Komentáře
článku: Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Nechystáte opět nějaký kurz degustace piva? Něco, jako kdysi uskutečněný http://www.homebrewing.cz/clanek/3080-Kurs-degustace-piva/index.htm
Tak se jeste na posledni chvili uvolnilo jedno misto. Kdo by mel eventualne zajem, piste prosim na kurz@svetpiva.cz
Třeba jsem jen špatně četl, ale nenašel jsem čas začátku????? Děkuju źa odpověď.
Nemá význam něco víc dodávat.
Tímto jen vyjadřuji svou podporu Honzovi Kočkovi a tomu co pro pivní osvětu a domovařiče dělá.
Honzo, nenech se zviklat, pokračuj.
Tímto jen vyjadřuji svou podporu Honzovi Kočkovi a tomu co pro pivní osvětu a domovařiče dělá.
Honzo, nenech se zviklat, pokračuj.
Tak jsem početl celou diskuzi a musím říci, že čecháčství se opět projevilo a nebo je to závist?
Já vím, že cena za kurz se může zdát vysoká, ale nájem a energie ve škole taky něco stojí, možná i nějaký poplatek učitelům. A samozřejmě i nějaká ta odměna Honzovi. Kdo si nezkusil něco takového organizovat tak neví o čem mluví.
Já jsem bohužel nikdy na této akci nebyl a už to zřejmě nestihnu ani letos. Tak popřeji těm co se účastní, aby jim akce přinesla mnoho nového..
Vím, jaké to je sehnat informace, sám provozuji web a asi jej znáte www.hobby.framax.cz. Mnohokrát jsem žádal čtenáře o zalání informací, fotek a podobně. Musím konstatovat, že se téměř nikdo neozval, mimo několika kolegů a Ti se dají spočítat na prstech obou rukou.
Většina čtenářů ví, že se změnil vzhled stránek tohoto webu a to jen díky nezměrné a nezištné pomoci syna jednoho z kolegů (autor stránek Martin Klíma), mi postavil celé tyto stránky nově, právě pro všechny homebrewaře - pivníky.
Odsuzovat a pomlouvat je snadné, ale přispět k něčemu dobrému je hodně těžké. Právě proto držím palce Honzovi Kočkovi, aby se nenechal znechutit.
Dej bůh štěstí pivníci.
Já vím, že cena za kurz se může zdát vysoká, ale nájem a energie ve škole taky něco stojí, možná i nějaký poplatek učitelům. A samozřejmě i nějaká ta odměna Honzovi. Kdo si nezkusil něco takového organizovat tak neví o čem mluví.
Já jsem bohužel nikdy na této akci nebyl a už to zřejmě nestihnu ani letos. Tak popřeji těm co se účastní, aby jim akce přinesla mnoho nového..
Vím, jaké to je sehnat informace, sám provozuji web a asi jej znáte www.hobby.framax.cz. Mnohokrát jsem žádal čtenáře o zalání informací, fotek a podobně. Musím konstatovat, že se téměř nikdo neozval, mimo několika kolegů a Ti se dají spočítat na prstech obou rukou.
Většina čtenářů ví, že se změnil vzhled stránek tohoto webu a to jen díky nezměrné a nezištné pomoci syna jednoho z kolegů (autor stránek Martin Klíma), mi postavil celé tyto stránky nově, právě pro všechny homebrewaře - pivníky.
Odsuzovat a pomlouvat je snadné, ale přispět k něčemu dobrému je hodně těžké. Právě proto držím palce Honzovi Kočkovi, aby se nenechal znechutit.
Dej bůh štěstí pivníci.
jsem se kursu zúčastnil a přišlo mě to jako velice přínosné. Nejen, že jsem se dozvěděl plno věcí přímo za pochodu, ale seznámil jsem se i se zajímavými lidmi. Takže Honzo díky. Jo a Zdendo jestli máš ten internet tak vytuněnej zkus něco navařit a my si to tu na okošt stáhnem, jo?
Na tento článek jsem se podíval hned po zveřejnění a vrátil se k němu dnes, abych se podíval, zda se nedozvím něco zajímavého k této akci. Ovšem diskuze která se tu mezi tím rozjela, mi doslova vyráží dech!
Pan Kočka tu nabízí produkt, školení, za určitou sumu. V té sumě je zahrnuto mnohé a zcela logicky i něco pro pana Kočku. Mně osobně přijde cena přiměřená, za to, že se jedná o třídenní kurz, svojí náplní dost originální.
Ovšem pokud nabídka někomu nevyhovuje, tak jí nemusí přijmout.
Nechápu ty útoky na pana Kočku. Jsem přesvědčen, že ten kdo tu nejvíc kritizuje a nadává, v životě žádnou podobnou akci nezajišťoval a neorganizoval. A návrhy, aby školení bylo natočeno na video a umístěno na internet k volnému stažení, to snad ani nemůže být myšleno vážně.
Prostě česká povaha, vše stáhnout z internetu a zadarmo! Možná dotyčný špatně četl program kurzu, ale obsahuje i praktickou část, tu taky stáhnete z internetu?
Byl jsem na dvou akcích pořádaných panem Kočkou a vždy jsem byl spokojen, neb jsem vždy získal nějaké nové zkušenosti, nebo informace.
Pane Kočka, držím palce a přeji pevné nervy, protože u nás něco podobného realizovat, není jednoduché.
Ještě dodatek pro šťouraly:
Pana Kočku znám jen podle vidění z pivně poznávacích akci. Nikdy jsem s ním osobně nehovořil a na jeho akcích nejsem nijak zainteresován
Pan Kočka tu nabízí produkt, školení, za určitou sumu. V té sumě je zahrnuto mnohé a zcela logicky i něco pro pana Kočku. Mně osobně přijde cena přiměřená, za to, že se jedná o třídenní kurz, svojí náplní dost originální.
Ovšem pokud nabídka někomu nevyhovuje, tak jí nemusí přijmout.
Nechápu ty útoky na pana Kočku. Jsem přesvědčen, že ten kdo tu nejvíc kritizuje a nadává, v životě žádnou podobnou akci nezajišťoval a neorganizoval. A návrhy, aby školení bylo natočeno na video a umístěno na internet k volnému stažení, to snad ani nemůže být myšleno vážně.
Prostě česká povaha, vše stáhnout z internetu a zadarmo! Možná dotyčný špatně četl program kurzu, ale obsahuje i praktickou část, tu taky stáhnete z internetu?
Byl jsem na dvou akcích pořádaných panem Kočkou a vždy jsem byl spokojen, neb jsem vždy získal nějaké nové zkušenosti, nebo informace.
Pane Kočka, držím palce a přeji pevné nervy, protože u nás něco podobného realizovat, není jednoduché.
Ještě dodatek pro šťouraly:
Pana Kočku znám jen podle vidění z pivně poznávacích akci. Nikdy jsem s ním osobně nehovořil a na jeho akcích nejsem nijak zainteresován
to Petr, jarek, zdenek a podobní kedluby: Při plném obsazení kurzu se vybere 50 000 kč, něco se asi musí zaplatit škole v Podskalské (využití prostor, použití jejich minipivovaru), dále školitelé, suroviny atd. Pokud tedy Honzovi něco zbyde, asi to není zrovna závratná částka. A navíc, proč by to měl, sakra, dělat zcela zadarmo? To je jako by mě někdo chtěl, abych u nás v hospodě čepoval ochutnávky za cenu nákladů.
P.S.: Honzo, nešlo by kurz naplánovat, aby byl v intervalu čtrnácti dnů? Dělám krátkej-dlouhej a už kvůli normálnímu studiu v Podskalský si musím občas vyměňovat směny s kolegou.
P.S.: Honzo, nešlo by kurz naplánovat, aby byl v intervalu čtrnácti dnů? Dělám krátkej-dlouhej a už kvůli normálnímu studiu v Podskalský si musím občas vyměňovat směny s kolegou.
Kdyz se vam to za ty penize nelibi, tak na ten kurz nechodte, narozdil treba od televiznich poplatku to neni povinne ;-)
Ja na kurzu byl a musim rict, ze byl rozhodne prinosny. Kdyz totiz znate teoreticke pozadi toho, co delate, tak jste schopni, kdyz neco nefunguje jak ma, prijit na to, kde je chyba.
Uz vubec nechapu, proc vam vadi, ze na tom nekdo vydelal. Nabidl vam obchod za jasne stanovenych podminek a je na vas, zda prijmete, ci nikoliv. Nadavejte tu, az po vasem pristoupeni na obchod podminky nedodrzi.
Ja na kurzu byl a musim rict, ze byl rozhodne prinosny. Kdyz totiz znate teoreticke pozadi toho, co delate, tak jste schopni, kdyz neco nefunguje jak ma, prijit na to, kde je chyba.
Uz vubec nechapu, proc vam vadi, ze na tom nekdo vydelal. Nabidl vam obchod za jasne stanovenych podminek a je na vas, zda prijmete, ci nikoliv. Nadavejte tu, az po vasem pristoupeni na obchod podminky nedodrzi.
Velmi stručně - jako vždy se najdou více či méně zapálení odpůrci i zastánci čehokoli.
Patřím mezi zastánce Honzy Kočky a dalších lidí, kteří se snaží do českého prostředí přinést věci nám nové. Často za to sklízejí kritiku, často třeba i oprávněnou.
Za sebe - chválím takové počiny a úplně na konec - taky o takovém kurzu uvažuji a jestli má někdo jiný názor, pak je mi to putna - jsou to mnou vydělané peníze a je jen moje věc, kde je utratím.
HOWGH!
Patřím mezi zastánce Honzy Kočky a dalších lidí, kteří se snaží do českého prostředí přinést věci nám nové. Často za to sklízejí kritiku, často třeba i oprávněnou.
Za sebe - chválím takové počiny a úplně na konec - taky o takovém kurzu uvažuji a jestli má někdo jiný názor, pak je mi to putna - jsou to mnou vydělané peníze a je jen moje věc, kde je utratím.
HOWGH!
Absolvoval jsem tenhle kurs a můžu říct, že to byl impuls k tomu, abych začal vařit ze sladu. Možná je to trochu dražší, ale nikdo snad nikoho nenutí, aby do toho šel. Pokud někomu stačí informace z Internetu, tak proč ne. Jen tak mimochodem, kdysi jsem vystudoval VŠCHT, ale ne potraviny a tak jsem o pivovarnictví toho moc nevěděl.
Chtěl bych jenom říct k tomu kurzu, že se jedná panu Kočkovi jenom o byznys!!! Nejvíc mě sere, že se tváří, že má zájem pomáhat minipivovarům, ale hlavně aby byl z toho pořádný kšeft!!!
Chlapi co to melete za ptákoviny?
Kočku znám sice jen zběžně, vím že v minulosti nasral dost lidí točících se okolo minipivovarů (a ani se jim nedivím)tím že rozjel nějaké akce které kvůli příliš širokému záběru nedotáhnul do konce, a možná ještě něčím jiným, ale ten kurz není zase takový kšeft.
Sám jsem o absolvování uvažoval, že se tak nestalo bylo vinou vzdálenosti, a ne peněz.
To že jsem pak prošel kurzíkem v Olomouci za pár stovek, byla souhra náhod, jeho rozsah byl výrazně menší, nejdůležitější byla účast na kompletní várce v restauračním minipivovaru.
Ale zpátky k tématu.
Někdo totiž musí zaplatit prostory, náklady na školní várku a taky lektory vy chytráci.
Zadarmo totiž ani kuře nehrabe a jak se říká "Za peníze v Praze dům - ve Vídni dva"
Jenom pitomec co nikdy nic neorganizoval si může myslet, že v Praze najde v oboru uznávané odborníky, kteří budou o sobotách školit bandu zájemců a ještě za ně zatáhnou náklady na uvaření školní várky.
Jestli Kočkovi za zorganizování zůstane nějaká ta kačka je zcela šuma/fuk, v čechách a přilehlém okolí líp nekoupíš.
Kočku znám sice jen zběžně, vím že v minulosti nasral dost lidí točících se okolo minipivovarů (a ani se jim nedivím)tím že rozjel nějaké akce které kvůli příliš širokému záběru nedotáhnul do konce, a možná ještě něčím jiným, ale ten kurz není zase takový kšeft.
Sám jsem o absolvování uvažoval, že se tak nestalo bylo vinou vzdálenosti, a ne peněz.
To že jsem pak prošel kurzíkem v Olomouci za pár stovek, byla souhra náhod, jeho rozsah byl výrazně menší, nejdůležitější byla účast na kompletní várce v restauračním minipivovaru.
Ale zpátky k tématu.
Někdo totiž musí zaplatit prostory, náklady na školní várku a taky lektory vy chytráci.
Zadarmo totiž ani kuře nehrabe a jak se říká "Za peníze v Praze dům - ve Vídni dva"
Jenom pitomec co nikdy nic neorganizoval si může myslet, že v Praze najde v oboru uznávané odborníky, kteří budou o sobotách školit bandu zájemců a ještě za ně zatáhnou náklady na uvaření školní várky.
Jestli Kočkovi za zorganizování zůstane nějaká ta kačka je zcela šuma/fuk, v čechách a přilehlém okolí líp nekoupíš.
Tady zase smrdí na sto honů Gunar a spol. :-))
čím je vyučenej(nebo jakou školu má) a čím se opravdu živí pan Honza Kočka,když tyto činnosti jsou jen jeho koníček a nic z toho nemá.Myslím si ,že nejspíš obchodní,pořád tu jsou nějaké reklamy na prodej surovin(za ceny x-násobné)To že je spoluvlastník Kocoura je mi jasné,ale tím se neuživí.No co, někdo ho má možná v oblibě,někdo ne,ale asi nás tahá trochu za nos.
Zbytečně vyhozené peníze..., přeci v dnešní době internetu si potřebné informace lehce najdete, a zvládnout základní překážky úspěšné várky není problém? Já "Honza Kočka" se domnívám že ano...bez problému. Za 3333Kč uvaříte asi 400 litrů.Ta lidi nevyhazujte peníze.....
to ma byt jako rado by vtipna poznamka na to,ze tu obhajuju homebreware a ty, kteri se neboji jit za svym a v dusledku si treba i postavit pikopivovar?
Drahý Zdeňku,
v dřívější době platilo pořekadlo: "Co Čech, to muzikant". Dnes díky takovým "neomylcům", jako Vy, platí: "Co Čech, to sládek". Ale bohužel opět omyl nějakého příliš aktivního elektrikáře či zedníka (omlouvám se zástupcům těchto náhodně vybraných profesí, z nichž ani jednu neovládám a tudíž ani podomácku neprovozuji)!!!
Opravdu lze NĚCO uvařit podle nějakého pseudopředpisu z internetu v prádelním hrnci. Opravdu to vzdáleně může chutnat i jako pivo. Ale aby to opravdu chutnalo jako pivo a BYLO TO PIVO, je potřeba vědět a znát drobátko něco víc. A to tito neumělové všeumělové nehodlají akceptovat. Pokud by výroba piva byla tak snadná, jak se naivně domníváte, k čemu by tedy byly učební obory sladovník a biochemik výroby piva, SPŠPT, ze které se rekrutuje podstatná část kvalitních sládků této republiky a konečně i kvasná katedra VŠCHT dodávající zbytek těchto odborníků Proč držet v chodu soubor těhto "zbytečností", když přece máme internet, ze kterého se každý chytrý naučí cokoliv - já osobně asi začnu zítra se studiem neurochirurgie po internetu. To se přece někdy může hodit, nemyslíte?
Honzo, nenech se zvyklat, jen hlupák nechápe smysl těchto kursů. To není o penězích, to je o užitečných informacích a obecném know how.
v dřívější době platilo pořekadlo: "Co Čech, to muzikant". Dnes díky takovým "neomylcům", jako Vy, platí: "Co Čech, to sládek". Ale bohužel opět omyl nějakého příliš aktivního elektrikáře či zedníka (omlouvám se zástupcům těchto náhodně vybraných profesí, z nichž ani jednu neovládám a tudíž ani podomácku neprovozuji)!!!
Opravdu lze NĚCO uvařit podle nějakého pseudopředpisu z internetu v prádelním hrnci. Opravdu to vzdáleně může chutnat i jako pivo. Ale aby to opravdu chutnalo jako pivo a BYLO TO PIVO, je potřeba vědět a znát drobátko něco víc. A to tito neumělové všeumělové nehodlají akceptovat. Pokud by výroba piva byla tak snadná, jak se naivně domníváte, k čemu by tedy byly učební obory sladovník a biochemik výroby piva, SPŠPT, ze které se rekrutuje podstatná část kvalitních sládků této republiky a konečně i kvasná katedra VŠCHT dodávající zbytek těchto odborníků Proč držet v chodu soubor těhto "zbytečností", když přece máme internet, ze kterého se každý chytrý naučí cokoliv - já osobně asi začnu zítra se studiem neurochirurgie po internetu. To se přece někdy může hodit, nemyslíte?
Honzo, nenech se zvyklat, jen hlupák nechápe smysl těchto kursů. To není o penězích, to je o užitečných informacích a obecném know how.
Ja si Zdenku myslim, ze zdenek to myslel tak, jak jsi napsal. Ze ne ze nepotrebuje sladek vzdelani, bez nej je nula.
Podle me to mela byt od nej jizlivost, mozna sarkasmus za to, ze si tu dovoluju obhajovat lidi, co zacali s varenim doma v hrnci a ted si nedej Boze dovoli varit nekde v minipivovaru.
Ze jsem tak troufalej, ze si dovolim tvrdit, ze clovek muze varit dobry pivo jen podle svy natury a bez VSCHT. Tudiz takovym neni treba ani kurz vareni piva pro verejnost...
Ale rozlousknout to muze jen zdenek, Zdenku:)
Podle me to mela byt od nej jizlivost, mozna sarkasmus za to, ze si tu dovoluju obhajovat lidi, co zacali s varenim doma v hrnci a ted si nedej Boze dovoli varit nekde v minipivovaru.
Ze jsem tak troufalej, ze si dovolim tvrdit, ze clovek muze varit dobry pivo jen podle svy natury a bez VSCHT. Tudiz takovym neni treba ani kurz vareni piva pro verejnost...
Ale rozlousknout to muze jen zdenek, Zdenku:)
jsem na stejné lodi a Ty proti mě!Musím Honzovi přiznat, že to správně pochopil.Mě na tom vadí,že na jedné straně vizMinipivovary – zkáza českého pivovarnictví? říká, že stačí jen internet,nadšení a pokusy, ale jak jde o prachy, hned nabízí kursy a vzělání.Co
natočit celé kursy a hodit to na tyto stránky.No to by nebylo ono CO?.Nejde totiž o vzdělání domácích vařičů, ale zase jenom na tom něco trhnout.Třeba i nepřímo.Zdendo.r, mé názory máš např. na http://pivni.info/minipivovary/708-na-mlyne-aneb-hura-mame-dalsi-mini.html
natočit celé kursy a hodit to na tyto stránky.No to by nebylo ono CO?.Nejde totiž o vzdělání domácích vařičů, ale zase jenom na tom něco trhnout.Třeba i nepřímo.Zdendo.r, mé názory máš např. na http://pivni.info/minipivovary/708-na-mlyne-aneb-hura-mame-dalsi-mini.html
1 | 2 |
Vyhledávání