úvod
homepage

Komentáře

článku: Milé naše pivovary, nechcete raději začít zdražovat?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

ani to zdražení není potřeba, (emu, 20.03.2009 22:37) celé vlákno | reagovat
je totiž s podivem, že ta nejlepší piva u nás patří i mezi ta úplně nejlevnější, jako třeba v článku zmiňovaný poutník, nebo např. krakonoš.
Re: ani to zdražení není potřeba, (Olej, 21.03.2009 09:19) celé vlákno | reagovat
Tak nad Krakonošem přemýšlím celkem často, u nás v Trutnově si může člověk totiž vybrat většinou jen z produktů PU a právě Krákory. Není to špatné pivo, ale za nejlepší bych ho asi neoznačil. Co mě na něm ale bavilo a poslední dobou bavit přestává je to, že je pokaždé jiné. Může to být samozřejmě i jeho různým ošetřením, ale chuť a pitelnost se výrazně mění i v rámci samotné hospody. Většinou mě Krakonoš neurazí, sváteční čtrnáctka bývala (letošní Velikonoce tomu bohužel tak není) excelentní. Desítku si dám občas s nadějí, že bude hezky vonět a u dvanáctky jsem už ztratil veškerá očekávání, těch možných chutí je nespočet, a to i v pivovarské restauraci. Co vy, jaké máte s Krakonošem zkušenosti? Mám k němu výhrady jenom proto, že tu pořádně není na výběr?
Díky za reakce.
Re: Re: ani to zdražení není potřeba, (David Ručka, 21.03.2009 18:42) celé vlákno | reagovat
Nejsem odborníkem na Krákoru, ale na výzvu odpovím. V roce 2004 jsem ho pil poprvé a byl jsem nadšen, prostě fantastické pivo. Pak asi ještě dvakrát se stejným pocitem. Roku 2007 jsem byl v Krkonoších podruhé a bylo to zklamání - skoro se nedalo pít. A to samé platí pro Svijany - jedenáctka byla nechutná až k pláči.
Re: Re: ani to zdražení není potřeba, (Stanislav Jakoubek, 23.03.2009 08:10) celé vlákno | reagovat
to Olej : ty jsi z Trutnova ? párkrát za rok tam jezdím a Krakonoš je jeden z důvodů, proč se tam vždy opravdu moc těším. Posezení v pivovarské hospodě u nefiltrovanýho Krakonoše je zážitek vskutku skvělý. Problém Krakonoše, a to dlouhodobý, je trvanlivost lahvových piv. Stává se poměrně často (zatraceně poměrně často!), že ještě dlouho před uplynutím spotřební lhůty se v něm udělají jakési cucky a pak už se opravdu pít nedá. Pokud ovšem lahváče vypiju hned (jednou měsíčně se mi jich 8 dostane do ledničky), nemá chybu. Zarazila mě poznámka o letošní velikonoční 14° - má to znamenat, že vůbec není a nebo že je, ale nepovedla se ? Přesto všechno považuju Krakonoše za jedno z nej průmyslových piv u nás.
Re: Re: Re: ani to zdražení není potřeba, (Olej, 23.03.2009 22:25) celé vlákno | reagovat
Ano, jsem z Trutnova, zrovna dneska jsem čtyři čtrnáctky v pivovarské měl a musím říct, že byly o něco lepší než naposled, nicméně kvality minulých let nedosahovaly. Asi je to věc osobních preferencí, věřím, že kdybych byl třeba z Poličky, tak si Krakonoše vážím mnohem víc a třeba docením jeho kvality, které teď nedoceňuji. Lahvového ho nepamatuji špatného, ale nemohu tolik porovnávat jako v případě točeného. Ty výkyvy ale asi nebudou tak výrazné.
Vyhledávání