úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo a jeho vstup do vysoké gastronomie

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Příklad, (Příklad, 13.07.2007 12:33) celé vlákno | reagovat
Nedá mi to, abych nenapsal pár slov ohledně ochoty číšníků, případně vrátných (Novoměstský pivovar) v Čechách. Novoměstský pivovar je příkladem, jak služba nemá vypadat. Na tom se asi shodnem všichni-rozlišování zákazníků na české a ostatní cizojazyčně mluvící. Český mluvící pokud si jde dát pouze pivo, tak je automaticky vyhozen vrátným. Novoměstský číšník (a potrefené husy z Novoměstského pivovaru-Zdeněk Obermaier, Petr Jirásek, Tom atd).) i za nekvalitní službu požaduje alespoň 10% dýžko. Prostě příklad zlodějiny, korupce v pohostinství. I v Praze lze poskytovat kvalitní služby - v minipivovaru U Bulovky, kterou vlastní pan Richter. On je totiž pan Richter zvyklý už z Německa, kde podobné nekvalitní služby a praktiky (jako např. v NMP) neexistují. Tak a teď jeden příklad –hlavně pro pány Obermaiery, Jirásky a Tomy. V Kutné Hoře existuje jedna pizzerie (tedy celkem jsou zde dohromady čtyři). Ta pizzerie se jmenuje U Šneka pohodáře (Vladislavova ulice 333). Denně zde ukuchtí asi 150 pizz. Město Kutná Hora je taky v seznamu UNESCO a že se těch cizinců po Kutné Hoře pohybuje. Samozřejmě navštěvují i tuto pizzerii. Několik informací o pizzerii U Šněka pohodáře. Na čepu je výborný Bernard. V pizzerii pracují čtyři zaměstnanci (jeden rozváží pizzu autem, kuchař+pomocnice a číšnice-omlouvám se v tomto případě za poněkud hanlivý výraz). Tato jedna paní číšnice zvládne tu práci (navíc ještě stíhá telefonické objednávky-kolem poledne asi 15 telefonátů během jedné hodiny), co dohromady deset vrátných a číšníků v Novoměstském minipivovaru dohromady. Paní číšnice Vás po příchodu vždy pozdraví. Nerozlišuje mezi českým a cizojazyčným hostem. Je vždy ochotná a kvalitní obsluha je u ní samozřejmostí. Při placení vždy poděkuje-Moc Vám děkuji pane a sdělí podrav-Přeji Vám hezký den, nasledanou pane a to vždy i když jí nedáte žádné dýžko. Proč to píšu ? Je to hlavně pro všelijaké Obermaiery, Jirásky, Tomy atd., že i bez dýžka v ČR může číšník poskytovat kvalitní služby. Proto by bylo v Novoměstském minipivovaru Čechovi trapně, kdyby měl zaplatit dýžko. U Šneka pohodáře je mu trapně, když to dýžko paní číšnici nedá.
Vyhledávání