úvod
homepage

Komentáře

článku: Lomňan ve stádiu příprav

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Lomňan - skvělý začátek, (Roman Holoubek, 23.05.2011 08:12) celé vlákno | reagovat
Martine, tož už jej mám taky okoštován. A klobouk dolů. Nádherně zakulacené s výraznou hořkostí, která neulpívá, jen podněcuje k dalšímu napití. Velmi čisté chuti s mírnou kvasničností (7 týdnů zrálo).

A potvrzuji i mírný zmatek okolo stupňovitosti, nicméně Lomňan má cca 11,3% EPM.

PS: A na tmavou čtrnáctku vařenou ve Frýdlantě a kvasící a zrající ve Štramberku také rád vzpomínám.
Doufejme, že se rozjede, (Weetek, 03.05.2011 09:34) celé vlákno | reagovat
Zdejší kraj neznám, je to pro mě přece jen dost daleko, ale vybavuju si trochu podobně vypadající minipivovárek Letohrádek Frýdlant nad Ostravicí, který snad nějak nárazově vaříval rok nebo tak v jakési horské chatě. Jaký to vzalo konec?
Naděje umírá o něco dříve než žízeň, (Martin Jarošek, 03.05.2011 14:21) celé vlákno | reagovat
Letohrádek u Frýdlantu vaříval jednu várku 50l 1x týdně (mimochodem černá 14° byla výborná), Horní Lomná má kapacitu varny 600 l. Doufejme, že mají vše dobře ekonomicky rozvážené. Každý pivovar se počítá.
Vyhledávání