úvod
homepage

Plody moře vytisknout článek

Přidáno: 3. února 2003  •  Autor: Radka Řehánková
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,4 hodnotících Hodnotících: 5 počet zobrazení Zobrazeno: 4083x

Domníváte se, že, tzv. mořské „potvory“ a pivo nejde dohromady? Přesvědčíme Vás, že i tato kombinace může být chuťově velice zajímavá.... Určitě stojí za to, přinejmenším vyzkoušet.

DARY MOŘE NA PIVĚ

Ingredience:
400 g mražené rybí směsi - krevetky, sépie, mušle apod. , 3 dl světlého piva, 60 g másla, 1 dl smetany, 4 vaječné žloutky, 50 g karotky, 50 g celeru, 50 g světlého pórku, byliny, bílý pepř, sůl.

V kastrole na másle zlehka osmahneme na nudličky nakrájenou karotku, celer, pórek, osolíme, okořeníme, zalijeme pivem a povaříme. Poté přidáme směs darů moře a opět krátce povaříme. Nakonec přidáme jemně nasekané bylinky, smetanu s rozmíchanými žloutky a krátce prohřejeme. K pokrmu podáváme bílé pečivo nebo na sucho opečený toast.

KORÝŠI NA PIVĚ SE ZELENINOU

Ingredience:
200 korýšů (krevet, humrů, langust), 1 1/2 dl světlého piva, hladká mouka, 2 lžíce másla, 200 g mražené zeleniny, 1 malá cibule-šalotka, muškátový květ, oříšek, sůl.

V kastrole na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli a k ní přidáme mraženou zeleninu. Maso z korýšů osolíme, okořeníme, zlehka pomoučíme(obalíme v mouce) a dáme na několik vteřin na zeleninu, poté zalijeme pivem a krátce povaříme.

SMAŽENÉ MASO KORÝŠŮ

Ingredience:
260 g čistého masa z korýšů, 1 1/2 dl světlého piva, 100-150 g polohrubé mouky, hladká mouka, 1 vejce, 1 vaječný žloutek, 1 lžíce piva, 1 lžička petržele, olej na smažení, citrón, zázvor, mletý pepř, sůl.

Řádně vyčištěné (střívka, krunýř), zbavené maso korýšů vložíme do misky, přidáme jemně nasekanou petrželku, 1 lžíci piva, zázvor, pepř a sůl.Zlehka zamícháme a necháme v chladnu asi 1 hodinu marinovat. Poté z piva, žloutků, mouky a soli uděláme těstíčko, které zlehčíme vyšlehaným bílkem a do něho namáčíme maso z korýšů obalené v hladké mouce. Pak vložíme do horkého oleje. Dozlatova usmažené maso doplníme řezem citrónu.

KREVETY DLE NEPTUNA

Ingredience:
400 g vyloupaných krevet, 1 dl světlého piva, 40 g másla, 40 g oleje, 100 g pálivého kečupu, 8 ks plněných oliv, 80 g cibule-šalotky, worcester, sůl.

Na směsi oleje s máslem osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme krevetky, nakrájené olivy, sůl, worcester, kečup, zalijeme pivem a krátce prohřejeme. Ke krevetám podáváme různě upravenou rýži.

FILE ZE PSTRUHA NA ELSASKÝ ZPŮSOB

Ingredience:
2 větší pstruhy, 2 dl světlého piva, 2 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 200 g sterilovaného zelí, 4 lžíce kysané smetany, hladká mouka, sladká paprika, sůl.

Překrájené zelí vložíme do kastrolu, zalijeme pivem a podusíme. Vykuchané pstruhy zbavíme hlavy a podélně rozřízneme. Kosti odstraníme. Poté jednotlivé filé osolíme, obalíme ve směsi papriky s moukou a na másle zlehka opečeme. Dále přidáme podušené zelí se šťávou. Přidáme kysanou smetanu a krátce prohřejeme. K pokrmu podáváme malou porci vařených brambor.

DARY MOŘE V PIVNÍM ASPIKU

Ingredience:
250 g darů moře(krevety, sépie, chobotnice, mušle), 25 g želatiny, 3 1/2 dl 10° světlého piva, na ozdobu rajské, anglický celer, citrón

V 1 1/2 dl piva necháme nabobtnat želatinu. Ve zbytku piva zlehka prohřejeme rozmražené dary moře a přidáme nasekané byliny. Tuto směs vlijeme do vhodné formy a necháme ztuhnout. Poté vyklopíme a nakrájíme na porce, které doplníme zeleninou a citrónem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání