úvod
homepage

Komentáře

článku: Žamberecké pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

BON v Praze, (Roman Holoubek, 14.06.2007 16:09) celé vlákno | reagovat
Potvrzuji Martine K. slova hostinské. Nevím zda ještě dnes večer bude BON v Café Šlechta naražen, chlapi dojedou do Prahy až pozdě večer. Ale zítra už by to určitě mělo být v pohodě a na Vítkově budou právě pro nás čepování zajišťovat majitelé tohoto podniku.
Více na: http://www.praha3.cz/article.asp?id=5904

A už by se brzy měla objevit na zdejším serveru i tiskovka od nás - s místy kde je v Praze BON. A pozor - Kvasničák - Pivo České republiky 2007 se dnes veze do Karlínského klubu - kdy jej narazí ale nevím.
Café Šlechta podruhé, (Martin K., 14.06.2007 14:22) celé vlákno | reagovat
Včera jsem opět navštívil tento příjemný podnik a hned u dveří jsem se dozvěděl, že Bon tentokrát není. Dal jsem si tedy Svijany a tak aspoň vím, že na třetí pípě není světlá 13, jak jsem zde původně psal, ale tmavá 13.
Co se týká Bonu, tak mi paní majitelka sdělila, že se jedná o náhodu, neb již dnes touto dobou se ku Praze blíží auto plné tohoto lahodného moku. A to nejlepší nakonec, kromě světlé 12 se tentokrát do auta vešel i nějaký ten soudeček tmavé 14. A kde že se bude točit? No přece zítra a v sobotu na Pivobraní na Vítkově. Takže hurá na Vítkov!
Expanze, proč ne?, (Zbyněk Holan, 11.06.2007 12:41) celé vlákno | reagovat
Tak jo bude expanze na Moravu s exportním názvem "Pražskej pupek 11°".

Ad Kanec: zase taková hitparáda to není - poslední setkání s Kancem loni na VPT dopadlo pro něj více než zle - dle mého názoru a názoru dalších 4 kamarádů včetně jedno sládka to bylo jedno z nejhorších piv tam. Jednalo se o polotm. 14°.

Imperial Stout byl však výtečný.
Kanec ze Žamberka, (Tomáš Semrád, 09.06.2007 23:44) celé vlákno | reagovat
No jo, Roman měl vždy slabost na pěkné "baby" (po valašsku, viz ..."majitelka milá a navíc je vidět, že se v pivu vyzná!....) a jazyk na skvělá piva, ono to vlastně patří tak trochu k sobě....Snad to nebude číst Romanova manželka...
Bravo Romane, ještě abys tak dobyl tu Zbyňkovu Prahu, to by on pak musel expandovat s Jihoměšťanem na Moravu, avšak by to asi musel přejmenovat...
Jinak Žamberk je výborné pivo. Mohu potvrdit osobní zkušenost posledních dvou let, kdy pravidelně v Krňovicích ochutnával polotmavého Kanečka! Tak trochu "bohužel", po změně svého zaměstnavatele je s tím útrum a návštěvy místního šenku pro mě skončily, nicméně všem tuto hospodu s vynikajícím Kancem a stále dále s Opatem a Rebely doporučuji, k tomu velký "šnyclík" a není nic lepšího!
Žamberk na Vinohradech, (Luděk, 08.06.2007 06:57) celé vlákno | reagovat
Návštěvu kavárny U klíčů také můžu doporučit, stout ze Žamberka (stupňovitost 14°) je výborný. Upozornil jsem obsluhu, že jim toto pivko chybí v nabídce (v jídelním a nápojovém lístku), což prý napraví. U vedlejšího stolu sedícího anglického gentlemana jsem přesvědčil, ať nepije fádní Prazdroj, ale dá si něco, co mu připomene domov. Šel tedy do Kance a při rozloučení mi děkoval
Tak mame dva nove pivovary, (honza, 07.06.2007 22:36) celé vlákno | reagovat
Ve stredu vysveceny a v sobotu cinnost zahajujici Purkmistr v Plzni Cernicich a tez v sobotu zacinajici pivovar v Pelhrimove:). Viz nase aktuality...
Bon na Žižkaperku, (Luděk, 07.06.2007 13:44) celé vlákno | reagovat
Byl jsem na Bonu v Café Šlechta v pondělí - není co vytknout, paní majitelka se slzou v oku vzpomínala na zástupce Bonu, když došlo k premiéře této dobroty
Díky!, (Zbyněk Holan, 07.06.2007 12:19) celé vlákno | reagovat
Takovéto zprávy mám moc rád !!!

Pište všichni o nových pivech !

Pivu zdar!

P.S. Jihoměšťan 11 je stále na čepu ve srubu v Kunratickém lese ! A těší se na vás ! Soudek bude dodán i do První Pivní Tramwaye !
Petře, díky, (Martin K., 07.06.2007 11:20) celé vlákno | reagovat
za vyčerpávající informace. Chystal jsem se to sem napsat, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Snad už jen doplním přesnou adresu (Nám. Míru 4, první blok domů pod Vinohradským divadlem).
K tomu Café Šlechta. Kdyby ses tam vydal o den dříve, tak by měli určitě otevřeno a navíc bys mně tam potkal:-) Na čepu mají 12 sv. Bon a 11 sv. Svijany. Mají tam ještě třetí pípu, na které by v budoucnu měla být 13 sv. Svijany.
Chutnal jsem pouze Bon a nemohu mu nic vytknout. Velmi mile mně překvapila i cena 25 Kč/0,5 l. Prostředí je příjemné, obsluha (zřejmě majitelka) milá a navíc je vidět, že se v pivu vyzná.
Ještě bych Ti Petře rád poděkoval za to, že jsem měl možnost ochutnat Tvůj skvělý žitný stout.
Žamberk v Praze, (Petr Buriánek, 07.06.2007 10:14) celé vlákno | reagovat
Na květnovém setkání čtenářů v Pivovarském domě jsem se od Martina K. dozvěděl, že na Náměstí míru v kavárně "U klíčů" točí tmavý Žamberk. Včera jsem to byl prověřit a po ochutnání jsem byl docela (mile) překvapen, že se jedná o stout, což mi příjemná obsluha po chvíli potvrdila. Mělo by se jednat snad o 13° (nebo o něco silnější). V porovnání s 17° stoutem točeným na vánočních trzích mi tento chutnal mnohem víc. Kdo měl možnost ochutnat strašnický žitný stout, tak chuť je velmi podobná :-). Cena je 35 Kč/0,5 l.

Poté jsem chtěl ještě zajít na Bon 12° v Café Šlechta (Slavíkova 27), ale bohužel měli pro havárii zavřeno, takže pro případné zájemce doporučuji si předem zavolat.
Až od čtyř, (Miroslav Bolek, 27.07.2004 20:41) celé vlákno | reagovat
Já jsem sběratelem pivních tácků a každý rok jezdím s rodinou na takovou týdenní dovolenou někam do Čech. Vždy, když jedeme do Severních Čech, tak jedeme přes Žamberk a ono je tam vždycky zavřeno (jsem Ostravák). Teď konečně tudy pojedu i zpáteční cestou, a tak se tam na toho Kance stavím. Už se moooc těším :) PS: a doufám, že ještě vedou pivní tácky !
www.tacky.kvalitne.cz
Proč až ode čtyř?, (A. Gránický, 17.03.2004 15:41) celé vlákno | reagovat
Jako příznivec regionálních pivovarů a tím i minipivovarů si často dopřávám podobné výlety zaměřené na konzumaci pěnivého moku v místě samotném. Protože při tom využívám vlaku, jedná se o klasické pivněturistické putování. Proto mne zaráží otvírací doba až ode čtyř hodin. Že by se jim nevyplatilo otevírat dříve. Navíc, je-li to, jak čtu hned u silnice? No budiž. Snad se někdy vyskytne tolik času, abych do Žamberka též zavítal.
Vyhledávání