úvod
homepage

Komentáře

článku: Bramborové pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Smajlík..., (Zbyněk Holan, 18.04.2007 14:37) celé vlákno | reagovat
....to nikterak neomlouvá. Taková hrozná věta i když to vysvětluješ...zní to hrozně víš?!
"Kravina", (Roman Holoubek, 18.04.2007 07:45) celé vlákno | reagovat
Zbyňku - za tou větou byl smajlík. Tzn. také to považuji za zajímavý nápad. Ale z pohledu novináře jde jen o senzaci a o nich oni rádi píší, protože se to dobře prodává. To byla jen poznámka k aktualizaci článku v podobě doušky o novinářích.
Tak to prrrr..., (Zbyněk Holan, 17.04.2007 16:06) celé vlákno | reagovat
...jako Romane, co si tím myslel??? Tohle nebyla žádná kravina, ale zajímavý nápad. A to bez legrace. To si mě jako trošičku naštval!

Takhle tedy ne! Važ slova...!!!
Novináři a bramborové pivo, (Roman Holoubek, 17.04.2007 15:43) celé vlákno | reagovat
Honzo, novináři píší o každé kravině, která je zajímavá a netradiční :-). Ale raději si dají Prazdroj. Ta pokud vím u nich v nějaké soutěži zvítězila.
Tož tak...
nic novýho pod sluncem, (Colega, 12.04.2007 21:20) celé vlákno | reagovat
no vážně, vo brambohách se píše už u legendárních Hlaváčka a Lhotskýho - ale líp se zpracuje škrob než celá brambora - a když se tak dívám na velkobchodní cenu škrobu, zas tak moc (né-li vůbec) se od maloobchodních cen sladu neliší - když k tomu vezmu v potaz lepší resp. totální zpracovatelnost škrobu oproti sladu... Inu, skupino Staropramen, třes se - maltózovej sirup, ta "tajná přísada", nepředstavuje pro člověka s hrncem, škrobem a trochou sladu žádnej problém!

ale ne, dělám si legraci - naco by mi bylo šidit vlastní, malosériový, neprodejný mok?
:)
Také jsem jej ochutnal, (Roman Holoubek, 12.04.2007 20:36) celé vlákno | reagovat
Potvrzuji slova Zbyňka Holana. Jen bych doplnil, že u mne získalo známku 6. Pivo bylo lehce nakyslé a připadalo mi až příliš mladé - tolik můj subjektivní dojem.
Ten večer jsem ochutnal i Opata medového - tak med nebylo cítit vůbec, to co dominovalo byla pachuť po myšině. Dále Hukvaldy 12 světlé. Několikrát ročně si toto pivo dávám přímo u zdroje a vždy bylo výborné. Ovšem to co teklo z pípy v Karlíně jsem poznal jen dle názvu - žel nebylo v nejlepší formě. Je jen otázka čím to je?
Jako nejlepší bylo pivo mé poslední volby a tím byl tmavý ležák od Mojmíra Velkého z Vojkovic - na tom jsem si pochutnal.

Závěr večera patřil dvěma skvostům od Franty Richtera na Bulovce (mé vždy skvělé jistoty v Praze). A co to bylo? Jeho tradiční Alt a 17 Bock s podílem ovsa. Jo to by se Karel K. divil :-)
Okusil jsem, (Zbyněk Holan, 12.04.2007 12:26) celé vlákno | reagovat
Včera jsem okusil, dle mého zvyku 3 sklenice, abych mohl pivo řádně zhodnotit. Je to bezpochyby rarita a prima nápad. Nicméně chuťově se nejen dle mého názoru jednalo o prázdné pivo. Vůně byla svěží (po bramborách nevoněla - to by také bylo špatně, jelikož brambory "voní" když se kazí...) a barva byla jiskrně sytěžlutokvasnicová. Chuť mělká - po sklouznutí piva do krku velice rychle vyprchala bez doznívání. Od kolegy padl názor zda pivo nedochutit majoránkou a nevyrobit tak bramborákové pivo...

Raritám zdar!
Bramborové, zajímavost, (Weetek, 12.04.2007 10:48) celé vlákno | reagovat
Radši jsem přichvátnul a zamířil do PKK hned včera v podvečer, a neprohloupil. Pochybuju, že při objemu várky dožilo nějaké bramborové pivo dneška. Bylo to zajímavé pochutnání a vtíral se příjemný pocit, že byl člověk u docela zajímavé raritky.
Fíkové, (Jiří Jobánek, 11.04.2007 13:17) celé vlákno | reagovat
Přidávám se k pochvale p. Rambouska, 28.3 jsem ozkoušel v PKK jeho fíkové a bylo velmi uspokojívé.
Bramborové, (Zbyněk Holan, 11.04.2007 12:28) celé vlákno | reagovat
Už se těším na tu chuť bramborového!

Minulé speciální z Karlína - chlebové - bylo velmi zvláštní a svým způsobem i dobré! Jeden kolega si ho úplně oblíbil.

Mě zatím nejvíce chutnalo pivo dýňové od pana Rambouska a také jeho pivo s kaštanovým medem! Jeho Fíkové bylo taktéž velmi dobré ale hodně silné což mám rád!

Specialitám zdar!
Vyhledávání