Komentáře
článku: Alaskan silný zázvorový dort
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Dekuji za Vasi vsimavost a prispevek. Omlouvam se, ze mi trvalo delsi cas odpoved, nebot jsem hledal puvodni material, ktery mi na jedne akci venoval majitel pivovaru Alaskan, pan Geoffrey Larson, z jehoz pivovaru recept pochazi.
1/ Puvodni text jsem si nechal prekladat lidmi s praxi z restauracniho provozu a svoji nedbalosti jsem si nevsiml, ze ta uvodni cast nedava uplne smysl. Puvodni text totiz zni:
1.Prepare a double boiler:You need a large pot and cake pan(use a pudding mold,a Bundt pan,or coffee can)that fits inside the pot.Fill the pot about 1/4 to 1/3full with boiling water,and set it on low heat,to simmer.Butter and flour the cake pan.
Z tohoto textu vyplyva, ze vlastne potrebujete dve nadoby, ktere se do sebe vlozi. Tudiz zadne trouby.
2/Stout- je tmave pivo, jehoz nejznamejsi zastupce je Guinness. Pivo pouzite v tomto receptu je z pivovaru Alaskan, tudiz Alaskan stout. Vice o pivovaru na jejich webu: www.alaskanbeer.com
3/Chut: tento konkretni kolac jsem nechutnal, ale mel jsem moznost ochutnat jine, na prvni pohled "zvlastni" kombinace. Napriklad v Belgii jejich pivo kriek (visnove) se zakuskem, v Anglii banonove dochucovany ale (pivo svrchne kvasene) se se zakuskem s orechy a jine. A musim rict, ze to bylo dobre. Podle me neznamena, ze kdyz se to u nas nedela/nevari/nepece, ze treba na Aljasce ci v Londyne si na tom lide nepochutnaji.
Dekuji za Vas prispevek .
S pozdravem
Honza Kocka
www.SvetPiva.cz
1/ Puvodni text jsem si nechal prekladat lidmi s praxi z restauracniho provozu a svoji nedbalosti jsem si nevsiml, ze ta uvodni cast nedava uplne smysl. Puvodni text totiz zni:
1.Prepare a double boiler:You need a large pot and cake pan(use a pudding mold,a Bundt pan,or coffee can)that fits inside the pot.Fill the pot about 1/4 to 1/3full with boiling water,and set it on low heat,to simmer.Butter and flour the cake pan.
Z tohoto textu vyplyva, ze vlastne potrebujete dve nadoby, ktere se do sebe vlozi. Tudiz zadne trouby.
2/Stout- je tmave pivo, jehoz nejznamejsi zastupce je Guinness. Pivo pouzite v tomto receptu je z pivovaru Alaskan, tudiz Alaskan stout. Vice o pivovaru na jejich webu: www.alaskanbeer.com
3/Chut: tento konkretni kolac jsem nechutnal, ale mel jsem moznost ochutnat jine, na prvni pohled "zvlastni" kombinace. Napriklad v Belgii jejich pivo kriek (visnove) se zakuskem, v Anglii banonove dochucovany ale (pivo svrchne kvasene) se se zakuskem s orechy a jine. A musim rict, ze to bylo dobre. Podle me neznamena, ze kdyz se to u nas nedela/nevari/nepece, ze treba na Aljasce ci v Londyne si na tom lide nepochutnaji.
Dekuji za Vas prispevek .
S pozdravem
Honza Kocka
www.SvetPiva.cz
odpovezte prosim pane Kocka ,malemu ceskemu burankovi na teto strance.Otazky se tykaji Vaseho dortu-kolace Alaskan silny zazvorovy dort.
1.) proc si mam pripravit 2 trouby(mozna ze ta druha je ten kdo pece tenhle kolac)
2.)co je to Alaskan stout(predpokladam ,ze to je nejake jecmene -zitne ,hrube mlete mlato- "mouka"?,ktera se v Cechach nevyskytuje).Dekuji Vam predem za odpoved na teto strance.Jinak osobne pane Kocka,tento kolac neni vhodny pro chutove bunky stredoevropanu.Mozna ,ze se jim cpali nekde v predminulem stoleti kowbojove v Texasu.Neni to ani k tomu, aby "to" lezelo ve spajzu.
1.) proc si mam pripravit 2 trouby(mozna ze ta druha je ten kdo pece tenhle kolac)
2.)co je to Alaskan stout(predpokladam ,ze to je nejake jecmene -zitne ,hrube mlete mlato- "mouka"?,ktera se v Cechach nevyskytuje).Dekuji Vam predem za odpoved na teto strance.Jinak osobne pane Kocka,tento kolac neni vhodny pro chutove bunky stredoevropanu.Mozna ,ze se jim cpali nekde v predminulem stoleti kowbojove v Texasu.Neni to ani k tomu, aby "to" lezelo ve spajzu.
jak to s tím kandovaným zázvorem přeženete, tak Vás pak bude pěkně pálit jazyk :)
Vyhledávání
Mám Americkou kamaradku, ktera bydlí v Alejašce. Zeptala mi, jak delat ten dort protože nemluví cesky. Já taky nemluvím česky tak dobře tak mám otázku -- máte ten recept v anglictině?
Diky moc,
Bryn