Re: Re: Re: Myslel jsem si...,
(Lukáš "Elf" Provazník, 21.10.2010 00:17)
celé vlákno | reagovat
Jen pár poznámek. Schwarzbier není neprůsvitně černočerný, ale bývá tmavě hnědý, někdy s rubínovými odlesky, ale v podstatě částečně průhledný a kromě jiného není tak suchý jako Stout.
Výraz "černý" bohužel používá vícero českých pivovarů (např. Rebel), přestože se tu klasický Schwarzbier nevaří. Pouze mají u nás některá tmavá piva podobné vlastnosti, ale jen některé a ostatní mají zase blíže k tmavému ležáku (např. tmavý Bernard).
Navíc do Schwarzbieru se přidává pražený slad a ne pražený ječmen, ten se používá do Dry Stoutů.
Jinak si myslím, že poznámka o blízkosti Merlina ke Schwarzbieru spíše než ke Stoutu je zajímavá. Jsem zvědavý, jaké to bude, až Merlina ochutnám.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Výraz "černý" bohužel používá vícero českých pivovarů (např. Rebel), přestože se tu klasický Schwarzbier nevaří. Pouze mají u nás některá tmavá piva podobné vlastnosti, ale jen některé a ostatní mají zase blíže k tmavému ležáku (např. tmavý Bernard).
Navíc do Schwarzbieru se přidává pražený slad a ne pražený ječmen, ten se používá do Dry Stoutů.
Jinak si myslím, že poznámka o blízkosti Merlina ke Schwarzbieru spíše než ke Stoutu je zajímavá. Jsem zvědavý, jaké to bude, až Merlina ochutnám.