Komentáře
článku: S Romanem Holoubkem o pivu Bon
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Ahoj můžu se zeptat,jestli někdo vítekolik druhůpiv bylo představeno ve Frenštátě p. R. na pivních slavnostech
Kalendář kulturních akcí http://www.oblibeny.cz/kalendar-akci/
Tak bohužel v restauraci "U Krokodýla" byl BON nahrazen Svijany 11° :-(
To jsou mi věci, žel takové již těžko ovlivním. Nevím co za tím stálo, ale je mi to líto, dlouho jsem v Praze hledal, tápal až našel a byl spokojený nejen já, ale i hosté.
A nyní nic. Život jde dál. Tož tak ...
A nyní nic. Život jde dál. Tož tak ...
Tomáš Maier: Je-li to ještě aktuální, tak U Krokodýla weizen nemají, jen 12° světlé filtrované, 22,-/0,5 l (výborné, výrazně hořké). Škoda, neb jsme ho s bráchou měli v PKK a spíš nás trochu zklamalo a tak bych ho rád ochutnal někde jinde. Již se mi tam bohužel stalo, že jeden týden výborné pivo chutnalo o týden později výrazně jinak :-(
Jinak Bon U Krokodýla beru jako úspěch :-) , protože se mi poslední dobou neustále vyhýbal. Café Šlechta, prvně z provozních důvodů zavřeno, podruhé již zrušen, U Drsnejch také nic, na Vítkově v pátek během mé návštěvy z technických důvodů také netočili a v Tramwayi jsem ho také prošvihnul...
Jinak Bon U Krokodýla beru jako úspěch :-) , protože se mi poslední dobou neustále vyhýbal. Café Šlechta, prvně z provozních důvodů zavřeno, podruhé již zrušen, U Drsnejch také nic, na Vítkově v pátek během mé návštěvy z technických důvodů také netočili a v Tramwayi jsem ho také prošvihnul...
S pšeničným Bonem jsem byl spokojen a Romanu Holoubkovi a co. za něj děkuji. Co mě však rozladilo, byl přístup zřejmě pana představeného této provozovny (Pivovarského klubu Karlín): po mé objednávce, že si dám tu zašovskou pšenici udělal škleb, že by se za něj nemusel stydět dejme tomu Louis de Funés. Nemám rád, když mi personál ještě před napitím sděluje mimikou své subjektivní pocity a dojmy. Zajímalo by mě, zda-li tento doprovodný program znají např. členové PKK nebo se této výsady dostává pouze obyčejným návštěvníkům. Na obranu zbytku personálu musím poznamenat, že s ním bylo vše vždy v pohodě. Řečeno s klasikem (výrobcem): tož tak...
a pšeničný BON mi přišel na první dojem až příliš sladký, nevím ale, jak má chutnat etalon, standard Weissenu... vůně v pořádku, pěna krásná hebká, hustá, v chuti jsem cítil nikoliv pomeranče, ale lehce broskve a těžce jablečný mošt (to na špičce jazyka), dál se rozlévala chuť známá mně z jiných pšeničných piv
po dvou dnech na druhý dojem jsem se ujistil v tom, že pivo je to zajímavé, ale nedovedu si představit trávit s ním celý večer...
buď mám příliš citlivý jazyk nebo je opravdu sladší než cokoliv, co jsem z piva doteď pil a nezanechává mi v puse ten dojem, který od pšenice čekám
každopádně jsem ale rád, že někdo čeří převážně stojaté vody českého pivovarnictví :)
po dvou dnech na druhý dojem jsem se ujistil v tom, že pivo je to zajímavé, ale nedovedu si představit trávit s ním celý večer...
buď mám příliš citlivý jazyk nebo je opravdu sladší než cokoliv, co jsem z piva doteď pil a nezanechává mi v puse ten dojem, který od pšenice čekám
každopádně jsem ale rád, že někdo čeří převážně stojaté vody českého pivovarnictví :)
Byl jsem velmi příjemně překvapen tímto Weissbierem. Patří po Weizenbocku od Honzy Šuráně dle mého názoru k nej Weizen v CZ (i když jsem neměl možnost ochutnat Strahov). Je to spíše volnější interpretace tohoto stylu a musím souhlasit s J. J., že se chuťově blíží velmi Kitzman-Weissbock z Erlangenu.
