Komentáře
článku: Sbohem a šáteček
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Ten pivovar, ktery byl v clanku zminen jaksi mimochodem, porad vari a zatim to vypada,ze sve problemy vyresil. Nebo minimalne nemam informace, ze by tomu melo byt jinak. Tak proto sem radeji nebudu psat, o koho slo.
Dalešice? (tam se teď nevaří)
Nestraš, ještě někdo je na černé listině? Tak alespoň naznač ...
Ten druhy pivovar neni ani Vyskov ani Benesov. Ted zatim nemam nove informace, tak tu nebudu sirit "paniku" z letosniho leta. Snad do konce roku uz nebudeme muset vyvesovat dalsi cernou vlajku...
...najdete také zde: http://album.inMail.cz/@sbirka-pivnich-suvenyru v sekci Podkováň. Ostatní fotečky snad doplním někdy příště. Na aktualizaci teď zrovna nemám čas... P.S. S tou mojí ezkurzí jsem to trochu popletl. Bylo to už v prosinci 2003. Ten čas prostě utíká rychleji, než si člověk myslí...
Nešlo o Vyškov - ten druhý ohrožený ...
Benešov měl problémy letos na jaře... ano o byl on, co málem přestal vařit.
Nevíte prosím někdo, který je ten druhý pivovar v ohrožení?
Pamatuji si že naposledy měl loni problémy Benešov.
Jinak Podkováně je mi líto, ještě loni jsme tam procházeli zrušenou lokálku a koštovali alespoň lahváče.
Pamatuji si že naposledy měl loni problémy Benešov.
Jinak Podkováně je mi líto, ještě loni jsme tam procházeli zrušenou lokálku a koštovali alespoň lahváče.
Já bych se rád dokopal k napsání článku z té exkurze, ale pracovní vytížení ne neskutečné. Tak snad o víkendu... Fotky se dají stáhnout na
http://pef.czu.cz/~maiert/podkovan.zip
http://pef.czu.cz/~maiert/podkovan.zip
MĚ UŽ FOTKY DOŠLI.JSOU PĚKNÝ.PROVÁZEL JSEM KLUKY PO PIVOVARU.
A ja znam Tomase, a fotky jsem nevidel:)))
Znam se s Lukasem, ktery s vama byl na te exkurzi... :-)
Ja si myslim,ze zde onech zminovanych 34 milionu na stavnbu maleho pivovaru staci. Kdyz by se predelala napriklad lahvovna na minipivovar s vystavem do cca 4-5 tisic hl rocne, ty penize by mely stacit. Co se zbytkem nevim...
Já samozřejmě neměl ani tak na mysli že se jedná o skanzen ve smyslu starých budov, ale zařízení, které když už nepamatuje císaře pána, tak mnohdy Masaryka, tj. že je pivovar chronicky podkapitalizovaný, ať už se jedná o paster, lahvovnu, plnění sudů, spilku, kotelnu atd. To se pak logicky musí odrazit do ekonomiky. Pivo za nijak výrazně špatné nepovažuji, ale souhlasím s tím, že marketing, PR atd. má do profesionality hodně daleko.
A propos, kdepak se pan Kamlar domákl mých fotek?
A propos, kdepak se pan Kamlar domákl mých fotek?
Tak nějak Vás, lidi, nechápu. Jak si můžete stěžovat na jedno z nejlepších piv, které střední Čechy mají (měly)? S podkováňským pivem jsem se seznámil před osmi lety, když jsem začal pracovat v jednom pražském studentském klubu. Teď už tam sice nepracuju a Podkováň už tam taky dávno netočí (nejdřív se tam nacpal G a poté Krušovice), ale za celou tu dobu jsem nenarazil na várku, která by se vyloženě nepovedla. Pokud bylo pivo někdy chuťově jiné, nebylo to pivovarem, ale zcela jen ajen hospodou, resp. špatnými skladovacími podmínkami. I nám se občas stalo, že se pivo nedalo pít. problém ovšem nebyl jenom v této značce, ale ve všech, které se tam souběžně točily. Pak jsme vybudovali lépe chlazenou skladovací místnost a vše bylo rázem v pořádku.
Co se lahvového týče, tak s tím jsem taky neměl nikdy problém. Ctrnáctka mi sice nikdy moc nechutnala, ale to bylo jenom tou její hořkostí.
V Podkováni jsem byl na exkurzi teprve v r. 2005. Bylo to v době, kdy pivovar přecházel pod izraelské majitele. Tehdy jsme pro Tondu Červeného ml. natáčeli jakési památeční video. To jen pro případ, kdyby se náhodou něco "po..." a pivovar předčasně skončil. Bylo to už v době, kdy zde vařila sládková Marína, absolventka VŠCHT Praha. Protože jsem znal Podkováň z dob, kdy tam ještě nebyla, mohl jsem srovnávat. Za jejího působení se pivo trochu změnilo, ale k lepšímu. Pro mě bylo mnohem pitelnější než předtím...
Jak to bude vypadat po rekonstrukci, tak to se těžko odhaduje. Pokud chtějí investovat do přestavby jenom 34 milionů, tak toho moc nepřědělají. Ale tato částka zřejmě představuje pouze náklady na rekonstrukci části budov...
To: Tomáš Maier - Vaše fotky z exkurze jsem viděl a můžu řící, že se za ty dva roky v pivovaru skutečně moc nezměnilo. Tak jen doufejme, že příšti rok na pivních slavnostech, snad nějaké už budou, budeme moci zdejší "nový" pivovar všichni ohodnotit.
Co se lahvového týče, tak s tím jsem taky neměl nikdy problém. Ctrnáctka mi sice nikdy moc nechutnala, ale to bylo jenom tou její hořkostí.
V Podkováni jsem byl na exkurzi teprve v r. 2005. Bylo to v době, kdy pivovar přecházel pod izraelské majitele. Tehdy jsme pro Tondu Červeného ml. natáčeli jakési památeční video. To jen pro případ, kdyby se náhodou něco "po..." a pivovar předčasně skončil. Bylo to už v době, kdy zde vařila sládková Marína, absolventka VŠCHT Praha. Protože jsem znal Podkováň z dob, kdy tam ještě nebyla, mohl jsem srovnávat. Za jejího působení se pivo trochu změnilo, ale k lepšímu. Pro mě bylo mnohem pitelnější než předtím...
Jak to bude vypadat po rekonstrukci, tak to se těžko odhaduje. Pokud chtějí investovat do přestavby jenom 34 milionů, tak toho moc nepřědělají. Ale tato částka zřejmě představuje pouze náklady na rekonstrukci části budov...
To: Tomáš Maier - Vaše fotky z exkurze jsem viděl a můžu řící, že se za ty dva roky v pivovaru skutečně moc nezměnilo. Tak jen doufejme, že příšti rok na pivních slavnostech, snad nějaké už budou, budeme moci zdejší "nový" pivovar všichni ohodnotit.
Dobře fungující skanzeny jsou i venku. Viz některý malý pivovary např. v Bavorsku,Belgii,atd.... Rekonstrukce je ale už jen ke stabilizaci kvality nevyhnutelná. Problémem je dlouhodobě nezvládnutej marketing. Mizerný etikety a propagační materiály, názvy piva jako Bednářův truňk,atd..To vše nepoučenýho pivaře spíš odradí. Obal a dobrá značka dneska prodává a měli by to konečně pochopit jinak ani rekonstrukce nepomůže.
Lojzo, byl jsi někdy v pivovaru? Já se přiznám, že jsem větší pivovarský skanzen snad neviděl. V těch podmínkách by dosažení sebelepšího výsledku se rovnalo zázraku, ani nejlepší krizový managemet by to patrně nedokázal. Shodneme se určitě, že oddlužení nebylo řešení. Chce to hlavně investovat do nového vybavení.
PÍŠEM TADY POŘÁD O PODKOVÁŇI.JÁ BYCH ŘEKL,NĚKDO ZA TO MŮŽE!!!
BREČEL BYCH!!!JE TO ŠKODA!POROVNEJTE PANA HORÁKA ZE SVIJAN!TO JE PÁN PIVOVARSKEJ!!!FANDIM JIM!
1 | 2 |
Vyhledávání
sakra ale je toho nějak hodně těch problémových pivovarů!!!