úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123456
 Zobrazit komentáře: podle času

To Petr a jeho dobrý Gambrinus, (Martin Borský, 30.05.2007 20:23) celé vlákno | reagovat
Tak tedy pro mě je G "dobrý" snad na zahnání opravdu velké žízně (pokud je velmi vychlazený). Při druhém G se mi ten pysk opravdu křiví. Naopak třeba po šestém Rychtáři, Kumburákovi či Svijanech mívám chuť na další...
To Petr, (Chody, 30.05.2007 18:49) celé vlákno | reagovat
Mně se tedy po pátým kvasničáku "pysk nekřiví"
Pozor na Krušovice, (Petr, 30.05.2007 15:42) celé vlákno | reagovat
I když se nepovažuji za velkého znalce piva, považuji za svou povinnost uvést zde moji zkušenost s pivem Krušovice. Pil jsem ho pouze dvakrát v životě a obě akce dopadly tím, že jsem po 4 kusech musel potupně vrhnout do škarpy. Připomínám, že jsem to nemíchal s žádným jiným druhem alkoholu a že jakákoli piva jiných značek zvládám i po osmi kusech bez následků. A co víc - dva moji kamarádi uvádí stejnou zkušenost. Buď to je ohromná shoda náhod, nebo do těch Krušovic lejou Jar či co. Kdyby ještě někoho třeba napadlo, že by to mohlo být hospodou, kde se to čepovalo, tak je vedle. Obě akce byly soukromé a pivo šlo přímo ze sudu.

