úvod
homepage

Komentáře

článku: Litoměřice opět na scéně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Dva pivovary v jiném městečku(spíš dědině;-), (umbob, 15.09.2011 11:45) celé vlákno | reagovat
V druhé polovině devadesátých let 20. století fungovaly zhruba rok vedle sebe dva minipivovary ve Slušovicích-cca 3000 obyvatel. Vzdáleny byly necelých 400m od sebe. Bavor zanikl po roce, Salvet ještě pár let fungoval a pak skončil i on. Tak snad se v Litoměřicích oba udrží déle.
Re: Dva pivovary v jiném městečku(spíš dědině;-), (Martin Jarošek, 16.09.2011 10:57) celé vlákno | reagovat
Slušovický Bavor byl dost zdařilý.Okusil jsem jej v roce 1997 v Novém Jičíně. Do Salvetu, který se na jaře 2000 již nazýval Valašský Beran jsme v onu dobu uskutečnili degustační zájezd. Pan Salvet již byl z pivovaru vyštván, avšak na čas se usalašil v té době nefunkčním Bavoru, kde se snažil opětovně rozjet výrobu. Po pár měsících(kdy oba pivovary zanikly) se objevily zprávy, že zařízení z Bavora je prodáno do Kazachstánu a že Salveta hledá Interpol. Slušovice byly vždy něco extra.
Re: Re: Dva pivovary v jiném městečku(spíš dědině;-), (umbob, 16.09.2011 12:56) celé vlákno | reagovat
On i ten Valašský beran byl velmi povedený. Aspoň tak si ho pamatuju. Ale možná jsem jen neměl dostatečně ochutnáno od ostatních minipivovarů("napitý" jsem měl snad jen Pegas).Moje cyklovýlety po Vizovických a Hostýnských vrších v tu dobu vždy končily 3-4 Valašskými berany:-)A přitom technologie je i po 10 letech pořád v místě(teda aspoń varny)
Re: Re: Re: Dva pivovary v jiném městečku(spíš dědině;-), (Roman Holoubek, 16.09.2011 13:19) celé vlákno | reagovat
Koukám, jak pod Kolibou tu píšeme o Slušovicích.
Měl jsem piva z obou pivovarů. Pivo Bavor bylo vyráběné na technologii HBH, na kterém se jen s obtížemi (infuze) dá vyrábět pivo, na jaké jsme zvyklí u nás. Jedná se o putovní HBH z Brna, přesunuto do Tábora a přes Slušovice již ven, jak píše Martin Jarošek. Pivo nee - nedobré.

Valašský Beran (Salvet) se spíše řadil k onomu průměru. Ale v té době byl každý takový podnik u nás vzácností.

Ale Litoměřice, to je jiná, doufám, že příležitostně navštívím a to nejen pro pěkné centrum města.
Koliba, (Karel Blažek, 15.09.2011 00:29) celé vlákno | reagovat
Byl jsem na otvíračce ,..... pokud si pivovar Koliba zachová stejnou kvalitu tak jak jsem ochutnal na místě , je vedle Kahanu z Mostu též jednička v Severočeském regionu....Dej bůh štěstí .....Karel Blažek
Bravo!, (Martin Jarošek, 14.09.2011 10:40) celé vlákno | reagovat
Městečko Litoměřice mám rád, ikdyž to mám z Ostravy dost z ruky. Miloval jsem starý místní pivovar, pivo Kalich a Fořt a byl jsem velmi zarmoucen z jeho uzavření. V srpnu jsem navštívil novou Labuť, která mne ovšem ničím mimořádným nepřekvapila. Těším se tudíž na další přírůstek do naší minipivovarské rodiny. To zas bude cesta....
Vyhledávání