úvod
homepage

Anonymní moderovaná degustace vytisknout článek

Přidáno: 21. června 2004  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,95 hodnotících Hodnotících: 41 počet zobrazení Zobrazeno: 4153x

Začínali jsme volnou ochutnávkou piv jedné kategorie. Poslední dvě setkání se čtenáři se již nesla v duchu moderované degustace s výkladem profesionálního degustátora. Je na čase se vydat dál. Zajímá vás, jak asi probíhá degustační soutěž? Nejblíž k té op

Na příští neděli 27.6. jsme pro vás připravili další pokračování nekonečného seriálu setkání u dobrého piva. To poslední, které se uskutečnilo v květnu, mělo formu moderované degustace, kde jsme hodnotili piva z mimopražských restauračních pivovarů. A protože tentokrát budeme hodnotit „desítky“ malých komerčních pivovarů, tedy piva z jedné kategorie, zkusíme malý experiment – moderovanou degustaci povýšíme na anonymní moderovanou degustaci.

Co to pro vás znamená? V průběhu večera vám profesionální degustátor ing. Jan Šuráň nabídne svůj názor na předložená piva. Hodnotit budeme říz, plnost, hořkost a další znaky s tím, že jméno pivovaru vám prozradíme až po skončení celé degustace. Bude to vlastně taková malá degustační soutěž. Předložíme vám osm vzorků z malých pivovarů plus jeden vzorek z domácího giganta pro srovnání, dovíte se názor profesionála a sestavíte si pořadí. Na konci degustace prostým sečtením jednotlivých pořadí daných vzorků dostaneme závěrečné umístění jednotlivých piv. A pak přijde to nejlepší – dovíte se jména pivovarů tak, jak vám byla jejich piva předkládána. Tím se vyvarujeme ovlivnění vašich hodnocení reklamou, image jednotlivých značek či případně vašeho předchozího dojmu.

Rozjednáváme vzorky z pivovarů : Opat, Vyškov, Janáček, Rychtář Hlinsko, Platan, Strakonice, Žatec, Hostan, Konrád a Svijany. Zástupce velkého pivovaru neprozradím, to bude překvapení na závěr. Snad jednu indicii můžu napovědět – jedná se o pivo, které jste určitě už všichni ochutnali:).

Na závěr mi dovolte zrekapitulovat obecné informace. Anonymní moderovaná degustace se koná v neděli 27.6. od 17ti hodin v šalandě Pivovarského domu v Ječné ulici v Praze. Odborným degustátorem, který vás celou degustací provede, bude ing. Jan Šuráň. Odborník s mnohaletou zkušeností jak z českých pivovarů, tak i těch zahraničních (Japonsko, Austrálie, Filipíny, Vietnam…) a zároveň spolumajitel firmy Pivo Praha, která provozuje Pivovarský dům. Během degustace vám bude nabídnut chléb a minerálka pro vyčištění vašich chuťových buněk. Kapacita šalandy je 35 míst, prozatím se přihlásilo na dvacet čtenářů. Pokud máte zájem, napište email na ochutnavky@svetpiva.cz, subject: 27.6.

A nebojte se, že přijdete o čvrtfinálové utkání našeho týmy s druhým celkem skupiny C na Euru v Portugalsku. Začínáme v už v pět hodin a zápas má výkop před devátou večer. Degustace skončí do půl osmé a vy vše v klidu stihnete:).

Těšíme se na setkání s vámi.
Vaše redakce

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání