úvod
homepage

Pivní drinky vytisknout článek

Přidáno: 11. února 2003  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,07 hodnotících Hodnotících: 18 počet zobrazení Zobrazeno: 8451x

Dnes vám přinášíme pár zajímavých pivních drinků na dlouhé zimní noci, studené večery i pro pořádnou párty. A samozřejmě že ve všech receptech figuruje pivo.

"PIVNÍ PUNČ"

Do ohnivzdorné misky dejte tři lžičky cukru, dvě sklenky světlého piva a nechte přejít varem. V hrnečku rozmíchejte žloutek s trochou studeného piva, přidejte půl sklenky rumu a směs za stálého míchání přilévejte do horkého piva. Nahřejte si punčovou sklenici a směs z misky do ní přeceďte.

"PIVNÍ FLIP" I.

2 polévkové lžíce ledu, 1 vejce, kávová lžička medu, 1/16 vícestupňového černého piva.

Do šejkru dáme led, vejce, med, přilijeme mléko, dobře protřeseme a nalijeme přes síto do sklenice. Pak sklenice dolijeme černým pivem a podáváme se slámkou.

"PIVNÍ FLIP VANILKOVÝ"

1/4 l světlého piva, 5 cl brandy, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžička skořicového cukru, 1 vaječný žloutek, citrónová kůra.

Do šejkru vložíme vanilkový a skořicový cukr, přidáme brandy, žloutek, malý dílek citrónové kůry, malé množství piva a náležitě protřeseme. Procedíme do vhodné sklenice a dolijeme zbytkem piva.

"PĚNOVÝ NÁPOJ Z PIVA"

Do kotlíku dejte dva žloutky a 2 dkg práškového cukru a dobře utřete. Přidejte na špičku nože škrobové moučky, polévkovou lžíci citrónového sirupu, bílek a kousek skořice. Stále míchejte a současně přilévejte půl litru piva. Pak dejte kotlík nad hrnec s vařící vodou a nad párou šlehejte hmotu metlou tak dlouho, až se vytvoří hustá pěna. Pěnu nalijte do tří punčových pohárů a teplou podávejte.

"DOG´S NOSE"

Do limonádového poháru nalijte chlazené černé pivo a stříkněte do něj třikrát džin.

"CHURCHILL"

2 dl světlého piva, 5 cl Campari.

Do zúženého poháru vlijeme nejprve Campari a poté dolijeme vychlazeným pivem.

"OVOCNÉ PIVO"

2 dl 10° světlého piva, 100 g ovoce(směs), 1 lžička medu.

Dvě třetiny piva rozmixujeme spolu s ovocem a medem a přecedíme do sklenice. Opatrně dolijem zbytek piva. Ihned podáváme.

"HORKÁ PIVNÍ PĚNA"

2 1/2 dl světlého piva, 1 vaječný žloutek, 30 g cukru, citrónová kůra, skořice.

V kotlíku (misce) nad párou šleháme do pěny směs piva, vejce, cukru, citrónové kůry a skořice. Poté přecedíme přes jemný cedník do vyhřáté sklenice. Ihned podáváme.

"OŘECHOVÉ PIVO"

2 1/2 dl 10° světlého piva, 1 lžička medu, 1 lžíce drceného ořechu.

Dvě třetiny piva vlijeme do mixeru, přidáme med, drcené ořechy a náležitě rozmixujeme. Poté přecedíme do chladné sklenice a opatrně přilijeme zbytek piva. Ihned podáváme.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 25.02.2003 12:27 Komentovat
vyzkouším Helča25.02.2003 12:27
Tyhle skvělé drinky určitě při příští párty vyzkouším. Hlavně se mi líbí pivní...
Vyhledávání