasnice a pak to celé pasteruji.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
...akorát že ten Náchod by neměl být filtrovaný.
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Pravda spojil jsem dvě věci dohromady. Většinou je to tak jak píši, ale Weiss od Náchoda se nefiltruje, jen pak pasteruje.
U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
Tak mě se ještě Bernarda nepodařilo otevřít tak, aby polovina obsahu nevypěnila :-)
Vyhledávání