Má příjemné ovocné aroma (pomeranče), je silné, tělnaté s krémovou hebkostí. V chuti je nejprve nápor až medové sladkosti, která přejde do citrusově-suchého doznívání s kořeněnými podtóny. Svou podstatou a sílou se blíží spíše k Weizenbocku.
Zdařilý počin..
Má příjemné ovocné aroma (pomeranče), je silné, tělnaté s krémovou hebkostí. V chuti je nejprve nápor až medové sladkosti, která přejde do citrusově-suchého doznívání s kořeněnými podtóny. Svou podstatou a sílou se blíží spíše k Weizenbocku.
Zdařilý počin..
Já se hned přidám. Shodou okolností jsem ho včera pil v Karlíně a musím říci super, hořkost bych ale hodnotil na weitzena spíš vyšší a mírně ale opravdu velmi mírně jsem tam cítil oxidačku, což ale rozhodně jeho kvalitu nesnižuje. Z českých bych ho zařadil na druhé místo za strahovské, i když ne jednoznačně. Weitzen na Strahově jsem piv červnu (jak jsme putovali po pražských minipivovarech), kdy neměl chybu a pak koncem srpna, kdy za moc nestál.
Díky Romane za tento zážitek. Mimochodem, mají ho i U Krokodýla?
Díky Romane za tento zážitek. Mimochodem, mají ho i U Krokodýla?
Tak jsem včera ozkoušel v pivnice Fléda pšeničné pivo BON a hned se pustím do kritiky: V první řadě musím říci, že je to pivo velmi snadno a dobře pitelné, až nebezpečně:-) Bohužel jsem měl pouze dva kousky:-(. Pšeničná piva obecně poskytují prostor pro velmi individuální charakter a myslím, že v totmo pivu se projevil Bon dosti výrazně. V Bavorsku najdeme v totmo stylu piva velmi lehká i pořádně tělnatá a "výzivná". U piva Bon se nejedná o takové to kalsické jihoněmecké pšeničné, ale o skutečně zajímavou tělnatější variantu. Jinak vlastností pšeničného piva si plně zachovává.(však má taky 13 EPM). Okamžitě jsem zapátral v senzorické paměti a našel jeho ekvivalent v Němcích. Nejvíce mi připomělo pivo Weizenbock Kitzmann z Erlangenu. Bylo nádherně bohatě kvasničné, plné a tělnaté. Překvapil mě až likérový charakter tohoto piva a menší hořkost. Bohlo být možná trošku více bouřlivé, ale to už byl asi problém výčepního. Zatím je považuji za nejlepší weissbier u nás. Ale neměl jsem ten ze Strahova. Takže blahopřeji a vzdávám tomuto pivu hod. Jen tak dál... Dnes si ho půjdu prozkoumat důkladněji:-))
BON v Praze. Po zkoušce v Café Šlechta, kde jsme si navzájem s majitelem neporozuměli a občasné výtoči ve Stodůlkách U Drsnejch, kterážto knajpa je velkovýtočí tankového G a kde nám pšenka nekvetla, máme nové místo.
Doufám, že jsme se tentokrát trefili. Pro začátek jsme se dohodli s majitelem na soutoči naší světlé 12% ve filtrované podobě. Restaurace U Krokodýla je ve Vršovicích na Slovinské ulici v dosahu MHD. Dle mého jde o útulnou hospu s kvalitním sklepem - posuďte sami. Více na www.ukrokodyla.cz
Doufám, že jsme se tentokrát trefili. Pro začátek jsme se dohodli s majitelem na soutoči naší světlé 12% ve filtrované podobě. Restaurace U Krokodýla je ve Vršovicích na Slovinské ulici v dosahu MHD. Dle mého jde o útulnou hospu s kvalitním sklepem - posuďte sami. Více na www.ukrokodyla.cz
Nevím, ještě není rozhodnuto.
Snad ano, ale chytřejší budu až v srpnu.
Snad ano, ale chytřejší budu až v srpnu.
můj dotaz z června v příspěvcích asi zanikl, proto se ptám ještě jednou : plánuje se účast BONa na letošní Dočesné v Žatci ? Díky.
Byl jsem na dovolené a mezitím se stalo tolik věcí a ne vše je pozitivní.
Ústup se nekoná. Jen ony počátky nebývají až tak jednoduché.
Zkrátím to. Chystám (do týdne) napsat malý článek na toto téma.
Nyní jen heslovitě.
U Drsnejch se točí a točí se do značkového skla BON.
Café Šlechta - tam se nám některé věci nepovedly - tím se omlouvám majitelům a doufám, že se příští týden domluvíme na dalším postupu - takže "zatím" se BON na Žižkově netočí.
Ústup se nekoná. Jen ony počátky nebývají až tak jednoduché.
Zkrátím to. Chystám (do týdne) napsat malý článek na toto téma.
Nyní jen heslovitě.
U Drsnejch se točí a točí se do značkového skla BON.
Café Šlechta - tam se nám některé věci nepovedly - tím se omlouvám majitelům a doufám, že se příští týden domluvíme na dalším postupu - takže "zatím" se BON na Žižkově netočí.
Cože?? To jako, že BON to balí v Praze ?? Jako ústup a stáhnutí se ??
Samozřejmě, ale když třeba zrovna ve Firefoxu na odkaz klepneš pravým tlačítkem a dáš "Otevřít odkaz v novém panelu" ...
Tak to se Chodymu omlouvam. V Mozille se zobrazuje jen pivni.info bez podstranek...
Bon mi stále uniká... Kdybych věděl, že v Praze nevydrží, tak bych jeho návštěvu uspíšil. Dokonce když jsem se přiřítil minulý čtvrtek do PKK, tak měli na čepu stále Bona v kvasnicové podobě. Takže jsem se zaradoval, ale zároveň posmutněl. Celé prostory byly zarezervovány, takže jsem byl vykázán. Do Prahy se bohužel hnedle možnost dostat nemám, takže smolík.
No a proč už v Praze není? Nebude to třeba proto, že výtoč nebyla dostatečná, takže zásobování piva z Valašska nebylo rentabilní? To by mě dost mrzelo...
No a proč už v Praze není? Nebude to třeba proto, že výtoč nebyla dostatečná, takže zásobování piva z Valašska nebylo rentabilní? To by mě dost mrzelo...
Jak nejde linkovat? Článek i s Romanovou odpovědí je zde http://www.pivni.info/Akce_2007/Akce_ASDK_07.htm , případně samotná diskuse http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=3a7mniohtuorfixdodc71ref9nvac5
K neucasti v Klatovech se Roman vyjadril na Chodyho webu:
...
Omlouvám se, ale chtěl jsem se Vám za pozdní dojezd (způsobený bouřkou a lijákem) omluvit osobně, jenže při spatření vaší osoby, kdy jste jevil známky "nasranosti", se přiznám, neměl jsem odvahu s Vámi mluvit. Dali jsme si jedno pivo (z volné nabídky pro konzumenty), zaplatili a odjeli si sypat popel na Šumavu.
PS: Co se týče piva, není naším zvykem dodávat pivo zadarmo - proto BON nebyl v Klatovech.
Poznamka- Chodyho web nelze linkovat, proto je to tu zkopirovane.
...
Omlouvám se, ale chtěl jsem se Vám za pozdní dojezd (způsobený bouřkou a lijákem) omluvit osobně, jenže při spatření vaší osoby, kdy jste jevil známky "nasranosti", se přiznám, neměl jsem odvahu s Vámi mluvit. Dali jsme si jedno pivo (z volné nabídky pro konzumenty), zaplatili a odjeli si sypat popel na Šumavu.
PS: Co se týče piva, není naším zvykem dodávat pivo zadarmo - proto BON nebyl v Klatovech.
Poznamka- Chodyho web nelze linkovat, proto je to tu zkopirovane.
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání