úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Článek jako na zavolanou, (Luděk, 31.03.2007 22:59) celé vlákno | reagovat
Přepisuji článek z Plzeňského deníku z pátku 30.3.07, ze strany 16, který poslal čtenář Karel Námel z Plzně (doufám, že to po víkendu nedementuje jako apríl, dvakrát se mi nelíbí to příjmení). Moji krajané Chody a Pepa jej možná také četli, mě na něj upozornila máma...



Město dobrého piva?

Jsem milovník piva, který se při svých cestách po republice nechá často a rád zlákat k ochutnání piva i z jiných z pivovarů, než je ten náš plzeňský.
Ale o plzeňském pivovaru jsem byl dlouho přesvědčený, že je nejlepší, a pokud jsem ochutnával i jiná piva, jen jsem se v tomto názoru utvrzoval. Poslední dobou se ale musím přiznat, že jsem skeptický a svůj názor začínám přehodnocovat. Samozřejmě, pivo dělá i hospodský, ale to by mělo být pro Plzeň samozřejmostí, že ve městě, kde dokážou pivo dobře uvařit, umějí ho i dobře podávat.
Bohužel to tak často není, zdá se mi, že mi Plzeňáci si to, že máme nejlepší pivo, často jen namlouváme ze setrvačnosti.
Však se podívajte do svých sklenic a buďte trochu objektivní. Desítka je vyčpělá, bez pěny, samá bublina, nadýmá, kouše to v krku při polykání... V lecjaké vesnické hospodě, zavážené regionálním pivovarem, nad kterým se Plzeňák ošklíbne, dostanete již od pohledu krásně připravený nápoj.
Plzeň nepřestává být městem piva, ale přestává být městem dobrého piva. Stává se tak městem pivařů, kterým je jedno, co pijí, a nevšímají si, jak se celková kvalita desítky horší a horší? Nebo je to jenom můj dojem? Rád bych se zde brzy dočetl, že není.



A co by tomu řekl p. KK? Stihnul jsem to před půlnocí, tak mě snad nikdo nebude podezírat z nemístného žertování
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání