úvod
homepage

Komentáře

článku: První pivní pohroma – bezlepkové pivo?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

výtěžnost sladu, (hroch, 14.05.2008 21:05) celé vlákno | reagovat
V domácích podmínkách je výtěžnost sladu 50%, ve velkém pivovaru zhruba 70%. to znamená z 10kg sladu dostanu 5kg zkvasitelných cukrů, 50litrů desítky. Med je téměř čistý cukr, takže odpovídá poloviční dávkování oproti sladu.
Re: výtěžnost sladu, (TS, 14.05.2008 22:03) celé vlákno | reagovat
díky, jdu to přepočítat... přece jen jsem chemik a ne matematik :-)
Re: Re: výtěžnost sladu, (marek, 11.02.2009 21:54) celé vlákno | reagovat
dobra sparava chista sa dovoz bezl. piva z usa a bude stat za to

marek
Vyhledávání