úvod
homepage

Chcete pochytit základy degustace piva? Přijďte! vytisknout článek

Přidáno: 29. července 2005  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,5 hodnotících Hodnotících: 2 počet zobrazení Zobrazeno: 6869x

Pokud chcete doslova přičichnout k práci profesionálních degustátorů a ještě se něčemu přiučit, nabízíme vám jedinečnou příležitost. Kdy a kde? V úterý 9.8. v pražské

Opravdová degustace piva není úplně jednoduchá záležitost. Mimo jiné je potřeba naučit se bezpečně rozpoznat a pojmenovat mnoho různých chutí a vůní. Profesionální degustátoři musí být odborně vyškoleni a musí složit předepsané zkoušky. My jsme pro zájemce o hlubší proniknutí do ochutnávání piva připravili alespoň jakýsi degustátorský rychlokurs pod vedením profesionálů.

O co jde? Degustátorské školení pro zájemce z řad čtenářů Světa piva bude přibližně čtyřhodinové a bude se skládat jak z teoretické, tak praktické části.

Teoretická část bude zahrnovat všeobecný úvod o tom, jak degustovat pivo a o podmínkách profesionální degustace. Seznámíte se s degustačním protokolem podle EBC a dovíte se o charakteristikách jednotlivých chutí a vůní.

Praktická část bude spočívat v ochutnávce čtyř různých cizích příchutí (ovocné, diacetylové, oxidační a příchuti po nezralém pivu). Příchutě se budou ochutnávat ve dvou koncentracích. Zkusíte si trojúhelníkový test a vyplníte degustační protokol EBC.

Akce se uskuteční v restauraci Zlatá Kovadlina v pražských Holešovicích (ulice Komunardů). Degustační kurs pořádáme s podporou pivovaru Zlatopramen a ve spolupráci s projektem Pivovarská univerzita . Začínáme v 17:30, účastnický poplatek jsme stanovili 250 Kč.

Vzhledem k omezené kapacitě (nejvýš 25 účastníků) vás v případě zájmu prosíme o rezervaci na e-mailové adrese office@svetpiva.cz.

Vážení čtenáři, těšíme se na setkání s vámi a věříme, že pro vás degustátorský kurs bude přínosem. Své nově nabyté znalosti budete moci uplatnit například již 20.8. na pražské přehlídce výčepních piv v našem prodejním skladu, případně koncem září na přehlídce „dvanáctek“ a na homebrewingové degustační soutěži. O zmiňovaných plánovaných akcích vás budeme včas informovat.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání