Komentáře
článku: S Romanem Holoubkem o pivu Bon
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Tak jsem včera ozkoušel v pivnice Fléda pšeničné pivo BON a hned se pustím do kritiky: V první řadě musím říci, že je to pivo velmi snadno a dobře pitelné, až nebezpečně:-) Bohužel jsem měl pouze dva kousky:-(. Pšeničná piva obecně poskytují prostor pro velmi individuální charakter a myslím, že v totmo pivu se projevil Bon dosti výrazně. V Bavorsku najdeme v totmo stylu piva velmi lehká i pořádně tělnatá a "výzivná". U piva Bon se nejedná o takové to kalsické jihoněmecké pšeničné, ale o skutečně zajímavou tělnatější variantu. Jinak vlastností pšeničného piva si plně zachovává.(však má taky 13 EPM). Okamžitě jsem zapátral v senzorické paměti a našel jeho ekvivalent v Němcích. Nejvíce mi připomělo pivo Weizenbock Kitzmann z Erlangenu. Bylo nádherně bohatě kvasničné, plné a tělnaté. Překvapil mě až likérový charakter tohoto piva a menší hořkost. Bohlo být možná trošku více bouřlivé, ale to už byl asi problém výčepního. Zatím je považuji za nejlepší weissbier u nás. Ale neměl jsem ten ze Strahova. Takže blahopřeji a vzdávám tomuto pivu hod. Jen tak dál... Dnes si ho půjdu prozkoumat důkladněji:-))
Vyhledávání