úvod
homepage

Komentáře

článku: Alaskan silný zázvorový dort

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Dort v Angličtině, (Bryn, 23.07.2004 16:06) celé vlákno | reagovat
Otazka --

Mám Americkou kamaradku, ktera bydlí v Alejašce. Zeptala mi, jak delat ten dort protože nemluví cesky. Já taky nemluvím česky tak dobře tak mám otázku -- máte ten recept v anglictině?

Diky moc,
Bryn
Odpovědi, (Honza Kočka, 15.01.2003 02:04) celé vlákno | reagovat
Dekuji za Vasi vsimavost a prispevek. Omlouvam se, ze mi trvalo delsi cas odpoved, nebot jsem hledal puvodni material, ktery mi na jedne akci venoval majitel pivovaru Alaskan, pan Geoffrey Larson, z jehoz pivovaru recept pochazi.

1/ Puvodni text jsem si nechal prekladat lidmi s praxi z restauracniho provozu a svoji nedbalosti jsem si nevsiml, ze ta uvodni cast nedava uplne smysl. Puvodni text totiz zni:

1.Prepare a double boiler:You need a large pot and cake pan(use a pudding mold,a Bundt pan,or coffee can)that fits inside the pot.Fill the pot about 1/4 to 1/3full with boiling water,and set it on low heat,to simmer.Butter and flour the cake pan.
Z tohoto textu vyplyva, ze vlastne potrebujete dve nadoby, ktere se do sebe vlozi. Tudiz zadne trouby.

2/Stout- je tmave pivo, jehoz nejznamejsi zastupce je Guinness. Pivo pouzite v tomto receptu je z pivovaru Alaskan, tudiz Alaskan stout. Vice o pivovaru na jejich webu: www.alaskanbeer.com

3/Chut: tento konkretni kolac jsem nechutnal, ale mel jsem moznost ochutnat jine, na prvni pohled "zvlastni" kombinace. Napriklad v Belgii jejich pivo kriek (visnove) se zakuskem, v Anglii banonove dochucovany ale (pivo svrchne kvasene) se se zakuskem s orechy a jine. A musim rict, ze to bylo dobre. Podle me neznamena, ze kdyz se to u nas nedela/nevari/nepece, ze treba na Aljasce ci v Londyne si na tom lide nepochutnaji.

Dekuji za Vas prispevek .

S pozdravem

Honza Kocka
www.SvetPiva.cz
Jeste par dotazu..., (brabec, 03.01.2003 19:25) celé vlákno | reagovat
odpovezte prosim pane Kocka ,malemu ceskemu burankovi na teto strance.Otazky se tykaji Vaseho dortu-kolace Alaskan silny zazvorovy dort.
1.) proc si mam pripravit 2 trouby(mozna ze ta druha je ten kdo pece tenhle kolac)
2.)co je to Alaskan stout(predpokladam ,ze to je nejake jecmene -zitne ,hrube mlete mlato- "mouka"?,ktera se v Cechach nevyskytuje).Dekuji Vam predem za odpoved na teto strance.Jinak osobne pane Kocka,tento kolac neni vhodny pro chutove bunky stredoevropanu.Mozna ,ze se jim cpali nekde v predminulem stoleti kowbojove v Texasu.Neni to ani k tomu, aby "to" lezelo ve spajzu.
na zázvor pozor, (pepicek, 16.11.2002 20:09) celé vlákno | reagovat
jak to s tím kandovaným zázvorem přeženete, tak Vás pak bude pěkně pálit jazyk :)
Vyhledávání