úvod
homepage

Komentáře

článku: Alaskan silný zázvorový dort

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Odpovědi, (Honza Kočka, 15.01.2003 02:04) celé vlákno | reagovat
Dekuji za Vasi vsimavost a prispevek. Omlouvam se, ze mi trvalo delsi cas odpoved, nebot jsem hledal puvodni material, ktery mi na jedne akci venoval majitel pivovaru Alaskan, pan Geoffrey Larson, z jehoz pivovaru recept pochazi.

1/ Puvodni text jsem si nechal prekladat lidmi s praxi z restauracniho provozu a svoji nedbalosti jsem si nevsiml, ze ta uvodni cast nedava uplne smysl. Puvodni text totiz zni:

1.Prepare a double boiler:You need a large pot and cake pan(use a pudding mold,a Bundt pan,or coffee can)that fits inside the pot.Fill the pot about 1/4 to 1/3full with boiling water,and set it on low heat,to simmer.Butter and flour the cake pan.
Z tohoto textu vyplyva, ze vlastne potrebujete dve nadoby, ktere se do sebe vlozi. Tudiz zadne trouby.

2/Stout- je tmave pivo, jehoz nejznamejsi zastupce je Guinness. Pivo pouzite v tomto receptu je z pivovaru Alaskan, tudiz Alaskan stout. Vice o pivovaru na jejich webu: www.alaskanbeer.com

3/Chut: tento konkretni kolac jsem nechutnal, ale mel jsem moznost ochutnat jine, na prvni pohled "zvlastni" kombinace. Napriklad v Belgii jejich pivo kriek (visnove) se zakuskem, v Anglii banonove dochucovany ale (pivo svrchne kvasene) se se zakuskem s orechy a jine. A musim rict, ze to bylo dobre. Podle me neznamena, ze kdyz se to u nas nedela/nevari/nepece, ze treba na Aljasce ci v Londyne si na tom lide nepochutnaji.

Dekuji za Vas prispevek .

S pozdravem

Honza Kocka
www.SvetPiva.cz
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání