Komentáře
článku: Sbohem a šáteček
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
PROSÍM vÁS POKUD NEVÍTE PŘED TŘEMA ROKY ZKRACHOVAL NÁJEMCE ING,ANT.ČERVENÝ.DAL SE SÁM DO KONKURZU!KOUPILI TO RUSOVÉ,ODLUŽILI NECHLI ČERVENÝHO BÝT ŘEDITELEM,PROTOŽE NEMOHL DĚLAT JEDNATELE UDĚLAL SYNA A DOPADLO TO STEJNĚ.ČÍM TO JE?PTÁM SE!KDO MI ODPIVÍ?NENÍ TO TA KATASTROFA ČERVENÁ?
Chlapi, kdo má trochu potíže s polštinou, tak si článek o GMO rýži v USA Budu může přečíst na Chodyho stránkách.
Ted jsem zabrousil na server piweczko.org, kde me dostal nasledujici nadpis: Genetycznie modyfikowane świństwo. A ze pry ty nase slovanske jazyky si nejsou blizke:)))
Ke zhlednuti zde:
http://piweczko.org/pl/wiadomosci/glowne/643
Ke zhlednuti zde:
http://piweczko.org/pl/wiadomosci/glowne/643
Ano souhlasím s Jirkou K. Škoda jej, ale na druhou stranu, šlo o "živý skanzen". Navíc tento pivovar poslední cca 2 roky produkoval s velmi nevyváženou kvalitou. Poslední dobou už byla spíše vyvážená (rozuměj stálá) nekvalita. To pivo se už moc nedalo pít. A jak se vyjádřil i Karel Kvapil - bylo cítit zeleninou - nasládlým vařeným celerem.
Doufám, že majitelé s onou stavební firmou a dodavateli technologie (bude-li to všechno pravda a realizuje-li se ona přestavba) udělají z Podkováně byť menší, ale kvalitní pivovar produkující kvalitní piva. Vodu mají výbornou.
DEJ BŮH ŠTĚSTÍ
Doufám, že majitelé s onou stavební firmou a dodavateli technologie (bude-li to všechno pravda a realizuje-li se ona přestavba) udělají z Podkováně byť menší, ale kvalitní pivovar produkující kvalitní piva. Vodu mají výbornou.
DEJ BŮH ŠTĚSTÍ
Snad po obnově provozu začnou zas konečně vařit poživatelné pivo.
Asi takhle - pivovaru by určitě byla škoda. Ale té ohavnosti s chutí a "vůní" sterilního obinadla, kterou produkoval, té škoda není. Nedávno jsem znechuceně vyléval do dřezu jejich lahvovou čtrnáctku...
Asi takhle - pivovaru by určitě byla škoda. Ale té ohavnosti s chutí a "vůní" sterilního obinadla, kterou produkoval, té škoda není. Nedávno jsem znechuceně vyléval do dřezu jejich lahvovou čtrnáctku...
Nejsem odbornik na pivovarnictvi, ale vzhledem ke svemu zamestnani obcas navstevuji pivovary a loni pred vanoci jsem tez navstivil Podkovan. Na prvni pohled bylo videt, ze provoz se drzi v chodu jen silou zvyku. Hned jsem si vzal etikety a dalsi znackove predmety (moc jich nebylo) s tim, ze za chvilku mi sberatele utrhaji ruce. Ta chvilka byla delsi nez jsem cekal ale je to tu. Pokud sepivovar znovu rozjede, tak to jiz rozhodne nebude to co dnes.
Doufejme že je možný a hlavně plánovaný alespoň takový návrat na trh, jako na přëlomu tisíciletí, kdy taky provoz jel jenom ze stáčení kojenecké vody.
Tak právě jsem se ještě s dalšími dvěma členy Sdružení přátel piva vrátil patrně z úplně poslední exkurze v Podkováni, jestli mi to čas dovolí, tak se pokusím spíchnout článek.
Osudy údolí Skalského potoka, kde leží i podkováňský pivovar, jsou pro mě symbolem toho, čím procházela a prochází velká část českého venkova v posledních desetiletích. Prosperující kus země ležící v poměrně bohatém zemědělském kraji, u zdrojů dobré vody se daří pivovarům, řepařské lokálky svážejí úrodu do mnoha cukrovarů. Idyla, která mocně dýchá třeba z této staré fotografie: http://pivovary.zmz.cz/pp/podkovan/Podkovan_p1.jpg ...
Cukrovar v Dolním Cetně, do nějž vedla kolem podkováňského komína malebná železnička z Chotětova a Mšena, si odbyl poslední řepnou kampaň v roce 1958, železniční trať byla definitivně zrušena v roce 1974. Cestou přes Dolní Cetno a Podkováň vám nepřijde, že jste jen nějakých deset patnáct kilometrů od Mladé Boleslavi, spíš byste tipovali nějaký hodně zapadlý kout kdesi v Sudetech. Ale z pivovarského komína se ještě kouří, byť hospodu s místním pivem abys i v blízkém okolí pohledal.
Asi je zřejmé, že z neblahých zpráv posledních dnů fakt nemám radost a jako většina zde debatujících hledám nějaké to světlo na konci tunelu. Kéž by tam bylo!
Cukrovar v Dolním Cetně, do nějž vedla kolem podkováňského komína malebná železnička z Chotětova a Mšena, si odbyl poslední řepnou kampaň v roce 1958, železniční trať byla definitivně zrušena v roce 1974. Cestou přes Dolní Cetno a Podkováň vám nepřijde, že jste jen nějakých deset patnáct kilometrů od Mladé Boleslavi, spíš byste tipovali nějaký hodně zapadlý kout kdesi v Sudetech. Ale z pivovarského komína se ještě kouří, byť hospodu s místním pivem abys i v blízkém okolí pohledal.
Asi je zřejmé, že z neblahých zpráv posledních dnů fakt nemám radost a jako většina zde debatujících hledám nějaké to světlo na konci tunelu. Kéž by tam bylo!
Něco tam asi chystaj. Na webovkách místní stavební firmy LP 1990 je krátká zmínka o výstavbě pivovaru v Podkováni za 34,5 mil.
no ještě že jsem tam vzáří byl a koupil si tam basu jejich piv...přesto ale doufám že se tam ještě někdy vrátím...
Vážně nevím, ale spekulace o vzniku ( aspoň ) minipivovaru v Podkováni jsou, zdá se mi, vymodlené, vykonstruované, vycucané z prstu. Mně osobně se nezdá, že o toto by majitelům šlo.
bola by to veliká skoda,keby ozaj ten pivovar zanikol,čo tak trochu tomu nasvedčuje,ale ja pevne verím,že prožije,protože,já jsem to pivo koštoval několikrát a bylo dobrý,každý druh.
Promiňte,že píšu česky,ale je to sila zvyku(priatelka)
Promiňte,že píšu česky,ale je to sila zvyku(priatelka)
S podkováňským pivovarem je spojena také kvalitní kojenecká voda, které pivovar produkuje mnohem víc než piva. O stáčírně vody ale není v článku zmínka. Jak to bude s ní? Ta by prý měla také končit, ale nějak mi není jasné, proč. Zatímco by se budoval v Podkováni minipivovárek, mohlo by se vydělávat aspoň na té vodě. Jinak do některých hospod, kde se nyní točí Podkováň, se plánuje distribuce Opata. I když jsou vztahy mezi řediteli obou pivovarů - Jardou Noskem a Tondou Červeným ml. - založené na dlouholetém kamarádství, nevěřím tomu, že by se po plánované rekonstrukci podkováňské pivo do těchto hospod opět vrátilo...
Jak už si posteskl pan Jakoubek - ACH JO..... zastavit výrobu na deset měsíců je sice technicky možné, lze to řešit náhradní výrobou v některém spřáteleném pivovaru, ale opustit odbytový rajon na týden je věc, na kterou se konkurence jen třese. To jednoznačně svědčí (bohužel) o labutí písni pivovaru. Každého uzavřeného regionálního pivovaru je škoda už jen z toho důvodu, že se opět posílí vliv G, S nebo K.
Tato "odstávka" ale na mě dělá dojem, že budou zlikvidovány pouze "nepotřebné" provozy a ve zbylém omezeném prostoru vznikne reprezentativní minipivovar s výstavem do 5000 hl piva, tedy takový, aby svými tržbami okolo komína bezpečně uživil majitele a pár pracovníků. K tomu dobrá restaurace, eventuálně hotýlek (ale ne v Podkováni, spíš v Boleslavi nebo dokonce v Praze) a podnikatelský plán je dokonalý. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tento model skvěle funguje. Proč tedy ne i v Podkováni. Je totiž škoda každého pivovaru, který může spotřebitelům přinést něco jiného než G.
Tato "odstávka" ale na mě dělá dojem, že budou zlikvidovány pouze "nepotřebné" provozy a ve zbylém omezeném prostoru vznikne reprezentativní minipivovar s výstavem do 5000 hl piva, tedy takový, aby svými tržbami okolo komína bezpečně uživil majitele a pár pracovníků. K tomu dobrá restaurace, eventuálně hotýlek (ale ne v Podkováni, spíš v Boleslavi nebo dokonce v Praze) a podnikatelský plán je dokonalý. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tento model skvěle funguje. Proč tedy ne i v Podkováni. Je totiž škoda každého pivovaru, který může spotřebitelům přinést něco jiného než G.
Nedá se říct, že bych to nečekal. Kolísavá kvalita jinak chutného piva a neexistující snaha o zvýšení jistě prodělečného výstavu byly prvními varovnými signály. Posledním pak byla návštěva podnikové prodejny v Mladé Boleslavi koncem září, kde mi nepříjemná prodavačka prodávala dva měsíce prošlou dvanáctku.
Nechce se mi říkat Sbohem, tak snad Nashledanou, Podkováňské pivo!
Nechce se mi říkat Sbohem, tak snad Nashledanou, Podkováňské pivo!
toho definitivního konce se právě bojím ...; určitě to byla první myšlenka, která mě napadla, když jsem tady v nějaký diskusi tuhle četl to jejich tiskový prohlášení :-(; jejich 14° patřila k mým velmi oblíbeným značkám ...
Tak nějak nevím. Na jedné straně opustit trh na 10 měsíců je dlouho, ale na druhé straně... no přidám svou úvahu, která podotýkám není založena na žádných "tajných" informacích, ale pouze na tom, co je i v článku.
Majitel o pivovar ztratil zájem, nevydělává, a tak už nechce, aby se tam vařilo pivo. Na druhou stranu, nemá pro něj využití. A tak by ho asi nejraději prodal někomu jinému, kdo by tam třeba také vařil pivo. Aby byl pivovar dobře prodejný, vypustil do světa takovou zprávu, která by měla usnadnit případné dobývání trhů zpět. Teď bude hledat někoho, kdo by do toho zkusil jít, pivovar koupit a začít zase vařit pivo.
V regionu je "problém" relativního dostatku regionálních značek. Takže není zde hlad po NE-G pivu, jaký pomohl na nohy v Koutu a částečně asi i Rakovníku. Na Boleslavsku mají alternativu v podobě Kláštera či Svijan. Ovšem relativní blízkost Prahy (velký trh) i naplněných kapacit Kláštera či Svijan dávají naději, že by mohli najít své příznivce. Je to o lidech. Schopné vedení, jež bude mít na začátku nějaké prostředky na investice do marketingu, by určitě bylo schopné oživit Podkováně. My příznivci pivní rozmanitosti můžeme jen doufat, že se někdo takový najde a touhled dobou za rok už bude Podkováň zase vařit.
A když ne, nechť je mu lehká zem... :-((
Majitel o pivovar ztratil zájem, nevydělává, a tak už nechce, aby se tam vařilo pivo. Na druhou stranu, nemá pro něj využití. A tak by ho asi nejraději prodal někomu jinému, kdo by tam třeba také vařil pivo. Aby byl pivovar dobře prodejný, vypustil do světa takovou zprávu, která by měla usnadnit případné dobývání trhů zpět. Teď bude hledat někoho, kdo by do toho zkusil jít, pivovar koupit a začít zase vařit pivo.
V regionu je "problém" relativního dostatku regionálních značek. Takže není zde hlad po NE-G pivu, jaký pomohl na nohy v Koutu a částečně asi i Rakovníku. Na Boleslavsku mají alternativu v podobě Kláštera či Svijan. Ovšem relativní blízkost Prahy (velký trh) i naplněných kapacit Kláštera či Svijan dávají naději, že by mohli najít své příznivce. Je to o lidech. Schopné vedení, jež bude mít na začátku nějaké prostředky na investice do marketingu, by určitě bylo schopné oživit Podkováně. My příznivci pivní rozmanitosti můžeme jen doufat, že se někdo takový najde a touhled dobou za rok už bude Podkováň zase vařit.
A když ne, nechť je mu lehká zem... :-((
1 | 2 |
Vyhledávání