Komentáře
článku: Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budu jen pár týdnů
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Re: Re: Re: Re: DALŠÍ PŘEKVAPENÍ Z LOUN!!!!!!,
(Honza Kočka, 15.05.2008 09:44)
celé vlákno | reagovat
JEstli je Ondra odbornik? Znam ho dost dlouho na to, abych mohl rict ze jo. A navic co se tyce piva jako takoveho, je to srdcar. A ze je ted DU transformovan na zeleno s cervenou hvezdou? To myslim ze asi dost dobre nemuze ovlivnit...
Nic Vám nebrání vystupovat pod přezdívkou, ale to by nikdo nevěděl, že píše právě ten odborník Koucký z Heinekenu... Jsou lidé, kteří si před Vámi ani před Vašimi pivy, která olepujete různými značkami prostě na prdel nesednou...
Neříkám ani tak - ani tak. Nejlepší jsou rytíři českého piva schovaní pod přezdívkou a za tlustou stěnou své omezenosti.
Tak mě se ještě Bernarda nepodařilo otevřít tak, aby polovina obsahu nevypěnila :-)
6e to bylo z Loun mám pouze popisu chuti od zkušených degustátorů. že to byl zcela jiný Březňák než jaký jsem ten den pil v hospodě po cestě vím podle své chuti. Nevím osobně jak v lounech, ale více pivovarů umí stáčet a používá dva druhy fitingů. Např pro export.
To je logické - není možné skladovat nefiltrované pivo v běžném skladu. Bohužel je systém nastaven tak, že pivovary nesmějí samostatně prodávat pivo a vše se centrálně prodává v Pyrusu. A k tomu Březňáku na lounské paletě - jaké tam byly fittingy? Pokud vím, tak Louny mají korby a Březňák flach - nevidím logiku - pivo se uvaří v Lounech, předělá se celá linka aby stáčela flachové sudy a pak se to celé poveze 60 km z Loun do Ústí, ale postrádám důvod proč by se to dělalo, když ve vzdálenosti do 10 km od Pyrusu jsou dva pivovary. Všechny pivovary jsou klasické a bez HGB, takže i náklady na výrobu budou podobné...
Já jsem si bral na ochutnávku kvasnicovýho Březňáka. To martirium bych nukomu nepřál. Již dříve když jsem si bral normálního Březňáka tak jsem ho musel kupovat ne v pivovaru, ale ve skladu Pyrus, kde jsem nedostal Březňáka z palety hned u vchodu, ale z palety v půli skladu, kde byly kolem palety s Lounama. Taky měl pachuť myšiny, prý typickou pro lounská piva. Nyní jsem musel prázdný sud vracel v Pyrusu, kde po telefonu učily dámy vystavit fakturu v Březňáku a vystavily mě pokladní doklad. Pak jsem jel do Velkého Března a tam mě vytiskly fakturu a vyvezly ze sklepa sud kvasničáku (y, protože se jednaly jen ženy). Bylo mě řečeno, že sudy dávají jenom do restaurací ze sklepem a mají je až do závozu v ležáckém sklepě. Celá šaškárna s nákupem a vyzvednutím trvala hodinu, ale alespoň to byl originál Březňák a byl docela dobrý. Hlinsko a Polička byly ale jistě lepší.
A Vy myslíte, že když jsou speciální Louny k dostání i jako Dačický, že je to dobře?! Dle mého názoru je to svinstvo, značka by měl příslušet určitému pivovaru, kde se vaří, ale to jsem asi moc náročný. Takže jinými slovy, jděte se svými heinekenovskými speciály do p.....
Louny představili novou májovou polotmavou 13% (k dostání je i jako Dačický) - a stojí za to!
http://www.profesorkiwi.cz/clanek/louny-pivo
http://www.profesorkiwi.cz/clanek/louny-pivo
Pravda spojil jsem dvě věci dohromady. Většinou je to tak jak píši, ale Weiss od Náchoda se nefiltruje, jen pak pasteruje.
U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
U Bernarda vím jen to, že má mikrofiltraci a pak přidává kvasnice, ale jak to dělá, že mu z piva neudělají do konce trvanlivosti šampáňo, to netuším.
...akorát že ten Náchod by neměl být filtrovaný.
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Spíš by mě zajímalo, jak to dělá Bernard. Nepasterované pivo s kvasnicemi a trvanlivost to má do července. Že by dával do nepasterovaného piva pasterované kvasinky? :-)
Ono je to tak, že po filtraci dám do piva kvasnice a pak to celé pasteruji.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
Tudíž mám sice pivo kalné, ale ne živé. To je finta některých lahvových kvasničáků u nás. Například Náchod a jeho weissbier.
Ačkoliv jsem spíše pivař než-li chemik nebo biolog, myslím že kvasničáky pod taktovkou zločince Heinekena budou stejně záhadné produkty jako v současnosti některé moky tohoto druhu na našem trhu z domova i zahraničí, které v regálu supermarketu vydrží normálně 6 měsíců za různých teplot. Poctivá živá pivní kvasnice podle mne nemá šanci na přežití. Zfalšovat se dá všechno. I kvasničák.
Běžný konzument to taky nevezme, protože chce svých šest euromoček a ne nějaká "nepiva" navíc ještě malá :-) Jak z příspěvků vyplynulo, opravdu se to moc neprodávalo...
Zalezi na uhlu pohledu. Pokud se na to koukam jako pivni fajnsmekr bazici po specialech,je to kravina. Pokud jsem bezny konzument, jsem prekvapen, co to je v baliku za piva...
Oni to prodávají takhle blbě a diví se, že to lidé nekupují??? To mi hlava nebere...
Kvasnicový Březňák 14% :
U Jonatána Česká Lípa (2007)
Tivoli Velké Březno (2007)
U rybáře Ústí nad Labem (2007)
Motorest na Zdymadlech Vaňov Ústí nad Labem (2008)
U Jonatána Česká Lípa (2007)
Tivoli Velké Březno (2007)
U rybáře Ústí nad Labem (2007)
Motorest na Zdymadlech Vaňov Ústí nad Labem (2008)
Samý kecy, Březňák byl první, pak přišly Louny.
práve to, pšenica od Bažanta sa predávala len ako súčasť multipacku.
Ja som si kúpil 2 a ten normálny Bažant mi tam stále stojí.....
Ja som si kúpil 2 a ten normálny Bažant mi tam stále stojí.....
Já měl s pšeničným problém, že jsem na něj narazil vždy pouze v multipacku, kde k 0,33 l pšeničného jsem si musel koupit myslím 5x 0,5 l normálního bažanta... :-(
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání