úvod
homepage

Komentáře

článku: První pivní pohroma – bezlepkové pivo?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Bezlepkove pivo, (Petr Cider, 06.03.2010 15:23) celé vlákno | reagovat
Dobrá zpráva pro příznivce bezlepkového alkoholického moku cideru. Už je k mání první český cider. Jmenuje se Mad Apple. Více o něm na http://www.madapple.cz Koupit se zatím dá jen ve Znojmě nebo na http://www.vinovin.cz/cider-mad-apple/ Chutnali jsme jej se spoustou kamarádů a všem moc chutnal.
Re: Bezlepkove pivo, (Pavel, 13.09.2009 20:53) celé vlákno | reagovat
Jaká je ta receptura na to bezlepkové pohankovo medové pivo? Nějak jsem jí v diskuzi nenašel. Přítelkyně má celiakii, tak bych jí chtěl uvařit zkušební várku.
Re: Re: výtěžnost sladu, (marek, 11.02.2009 21:54) celé vlákno | reagovat
dobra sparava chista sa dovoz bezl. piva z usa a bude stat za to

marek
Re: Bezlepkove pivo, (Tomáš Sedlačík, 15.07.2008 18:32) celé vlákno | reagovat
To zní báječně. Naše pivo skončilo ve výlece, bylo děsně hořké. Rád bych se s vámi spojil, kdyby to bylo možné, kvůli ochutnávce a pro nějaké rady, nebo nejlépe přímo pro recept! :) Můj e-mail je mé příjmení bez háčků a čárek a po zavináči následuje imc.cas.cz - snad jsem si tímto žádný spam nevykoledoval... :)
Re: Re: Bezlepkove pivo.., (Tomáš Sedlačík, 15.07.2008 18:26) celé vlákno | reagovat
No jo ale ta cena... :-( Navíc soudíme, že kvasničák je prostě kvasničák.
Re: pohankové pivo, (Tomáš Sedlačík, 15.07.2008 18:25) celé vlákno | reagovat
Děkuju všem za reakce, dlouho jsem se tu neukázal. O ostravském pivovaru jsem věděl krátce po tom, co jsme vařili pivo. Když jsem přišel v horký červnový den k výčepu, loupnul jsem ho do sebe hned a chutnalo mi, ale kdykoli později mi z PETky už nechutnalo. Nabízejí tam normálně 5 litrové soudky, možná by to bylo lepší, třeba pivo utrpělo cestou z Ostravy do Prahy. Každopádně mělo takovej divnej ocas a říkali jsme mu bláto, to podle barvy. Po hříchu jsme ho všechno nevypili, půlitr vyšel na 45 Kč, takže se blíží ceně bezlepkového lahváče.
Bezlepkove pivo, (Harry2142, 03.07.2008 19:49) celé vlákno | reagovat
Nechal jsem se s kamáradem inspirovat vašim varenim a uvarili jsme bezlepkove pohanko medove pivo.Povedla se nam uvarit tak 15cka.Je to docela sila,Bratr musi drzet bezlepkovou dietu a pivo si pochvaloval.Zdravim vsechny pivare
Re: Bezlepkove pivo.., (Kvido, 30.06.2008 19:59) celé vlákno | reagovat
vim že bezlepkové pivo se dá sehnat v 0,33l skle i u nás (sám ho kupuju přítelkyni). fakt chutný, jako ležák, a dokonce v bio kvalitě z klasického ječného sladu (při výrobě je odstraněn lepek). dá se sehnat za 35Kč na e-shopu www.biorganic.cz
Re: Re: CIDER, (Žíně, 28.06.2008 23:59) celé vlákno | reagovat
Ahoj,
v klasickém slušně dělaném Cider(u) je jablečný mošt kvasený pivními (či hodně podobnými) kvasinkami. Výborně (a výborný) se dá vyrobit i z koncentrátů - kupř. Sherwood Ale - premium Orchard Cider a pod. Potom je tam i ta voda. Jako alternativu k pivu, rozhodně doporučuji (zrovna jeden piju). Ž.
