Komentáře
článku: Milé naše pivovary, nechcete raději začít zdražovat?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Dražíč MOŽNÁ? Dražíč je pro mne a mé okolí symbol skvělého piva - mimochodem ho budu mit na svatbe. Zvíkov celkem dobrej - no a u nás v okolí Příbrami holt zůstává jediná šance - vařit si svoje...
To Fila:
Mluvíte mi z duše. Také si myslím, že by se malé a střední pivovary měly více sblížit se svým regionem. Podporovat dění v regionu, a toto vzájemné soužití pak vyvolá vyšší věrnost zákazníků. Jinými slovy, pivovar pomůže okolí a okolí pomůže pivovaru. Je to dle mne lepší zbraň proti rozpínavosti gigantů, než neustálé zvyšování benefitů pro hostinské. Budou-li místní spokojeni s chutí svého piva a budou-li spokojeni s jeho aktivitami, směřovanými pro ně, budou i věrnějšími konzumenty.
Některé pivovary toto pochopily (mohu jmenovat třeba pana Fuska a jeho Černou Horu). Jiné to nepochopily a nevytváří tento pocit sounáležitosti (mohu jmenovat třeba, .... nebo raději nebudu jmenovat - pomohl bych tím jejich konkurenci).
Mluvíte mi z duše. Také si myslím, že by se malé a střední pivovary měly více sblížit se svým regionem. Podporovat dění v regionu, a toto vzájemné soužití pak vyvolá vyšší věrnost zákazníků. Jinými slovy, pivovar pomůže okolí a okolí pomůže pivovaru. Je to dle mne lepší zbraň proti rozpínavosti gigantů, než neustálé zvyšování benefitů pro hostinské. Budou-li místní spokojeni s chutí svého piva a budou-li spokojeni s jeho aktivitami, směřovanými pro ně, budou i věrnějšími konzumenty.
Některé pivovary toto pochopily (mohu jmenovat třeba pana Fuska a jeho Černou Horu). Jiné to nepochopily a nevytváří tento pocit sounáležitosti (mohu jmenovat třeba, .... nebo raději nebudu jmenovat - pomohl bych tím jejich konkurenci).
Jako majitel PivoŇky myslím, že můžu docela dobře porovnávat jednotlivá lahvová piva. Schválně jsem se šel podívat do regálů a napočítal jsem přes sto druhů českých piv od více než 40 pivovarů.
Když jsem obchod otvíral, tak jsem si bláhově myslel, že budu mít v nabídce od každého středního pivovaru aspoň něco. Ale brzy jsem vystřízlivěl. Některá níže zmíněná piva totiž lidé nechtěli ani se slevou. Část jsem se tedy pokusil vypít a část jsem rozdal lidem, u nichž chuť piva nehraje pražádnou roli. A tak mi zůstalo v sortimentu snad jen to lepší z nabídky českomoravskoslezských pivovarů.
Na sledování kvality prodávaných piv poctivě pracuju a to, co nestihnu sám, tak na to se pravidelně ptám zákazníků. Je celkem běžné, že se chuť piva mění měsíc od měsíce.
Dalším, taky už níže zmíněným problémem zejména u nepasterizovaných piv, je jejich nestálost ještě před datem spotřeby. A to se bohužel netýká jen Krakonoše.
Nechce se mi pouštět do nějakého hodnocení všech lahváčů jako takových, protože moje vidění je už profesionálně zkreslené. Stále si ale myslím, že naštěstí je stále z čeho vybírat. A ty pivovary, jejichž piva řadíte do dřezáků, tak boží mlýny zkrátka semelou. A to bude škoda, protože kdysi jsem si na Regentovi, Platanovi i Samsonovi docela pochutnal.
A co se cen týče, tak mě napadá třeba porovnání s Rakouskem nebo Bavorskem. Tam každý pivovar prodá nejvíce piva v okruku 30 km kolem komínu. A v Čechách mi připadne, že kdo nedodává do Teska, jako by nebyl. Pivovary mají slabé postavení ve svých regionech. A není to jen otázka agresivní politiky pivogigantů. Pivovary málo dbají na soužití s regionem a lidmi v něm. Všechno není dáno jen cenou. Češi jsou dostateční patrioti na to, aby se chlubili svým městským pivovarem. A s tím akceptovali i o něco vyšší cenu. Tohle všechno má ale jeden základní předpoklad. To pivo musí být výborné...!!
Když jsem obchod otvíral, tak jsem si bláhově myslel, že budu mít v nabídce od každého středního pivovaru aspoň něco. Ale brzy jsem vystřízlivěl. Některá níže zmíněná piva totiž lidé nechtěli ani se slevou. Část jsem se tedy pokusil vypít a část jsem rozdal lidem, u nichž chuť piva nehraje pražádnou roli. A tak mi zůstalo v sortimentu snad jen to lepší z nabídky českomoravskoslezských pivovarů.
Na sledování kvality prodávaných piv poctivě pracuju a to, co nestihnu sám, tak na to se pravidelně ptám zákazníků. Je celkem běžné, že se chuť piva mění měsíc od měsíce.
Dalším, taky už níže zmíněným problémem zejména u nepasterizovaných piv, je jejich nestálost ještě před datem spotřeby. A to se bohužel netýká jen Krakonoše.
Nechce se mi pouštět do nějakého hodnocení všech lahváčů jako takových, protože moje vidění je už profesionálně zkreslené. Stále si ale myslím, že naštěstí je stále z čeho vybírat. A ty pivovary, jejichž piva řadíte do dřezáků, tak boží mlýny zkrátka semelou. A to bude škoda, protože kdysi jsem si na Regentovi, Platanovi i Samsonovi docela pochutnal.
A co se cen týče, tak mě napadá třeba porovnání s Rakouskem nebo Bavorskem. Tam každý pivovar prodá nejvíce piva v okruku 30 km kolem komínu. A v Čechách mi připadne, že kdo nedodává do Teska, jako by nebyl. Pivovary mají slabé postavení ve svých regionech. A není to jen otázka agresivní politiky pivogigantů. Pivovary málo dbají na soužití s regionem a lidmi v něm. Všechno není dáno jen cenou. Češi jsou dostateční patrioti na to, aby se chlubili svým městským pivovarem. A s tím akceptovali i o něco vyšší cenu. Tohle všechno má ale jeden základní předpoklad. To pivo musí být výborné...!!
Mám pocit , že současný vývoj stojí za sto větví...
Člověk se tím nechce zabývat, jestli se Heínekeny slučujou a skupujou nebo páni tvorstva z PU hlásají šťastné zítřky a posranci připravují přivatizaci Budvaru. Nemám sílu obracet se žalujíc k publiku, zústáva jen vůle hledat dobrá piva, a pak ten neopakovatelný pocit štěstí po třetím loku, když už víš, že ti hrdlem ůprýští zlato. Přeju vám dej bůh štěstí, ať ho zažíváte , co nejčastěji. Děkuji všem , kteří nevzdávají boj o dobré pivo!
Člověk se tím nechce zabývat, jestli se Heínekeny slučujou a skupujou nebo páni tvorstva z PU hlásají šťastné zítřky a posranci připravují přivatizaci Budvaru. Nemám sílu obracet se žalujíc k publiku, zústáva jen vůle hledat dobrá piva, a pak ten neopakovatelný pocit štěstí po třetím loku, když už víš, že ti hrdlem ůprýští zlato. Přeju vám dej bůh štěstí, ať ho zažíváte , co nejčastěji. Děkuji všem , kteří nevzdávají boj o dobré pivo!
Sám jsem se nedávno zamyslel nad tím, zda můžou i malé pivovary prodávat pivo dráž - ano můžou, pokud splní to co jsem ve své úvaze psal.
A Tobě Jirko dávám zcela za pravdu. Prodávám-li levně, můžu mít nyní, či v budoucnu problém s investicemi, s obnovou technologií, s nákupem kvalitních surovin, s dodržením parametrů výroby apod. V neposlední řadě můžu šetřit i na zaměstnancích (rozuměj výši jejich platu, ale i minimální obsazení). To se pak promítne na jejich spokojenosti a jejich spokojenost na jejich výkonu a na jejich pracovní morálce a kázni.
Vzpoměl jsem si na jeden příspěvek dnes už bývalého pracovníka budějovického "Samsonu", který líčil právě onu nekázeň mezi personálem.
A pak výsledek může být obrazem všech jevů předešlých.
Často dumám nad košty piv, že značky co ve mne dříve budily nadšení, mne nyní mnohdy jen uspokojí a ty u kterých jsem mohl strávit večery už raději vůbec nepiji. To su tak rozežratý, že nevím co do huby strčiť? Nebo se skutečně mnoho piv (z malých i těch nejmenších) zhoršilo?
A Tobě Jirko dávám zcela za pravdu. Prodávám-li levně, můžu mít nyní, či v budoucnu problém s investicemi, s obnovou technologií, s nákupem kvalitních surovin, s dodržením parametrů výroby apod. V neposlední řadě můžu šetřit i na zaměstnancích (rozuměj výši jejich platu, ale i minimální obsazení). To se pak promítne na jejich spokojenosti a jejich spokojenost na jejich výkonu a na jejich pracovní morálce a kázni.
Vzpoměl jsem si na jeden příspěvek dnes už bývalého pracovníka budějovického "Samsonu", který líčil právě onu nekázeň mezi personálem.
A pak výsledek může být obrazem všech jevů předešlých.
Často dumám nad košty piv, že značky co ve mne dříve budily nadšení, mne nyní mnohdy jen uspokojí a ty u kterých jsem mohl strávit večery už raději vůbec nepiji. To su tak rozežratý, že nevím co do huby strčiť? Nebo se skutečně mnoho piv (z malých i těch nejmenších) zhoršilo?
Jo jo, je to pravda, minule sem u nás v Praze v kauflandu zmerčil platana 10 a nebyl to opravdu nic moc zážitek...pár dní na to sem měl Herolda 10° a to byla prozměnu opravdu dobrá desítečka. Jinak teda obecně moc dobrejch desítek už bohužel fakt neregistruji:-(
jj, zatím jsem ochutnal jen loni v létě, ještě uvařené v Hlinsku, filtrované s příjemnou obsluhou na zahrádce u bowlingu, mám radši kalná pívka ale přeto moc chutnalo.
Doporučuji Rampušáka z Dobrušky u nich v pivovaru natočené!Martin
Tak to vypadá, že už nevíte roupama co pít. V okolí mého bydliště je pouze G,VPK,K a S. Tak si proklatě vážím z Č.Brodu přiváženého Krakonoše. O jeho kvalitu se naprosto nebojím, např během února jsem koupil posledních sedm čtrnáctek z Vánoc, obsluha se mně ptala, kdy ho budu pít,že tento den končí záruka. Neohroženě jsem je dovezl domů a dlouho jsem takovou mňamku neměl. I dvanáctka je příjemná, desítku moc nemusím.
Mám naprosto stejné zkušenosti. Ferdinand i Platan ztratily chuť, Eggenbergem jsem byl již dvakrát přímo zděšen. Holt pokrok se nedá zastavit. Naštěstí jsou zde nadále i pozitivní příklady. Na Žižkově u radnice sice inzerovaný Krakonoš zrovna neměli (ačkoliv je tímto pivovarem celá hospoda komplet vybavená), ale přesto jsem si smlsnul na Klášteru, Jihlavě, Rychtáři a Zlaté Labuti. Hledání kvalitní značky v dnešní hektické a nelaskavé době bývá často obtížné, trpělivého pivaře však nakonec vždy čeká hořká odměna.
Ano, jsem z Trutnova, zrovna dneska jsem čtyři čtrnáctky v pivovarské měl a musím říct, že byly o něco lepší než naposled, nicméně kvality minulých let nedosahovaly. Asi je to věc osobních preferencí, věřím, že kdybych byl třeba z Poličky, tak si Krakonoše vážím mnohem víc a třeba docením jeho kvality, které teď nedoceňuji. Lahvového ho nepamatuji špatného, ale nemohu tolik porovnávat jako v případě točeného. Ty výkyvy ale asi nebudou tak výrazné.
v pátak jsem přikoupil basu Svijan 11% a chuť se někam vytratila a i manželka hned poznala změnu. Krákora 12% mě velice mile překvapil svojí pitelností. Jinak nedám dopustit na desinu Kance v Žamberku a nově Kněžna z rychnovského pivovárku je opravdu dobrota, snad jim to vydrží. Dej Bůh stěstí.
to Olej : ty jsi z Trutnova ? párkrát za rok tam jezdím a Krakonoš je jeden z důvodů, proč se tam vždy opravdu moc těším. Posezení v pivovarské hospodě u nefiltrovanýho Krakonoše je zážitek vskutku skvělý. Problém Krakonoše, a to dlouhodobý, je trvanlivost lahvových piv. Stává se poměrně často (zatraceně poměrně často!), že ještě dlouho před uplynutím spotřební lhůty se v něm udělají jakési cucky a pak už se opravdu pít nedá. Pokud ovšem lahváče vypiju hned (jednou měsíčně se mi jich 8 dostane do ledničky), nemá chybu. Zarazila mě poznámka o letošní velikonoční 14° - má to znamenat, že vůbec není a nebo že je, ale nepovedla se ? Přesto všechno považuju Krakonoše za jedno z nej průmyslových piv u nás.
Teda, když už i ty vylejváš Platana, tak to se asi opravdu něco děje...
Jihočeská piva se propadla lidově řečeno do Pr...e. Krumlov bez komentáře, Protivín pod KGB hrůza, Č.B raději nemluvit, Strakonice zatím to jde. Tak určitě Zvíkov a možná Dražíč. Zajímavý je V. Brod. Taková je tady na jihu realita, průmysl bída, minip. dobrý. Bohužel nebo bohudík?
zaplaťpánbůh, že tu máme ten strakonickej pivovar, taky si myslim, že zbytek šel s kvalitou rapidně dolu. Z produkce např. třeboňského regenta,jejich speciál Prezident v lahvovém pojetí, spadne mu pěna dřív než se stačím napít a pak zjistím, že jsem ani o moc nepřišel.
Taky se ptám, kam se propadly má oblíbená jihočeská piva - lahvový Regent 12 tě moc nevybídne dát si další. Teď jsem si koupil pack Platana (8x11sv + 2x11tm) a po ochutnání světlé 11 to bylo snad první pivo, co jsem nedopil (a to jsem měl o vánocích Eggenberg). Nebýt Strakonic, tak v mých oblíbených jižních Čechách není dobré pivo ze středního průmyslového pivovaru a to je vážně škoda.
Pil jsem nového Ježka moc mile mi překvapil. Páni z K Brewery, prosím udělejte něco i s chutí Platana...
Pil jsem nového Ježka moc mile mi překvapil. Páni z K Brewery, prosím udělejte něco i s chutí Platana...
tak chlapi, všetci máte naprostú pravdu to pivo ide nejako dolu z kvalitou.
Ja teraz bývam /už natrvalo/v Jirkove,a tu chodím najradšej samozrejme na Bernarda,nemá absolutne žiadnu chybu. Znovu musím podotknút a nedá mi to ,určite budú namietky ale je to pravda najhoršie pivo Gam.10°sa pije v Čechách najviac,to je v tom že tí čo to pijú nevedia čo je fakt kvalitné pivo, viac k tomu asi netreba komentovat.
Aj tie Březnice to teda je ozaj výborné pivečko.
Ja teraz bývam /už natrvalo/v Jirkove,a tu chodím najradšej samozrejme na Bernarda,nemá absolutne žiadnu chybu. Znovu musím podotknút a nedá mi to ,určite budú namietky ale je to pravda najhoršie pivo Gam.10°sa pije v Čechách najviac,to je v tom že tí čo to pijú nevedia čo je fakt kvalitné pivo, viac k tomu asi netreba komentovat.
Aj tie Březnice to teda je ozaj výborné pivečko.
Nejsem odborníkem na Krákoru, ale na výzvu odpovím. V roce 2004 jsem ho pil poprvé a byl jsem nadšen, prostě fantastické pivo. Pak asi ještě dvakrát se stejným pocitem. Roku 2007 jsem byl v Krkonoších podruhé a bylo to zklamání - skoro se nedalo pít. A to samé platí pro Svijany - jedenáctka byla nechutná až k pláči.
Tak nad Krakonošem přemýšlím celkem často, u nás v Trutnově si může člověk totiž vybrat většinou jen z produktů PU a právě Krákory. Není to špatné pivo, ale za nejlepší bych ho asi neoznačil. Co mě na něm ale bavilo a poslední dobou bavit přestává je to, že je pokaždé jiné. Může to být samozřejmě i jeho různým ošetřením, ale chuť a pitelnost se výrazně mění i v rámci samotné hospody. Většinou mě Krakonoš neurazí, sváteční čtrnáctka bývala (letošní Velikonoce tomu bohužel tak není) excelentní. Desítku si dám občas s nadějí, že bude hezky vonět a u dvanáctky jsem už ztratil veškerá očekávání, těch možných chutí je nespočet, a to i v pivovarské restauraci. Co vy, jaké máte s Krakonošem zkušenosti? Mám k němu výhrady jenom proto, že tu pořádně není na výběr?
Díky za reakce.
Díky za reakce.
1 | 2 |
Vyhledávání