úvod
homepage

Komentáře

článku: Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1234
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!!, (Honza Kočka, 15.05.2008 09:44) celé vlákno | reagovat
JEstli je Ondra odbornik? Znam ho dost dlouho na to, abych mohl rict ze jo. A navic co se tyce piva jako takoveho, je to srdcar. A ze je ted DU transformovan na zeleno s cervenou hvezdou? To myslim ze asi dost dobre nemuze ovlivnit...
Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!!, (antihnusák, 15.05.2008 08:52) celé vlákno | reagovat
Nic Vám nebrání vystupovat pod přezdívkou, ale to by nikdo nevěděl, že píše právě ten odborník Koucký z Heinekenu... Jsou lidé, kteří si před Vámi ani před Vašimi pivy, která olepujete různými značkami prostě na prdel nesednou...
Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!!, (Ondra Koucký, 13.05.2008 16:49) celé vlákno | reagovat
Neříkám ani tak - ani tak. Nejlepší jsou rytíři českého piva schovaní pod přezdívkou a za tlustou stěnou své omezenosti.
Re: Re: Re: Re: Trvanlivost, (MirEgg, 11.05.2008 20:30) celé vlákno | reagovat
Tak mě se ještě Bernarda nepodařilo otevřít tak, aby polovina obsahu nevypěnila :-)
Re: Re: kvasničák, (hroch, 10.05.2008 08:20) celé vlákno | reagovat
6e to bylo z Loun mám pouze popisu chuti od zkušených degustátorů. že to byl zcela jiný Březňák než jaký jsem ten den pil v hospodě po cestě vím podle své chuti. Nevím osobně jak v lounech, ale více pivovarů umí stáčet a používá dva druhy fitingů. Např pro export.
Re: kvasničák, (Ondra Koucký, 09.05.2008 08:09) celé vlákno | reagovat
To je logické - není možné skladovat nefiltrované pivo v běžném skladu. Bohužel je systém nastaven tak, že pivovary nesmějí samostatně prodávat pivo a vše se centrálně prodává v Pyrusu. A k tomu Březňáku na lounské paletě - jaké tam byly fittingy? Pokud vím, tak Louny mají korby a Březňák flach - nevidím logiku - pivo se uvaří v Lounech, předělá se celá linka aby stáčela flachové sudy a pak se to celé poveze 60 km z Loun do Ústí, ale postrádám důvod proč by se to dělalo, když ve vzdálenosti do 10 km od Pyrusu jsou dva pivovary. Všechny pivovary jsou klasické a bez HGB, takže i náklady na výrobu budou podobné...
kvasničák, (hroch, 08.05.2008 20:29) celé vlákno | reagovat
Já jsem si bral na ochutnávku kvasnicovýho Březňáka. To martirium bych nukomu nepřál. Již dříve když jsem si bral normálního Březňáka tak jsem ho musel kupovat ne v pivovaru, ale ve skladu Pyrus, kde jsem nedostal Březňáka z palety hned u vchodu, ale z palety v půli skladu, kde byly kolem palety s Lounama. Taky měl pachuť myšiny, prý typickou pro lounská piva. Nyní jsem musel prázdný sud vracel v Pyrusu, kde po telefonu učily dámy vystavit fakturu v Březňáku a vystavily mě pokladní doklad. Pak jsem jel do Velkého Března a tam mě vytiskly fakturu a vyvezly ze sklepa sud kvasničáku (y, protože se jednaly jen ženy). Bylo mě řečeno, že sudy dávají jenom do restaurací ze sklepem a mají je až do závozu v ležáckém sklepě. Celá šaškárna s nákupem a vyzvednutím trvala hodinu, ale alespoň to byl originál Březňák a byl docela dobrý. Hlinsko a Polička byly ale jistě lepší.
Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!!, (antihnusák, 08.05.2008 19:48) celé vlákno | reagovat
A Vy myslíte, že když jsou speciální Louny k dostání i jako Dačický, že je to dobře?! Dle mého názoru je to svinstvo, značka by měl příslušet určitému pivovaru, kde se vaří, ale to jsem asi moc náročný. Takže jinými slovy, jděte se svými heinekenovskými speciály do p.....
DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!!, (Ondra Koucký, 08.05.2008 09:13) celé vlákno | reagovat
Louny představili novou májovou polotmavou 13% (k dostání je i jako Dačický) - a stojí za to!
http://www.profesorkiwi.cz/clanek/louny-pivo
Re: Re: Re: Trvanlivost, (Roman Holoubek, 15.04.2008 09:09) celé vlákno | reagovat
Pravda spojil jsem dvě věci dohromady. Většinou je to tak jak píši, ale Weiss od Náchoda se nefiltruje, jen pak pasteruje.

U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
Re: Re: Trvanlivost, (jiri.kana, 14.04.2008 21:05) celé vlákno | reagovat
...akorát že ten Náchod by neměl být filtrovaný.
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Re: Trvanlivost, (Roman Holoubek, 14.04.2008 18:21) celé vlákno | reagovat
Ono je to tak, že po filtraci dám do piva kvasnice a pak to celé pasteruji.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
Trvanlivost, (Martin Jarošek, 14.04.2008 11:41) celé vlákno | reagovat
Ačkoliv jsem spíše pivař než-li chemik nebo biolog, myslím že kvasničáky pod taktovkou zločince Heinekena budou stejně záhadné produkty jako v současnosti některé moky tohoto druhu na našem trhu z domova i zahraničí, které v regálu supermarketu vydrží normálně 6 měsíců za různých teplot. Poctivá živá pivní kvasnice podle mne nemá šanci na přežití. Zfalšovat se dá všechno. I kvasničák.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvasnice...., (MirEgg, 12.04.2008 19:30) celé vlákno | reagovat
Běžný konzument to taky nevezme, protože chce svých šest euromoček a ne nějaká "nepiva" navíc ještě malá :-) Jak z příspěvků vyplynulo, opravdu se to moc neprodávalo...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvasnice...., (Honza Kočka, 11.04.2008 13:10) celé vlákno | reagovat
Zalezi na uhlu pohledu. Pokud se na to koukam jako pivni fajnsmekr bazici po specialech,je to kravina. Pokud jsem bezny konzument, jsem prekvapen, co to je v baliku za piva...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvasnice...., (MirEgg, 11.04.2008 12:49) celé vlákno | reagovat
Oni to prodávají takhle blbě a diví se, že to lidé nekupují??? To mi hlava nebere...
Re: Mista, kde je ochutnate:, (Březňák, 09.04.2008 12:07) celé vlákno | reagovat
Kvasnicový Březňák 14% :
U Jonatána Česká Lípa (2007)
Tivoli Velké Březno (2007)
U rybáře Ústí nad Labem (2007)
Motorest na Zdymadlech Vaňov Ústí nad Labem (2008)
Re: Re: Re: Re: Mista, kde je ochutnate:, (Březňák, 09.04.2008 11:57) celé vlákno | reagovat
Samý kecy, Březňák byl první, pak přišly Louny.
Re: Re: Re: Re: Re: Kvasnice...., (Dalibor, 07.04.2008 10:38) celé vlákno | reagovat
práve to, pšenica od Bažanta sa predávala len ako súčasť multipacku.
Ja som si kúpil 2 a ten normálny Bažant mi tam stále stojí.....
Re: Re: Re: Re: Kvasnice...., (Petr Buriánek, 07.04.2008 08:37) celé vlákno | reagovat
Já měl s pšeničným problém, že jsem na něj narazil vždy pouze v multipacku, kde k 0,33 l pšeničného jsem si musel koupit myslím 5x 0,5 l normálního bažanta... :-(
1234
Vyhledávání