pohankové pivo, (Petr Buriánek, 27.06.2008 14:01) celé vlákno | reagovat
Zámecký minipivovar v Ostravě-Zábřehu uvařil 9° pohankové pivo, viz: http://www.blesk.cz/clanek/92890/tohle-pivo-je-pohankove.html
dotaz na autora, (hroch, 12.06.2008 17:10) celé vlákno | reagovat
dá se to pivo pít. Doba ležení jestli počítám je přes tři týdny, a to je ideální doba na pití. Při lehké kontaminaci se může stát, že od pátého týdne pivo začíná lehce kysnout.
Re: Re: otazka od temy, (TS, 26.05.2008 11:19) celé vlákno | reagovat
Chlapi, nepřijde mi úplně košer diskutovat tu mimo téma. Jako autor tohoto hrůzného článku snad mám právo trochu se zlobit.
Re: otazka od temy, (Lihouš, 25.05.2008 17:19) celé vlákno | reagovat
http://www.vinarskepotreby.cz/index.php?page=shop.browse&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=1
Re: otazka od temy, (brewer, 23.05.2008 22:27) celé vlákno | reagovat
a viete poradiť na mladinku ? pri teplotnej zatazi 5-85 stC..
Re: Re: otazka od temy, (petr, 21.05.2008 22:40) celé vlákno | reagovat
Ono nejde ani tak o teplotu, jako o to, aby se cerpadlo neucpavalo. 8-))
Re: otazka od temy, (Milan, 21.05.2008 19:51) celé vlákno | reagovat
Zkusil bych čerpadlo z pračky,když se vyváří a nic se mu nestane tak přežije i pivo. :-)
Re: Re: otazka od temy, (petr, 20.05.2008 13:55) celé vlákno | reagovat
Da se poridit rmutove cerpadlo z nerezu. Prodavaji vinarske potreby. Ovsem za pomerne vysokou cenu. Ted cekam na cerpadlo s bronzovym telem i obeznym kolem a nerezovou hrideli. Nasavaci prumer to ma 3/4 palce, tak to snad bude stacit. Stoji kolem 900,-. Taktez ve vinarskych potrebach. Paklize to nevyjde, zapatram po kalovych cerpadlech, ktere se pouzivaji na plachetnicich k cerpani vody ze dna. Posledne jsem jedno opravoval - telo teflonove, obezne kolo z tuzsiho neoprenu. Prumer nasavaciho otvoru 25,4mm. To by mohlo byt i zdravotne nezavadne 8-))
Re: Re: Re: Re: Re: Bezlepkove pivo.., (TS, 20.05.2008 11:23) celé vlákno | reagovat
Znamená, že bylo horší a nemyslíte, že by se dalo vylepšit? Pokud by bylo proso sladované, něco medu k tomu... Recepty na bezlepková piva většinou obsahují kukuřičný nebo rýžový slad, ale to je asi jako s tím medem, rýže ani kukuřice se, pokud vím, neklíčí atd. Dají se nějak odhadnout problémy se scezováním u sladovaného prosa?
Re: Re: Re: Re: Bezlepkove pivo.., (Petr Buriánek, 20.05.2008 09:41) celé vlákno | reagovat
Z prosa jsem pivo vařil (38 % nesladovaného prosa, zbytek ječný slad) a bylo vcelku pitelné. V africe se vařilo "pivo" pouze z prosa. Uvařit pivo pouze z pšeničného sladu teoreticky jde, ale scezovat bych to nechtěl. U weizenbierů pivovary používají 50-70 % pšeničného sladu. Belgické witbiery okolo 50 % nesladované pšenice.
Re: otazka od temy, (hroch, 19.05.2008 21:56) celé vlákno | reagovat
připojuji se. zkoušel jsem oběhová čerpadla na teplou vodu a ucpávala se.
12
Vyhledávání