Jako majitel PivoŇky myslím, že můžu docela dobře porovnávat jednotlivá lahvová piva. Schválně jsem se šel podívat do regálů a napočítal jsem přes sto druhů českých piv od více než 40 pivovarů.
Když jsem obchod otvíral, tak jsem si bláhově myslel, že budu mít v nabídce od každého středního pivovaru aspoň něco. Ale brzy jsem vystřízlivěl. Některá níže zmíněná piva totiž lidé nechtěli ani se slevou. Část jsem se tedy pokusil vypít a část jsem rozdal lidem, u nichž chuť piva nehraje pražádnou roli. A tak mi zůstalo v sortimentu snad jen to lepší z nabídky českomoravskoslezských pivovarů.
Na sledování kvality prodávaných piv poctivě pracuju a to, co nestihnu sám, tak na to se pravidelně ptám zákazníků. Je celkem běžné, že se chuť piva mění měsíc od měsíce.
Dalším, taky už níže zmíněným problémem zejména u nepasterizovaných piv, je jejich nestálost ještě před datem spotřeby. A to se bohužel netýká jen Krakonoše.
Nechce se mi pouštět do nějakého hodnocení všech lahváčů jako takových, protože moje vidění je už profesionálně zkreslené. Stále si ale myslím, že naštěstí je stále z čeho vybírat. A ty pivovary, jejichž piva řadíte do dřezáků, tak boží mlýny zkrátka semelou. A to bude škoda, protože kdysi jsem si na Regentovi, Platanovi i Samsonovi docela pochutnal.
A co se cen týče, tak mě napadá třeba porovnání s Rakouskem nebo Bavorskem. Tam každý pivovar prodá nejvíce piva v okruku 30 km kolem komínu. A v Čechách mi připadne, že kdo nedodává do Teska, jako by nebyl. Pivovary mají slabé postavení ve svých regionech. A není to jen otázka agresivní politiky pivogigantů. Pivovary málo dbají na soužití s regionem a lidmi v něm. Všechno není dáno jen cenou. Češi jsou dostateční patrioti na to, aby se chlubili svým městským pivovarem. A s tím akceptovali i o něco vyšší cenu. Tohle všechno má ale jeden základní předpoklad. To pivo musí být výborné...!!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Když jsem obchod otvíral, tak jsem si bláhově myslel, že budu mít v nabídce od každého středního pivovaru aspoň něco. Ale brzy jsem vystřízlivěl. Některá níže zmíněná piva totiž lidé nechtěli ani se slevou. Část jsem se tedy pokusil vypít a část jsem rozdal lidem, u nichž chuť piva nehraje pražádnou roli. A tak mi zůstalo v sortimentu snad jen to lepší z nabídky českomoravskoslezských pivovarů.
Na sledování kvality prodávaných piv poctivě pracuju a to, co nestihnu sám, tak na to se pravidelně ptám zákazníků. Je celkem běžné, že se chuť piva mění měsíc od měsíce.
Dalším, taky už níže zmíněným problémem zejména u nepasterizovaných piv, je jejich nestálost ještě před datem spotřeby. A to se bohužel netýká jen Krakonoše.
Nechce se mi pouštět do nějakého hodnocení všech lahváčů jako takových, protože moje vidění je už profesionálně zkreslené. Stále si ale myslím, že naštěstí je stále z čeho vybírat. A ty pivovary, jejichž piva řadíte do dřezáků, tak boží mlýny zkrátka semelou. A to bude škoda, protože kdysi jsem si na Regentovi, Platanovi i Samsonovi docela pochutnal.
A co se cen týče, tak mě napadá třeba porovnání s Rakouskem nebo Bavorskem. Tam každý pivovar prodá nejvíce piva v okruku 30 km kolem komínu. A v Čechách mi připadne, že kdo nedodává do Teska, jako by nebyl. Pivovary mají slabé postavení ve svých regionech. A není to jen otázka agresivní politiky pivogigantů. Pivovary málo dbají na soužití s regionem a lidmi v něm. Všechno není dáno jen cenou. Češi jsou dostateční patrioti na to, aby se chlubili svým městským pivovarem. A s tím akceptovali i o něco vyšší cenu. Tohle všechno má ale jeden základní předpoklad. To pivo musí být výborné...!!