úvod
homepage

Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů vytisknout článek

Přidáno: 2. dubna 2008  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5130x

Někdy stojí za to publikovat i tiskovou zprávu. A ta dnešní mě dost překvapila. Tu jí tedy máte.

Navíc hlavního organizátora akce, Ondru Kouckého znám už dost dlouho, takže má vlastně u mě i protekci:) a tisková zpráva tudíž neskončila mezi ostatníma zprávama v dané rubrice, ale zařadil jsem jí mezi články…


Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů

Ústí nad Labem, 2. dubna 2008 – Jen pár týdnů budou moci štamgasti ochutnat speciální kvasnicové ležáky, které pro ně připravili mladí sládci v pivovarech skupiny Drinks Union. „Ve všech našich pivovarech jsou nyní mladí sládci kolem 30 let, kteří se chtěli ukázat, že také, stejně jako jejich předchůdci, umějí uvařit výjimečná piva. Rozhodli jsme se proto, že pro jarní měsíce připravíme pro naše restaurace speciální kvasnicová piva,“ řekl Milan Schramm, generální ředitel Drinks Union, která vaří značky Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický.

Postupně se tak budou od dubna ve vybraných restauracích objevovat kvasnicové ležáky jednotlivých značek. „Tato piva však budou na toči jen po omezenou dobu. Protože jde skutečně o piva výjimečná, u nichž je nutné ještě důkladněji dbát na kvalitu výroby, uvařili jsme vždy jen několik várek dané značky,“ doplnil Schramm. Podle něj si lidé čím dál více žádají piva s výraznější chutí, která se odlišují od „běžné šedi“. „Právě kvasnicová piva si uchovávají kvalitu, kterou u ostatních, běžně vyráběných piv, zákazníci nenajdou,“ doplnil.

Kvasnicová piva se od těch ostatních liší především tím, že nejsou filtrovaná, stabilizovaná ani pasterovaná, takže se jedná o "živé" pivo. Obsahuje živé kvasinky a řadu zdraví prospěšných látek, které jsou při standardní filtraci, stabilizaci či pasteraci odstraněny či zničeny. „Pivo má díky tomu přirozený zákal tvořený především kvasinkami. V chuti jsou kvasnice také cítit a více vyniká celkové aroma a chuť piva. Pivo tak chutná plněji,“ doplnil technolog Drinks Union Ondřej Koucký, který ve firmě projekt kvasnicových piv vede.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 79 komentářů, poslední komentář: 23.05.2008 11:46 Komentovat
Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Stanislav Jakoubek23.05.2008 11:46
díky za info; na netu jsem si našel jejich telefonní číslo, tak jim před tím víkendem...
Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Ondra Koucký23.05.2008 11:41
Louny sice přímo svou hospodu nemají ale mohu doporučit v Lounech hospodu v centru "U...
Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Stanislav Jakoubek22.05.2008 10:24
zajímaly by mě dvě věci : 1) má pivovar Louny svoji pivovarskou hospodu ? 2) jestli ano -...
Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Ondra Koucký21.05.2008 22:22
Dneska jsme zavezli polotmavou 13% do pivovarského klubu v Karlíně, takže bude možnost...
Re: Trocha postesknutí Luděk16.05.2008 17:57
Aleši, mně tu taky chybí glosy a postřehy třeba takového Zbyňka Holana. Ale komunální...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Ondra Koucký16.05.2008 11:58
Obě piva by se mněla opět objevit v nabídce, ale kdy tomu tak bude je tajemstvím. Nechceme...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Ondra Koucký16.05.2008 11:53
Kam všude půjde nevím. Vím jen že se zatím bude dávat jen do KEGu.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!! Ondra Koucký16.05.2008 11:52
OMLUVA - OPRAVA: ta degustace se bude konat ve čtvrtek 22.5. od 15:00 (omlouvám se za původní...
Vyhledávání