S panem Kvapilem musím souhlasit v jediném - Gambrinus je dobré pivo, ale jen proto, že svou chutí nikoho neurazí ani nezprotiví. Je to univerzál, ideální na zahnání žízně. Řekl bych, že mezi ostatními univerzály jako je Staropramen, Kozel a podobně, vítězí, protože ho lze pít po hektolitrech. Ale chutí je nezajímavý. Naopak chuťově zajímavá piva, jako je bezesporu Prazdroj, nebo piva z malých pivovarů, můžete pít jenom po 2 až 4 kusech, ale u 5. kusu a výše se vám začne křivit pysk, právě kvůli té výrazné chuti, která se vám přejí.
Milan, (to gahnus, 15.04.2007 16:41) celé vlákno | reagovat
Děkuji Jardovi za jeho inteligentní a velice hodnotný názor k tématu.
gahnus, (jarda, 15.04.2007 11:31) celé vlákno | reagovat
no ten autor tohodle článku musí mít v hlavě asi pěknej bordel když dokáže vyplodit takový nesmysly asi to bude tim že je pražák ty hold někdy bejvaj jiný a ten jejich G-FUJ ten pijou proto že nemaj na plzen a G je ji nejvíc podobný bodejt by ne když G jsou zbytky ze sudů s plzní slitý do jednoho sudu a naředěný vodou z pražský kanalizace
borec, (jaroslav stofko, 04.04.2007 18:02) celé vlákno | reagovat
odkaz pre kezura :tak tá stránka beerborec je perfektná,sú tam ozaj dobrý borci (Gambriňaci hlavne) jaro
Dobrý!!!, (kezur, 04.04.2007 11:27) celé vlákno | reagovat
to: K.K. jsem rád že jsem si početl, a trefil se s tím aprílem :o) jinak zde: http://www.beerborec.cz/ je též vidět jaké nepivo se pije nejvíc, (G se člověk vyhýbá ale občas je nucen si ho dát) ... už se těším na Klášter u stánku na Florenci..
100!, (Tomáš, 04.04.2007 10:23) celé vlákno | reagovat
Výborně!!! Ano, pravda - není stovka jako 100, ale ať tak a nebo tak, gratuluju... :-)
Jinak k předchozímu názoru - souhlasím, Bud Lite a jemu podobní hrůza a děs. Jestli ti... prodají náš Budvárek zámořským pivokazcům, tak sice zaplácnou pár děr a bude zase chvíli co krást a hrabat, ale pravděpodobně přijdeme o skvost, ať má na pivo značky Budvar názor kdokoliv jakýkoliv... Ale nechci malovat čerta na zeď...
ešte niečo, (jaroslav stofko, 03.04.2007 17:18) celé vlákno | reagovat
ešte niečo som zabudol,toto keby čítal nejaký zahraničný pivár alebo zberatel, tak by sa zhrozil, lebo aj u nich sú takzvaný vyrobcovia dobreho piva,napr.Budweiser v Saint Luis v USA a to pivo je tiež americká močka založená na obrovskej reklame.Pil som ho bolo bez poriadnej pivovaej chuti.
jaro
dotaz, (jaroslav stofko, 03.04.2007 17:16) celé vlákno | reagovat
tak to bol perfektný prvoaprílový žart,viac nekomentujem jaro
Výborně!, (Tomáš, 03.04.2007 08:34) celé vlákno | reagovat
Tak to se povedlo! Už dlouho jsem se nenechal takhle nachytat! Výborný nápad, potvrdilo se mi díky reakcím o Gambrinusu to, co jsem si vždycky myslel. Díky všem za vyčerpávající informace, před tímto aprílovým nápadem smekám!
nazor cizince - Polsko, (Darek, 01.04.2007 23:42) celé vlákno | reagovat
Karle,
kdyz mas rad eurobubliny tak si to najdes vsude. Zastav se do Polska. Najdes si stejne SAB-gambace, polsky plzen atd.
a ted si predstav: za 50 let vsechny jako Vy budou mit jen
jeden druh piva. Miluje Cechy a Moravu, kdyz tady se najdu sve mistu a pivco. Maly pivovar je zaklad. Doufam, ze totalita se skoncila, pivni taky! Ziznivy pozdrav z Polska!
95, (Karel, 01.04.2007 20:30) celé vlákno | reagovat
93, 94, 95... a za chvíli budeme mít první stovku.
Zabedněnci, (Luken, 01.04.2007 20:14) celé vlákno | reagovat
Ti co chlemtají europiva a tvrdí, že piva z malích nebo domácích pivovarů se nedají pít JSOU ZABEDNĚNCI. Není umění sedět v jedné knajpě a tvrdit,že jenom toto pivo je dobrý, ale ochutnat a ocenit i něco jiného, to je podle mě názor správného pivaře. Osobně miluji, když navštívím jiný kraj a mám tu čest se napít z místního zdroje, protože každé pivko uvařené v naší zemi je NAŠE a móóóóóc dobré. Chvála bohu za krjové pivovary. A to je asi všechno.
Ne stovka jako stovka:), (honza, 01.04.2007 14:00) celé vlákno | reagovat
ne, ne, to neplati. Neni stovka jako stovka:). Ale kdyz byste mi chteli udelat radost, zkuste napsat nejaky blog. Jak bylo videt v diskusi, mate toho na srdci dost. A do blogu staci sepsat postreh na dva tri odstavce, tak jako ve vasich diskusnich prispevcich...

No, trochu reklamy na z vasi strany nepouzivany moznosti webu:)))
100?, (MirEgg, 01.04.2007 13:49) celé vlákno | reagovat
Neuděláme radost honzovi a netrhnem tu stovku příspěvků? Holt Karlové Kvapilové žijí všude kolem nás, jen mají v občankách napsaná jiná jména. Jinak jsou si hodně podobní :-)
omluva, (Tomáš Erlich, 01.04.2007 08:41) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se, ty dvě slova pod příspěvkem, "G všude", tam nepatří. Děkuji za pochopení....
Epilog panu Kvapilovi, (Tomáš Erlich, 01.04.2007 08:10) celé vlákno | reagovat
Dobrý den pan Kvapile! Mrzí mne jedna věc. Neustále kritizujete zde diskutující, že neodpovídají na Vaše dotazy ( což tedy ale narozdíl od Vás neshledávám ), přičemž Vy jste neodpověděl na jediný můj jasně položený. Proč asi? Protože nevíte jak a musel by jste připustit svou mýlku. A přestože jste ve Vašem posledním diskuzním příspěvku ukončil dialog zde na webu a prohlásil, že už nejste na tento typ webu zvědavý - nevěřím Vám a vím, že se sem jistě ještě mnohokrát kouknete. Přeci jen to člověku nedá.... Tak Vás tedy ještě jednou při té příležitosti prosím o reakci. Oceňuji však, že jste v tom posledním příspěvku sebekriticky přiznal, že vlastně stejně nevíte o čem se tu mluví. A to je bohužel "průšvih" nejen Váš, ale bohužel i většiny Čechů, co se tak zcela nekriticky považují za nejlepší pivaře a pivní odborníky na světě, přičemž znají pouze jediný typ piva, potažmo někteří dokonce jen jednu značku. To je skutečně tristní.
K tomu ještě jedna noticka. Znám bohužel několik ortodoxních milovníků "G", kteří chodí do hospody jen na Gambrinus, v lednici doma mají také jen Gambrinus, když už někam vyjedou za hranice svého města, jdou opět na Gambrinus a na akce také mají vždy sud Gambrinusu. Přesto však tito lidé tvrdí, jak je ten Gambrinus nejlepší!!!!! Jak to můžou tvrdit, když nic jiného nechtějí ani ochutnat????? Oceňuji pak pane Kvapile, alespoň Vaši snahu ( přestože jste jedním z nich ), tento kruh překročit. Ale bohužel takto se to nepodaří. Vaše chuťové pohárky jsou již příliš navyklé Vaší dávce sodovky, takže se s tím nic dělat nedá. Resp. samozřejmě dá. Jenže - chuťová paměť piva je cca tři týdny. tedy zkuste svůj test udělat ještě jednou, ale po třech týdnech abstinence, či alespoň po třech týdnech, kdy nebudete pít žádné pivo, a nebo naopak všechny, tzn.vyváženě piva z malých i velkých pivovarů. Pak si zkuste subjektivně ( nebo dle Vás objektivně ) znovu Váš test a dejte nám vědět. Díky.... A všem, Dej Bůh štěstí!!!!


G všude
Článek jako na zavolanou, (Luděk, 31.03.2007 22:59) celé vlákno | reagovat
Přepisuji článek z Plzeňského deníku z pátku 30.3.07, ze strany 16, který poslal čtenář Karel Námel z Plzně (doufám, že to po víkendu nedementuje jako apríl, dvakrát se mi nelíbí to příjmení). Moji krajané Chody a Pepa jej možná také četli, mě na něj upozornila máma...



Město dobrého piva?

Jsem milovník piva, který se při svých cestách po republice nechá často a rád zlákat k ochutnání piva i z jiných z pivovarů, než je ten náš plzeňský.
Ale o plzeňském pivovaru jsem byl dlouho přesvědčený, že je nejlepší, a pokud jsem ochutnával i jiná piva, jen jsem se v tomto názoru utvrzoval. Poslední dobou se ale musím přiznat, že jsem skeptický a svůj názor začínám přehodnocovat. Samozřejmě, pivo dělá i hospodský, ale to by mělo být pro Plzeň samozřejmostí, že ve městě, kde dokážou pivo dobře uvařit, umějí ho i dobře podávat.
Bohužel to tak často není, zdá se mi, že mi Plzeňáci si to, že máme nejlepší pivo, často jen namlouváme ze setrvačnosti.
Však se podívajte do svých sklenic a buďte trochu objektivní. Desítka je vyčpělá, bez pěny, samá bublina, nadýmá, kouše to v krku při polykání... V lecjaké vesnické hospodě, zavážené regionálním pivovarem, nad kterým se Plzeňák ošklíbne, dostanete již od pohledu krásně připravený nápoj.
Plzeň nepřestává být městem piva, ale přestává být městem dobrého piva. Stává se tak městem pivařů, kterým je jedno, co pijí, a nevšímají si, jak se celková kvalita desítky horší a horší? Nebo je to jenom můj dojem? Rád bych se zde brzy dočetl, že není.



A co by tomu řekl p. KK? Stihnul jsem to před půlnocí, tak mě snad nikdo nebude podezírat z nemístného žertování
koniec etudy, (jaroslav stofko, 31.03.2007 21:38) celé vlákno | reagovat
ahoj Karle,konečne to skončilo a som rád že nebudeš už písať na web-stránku,ale človek nikdy nevie,som presvedčený že ti to nedá a sem tam nakukneš,nezlob sa ale musíš uznať,že si písal dosť blbostí.
s pozdravom jaro
123456
Vyhledávání