úvod
homepage

Komentáře

článku: Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vzdělání je na ......, (zdenek, 10.03.2010 09:28) celé vlákno | reagovat
Zbytečně vyhozené peníze..., přeci v dnešní době internetu si potřebné informace lehce najdete, a zvládnout základní překážky úspěšné várky není problém? Já "Honza Kočka" se domnívám že ano...bez problému. Za 3333Kč uvaříte asi 400 litrů.Ta lidi nevyhazujte peníze.....
Re: Vzdělání je na ......, (Honza Kočka, 10.03.2010 09:54) celé vlákno | reagovat
to ma byt jako rado by vtipna poznamka na to,ze tu obhajuju homebreware a ty, kteri se neboji jit za svym a v dusledku si treba i postavit pikopivovar?
ptákovina místo argumentu, (zdenek.reska, 10.03.2010 20:15) celé vlákno | reagovat
Drahý Zdeňku,
v dřívější době platilo pořekadlo: "Co Čech, to muzikant". Dnes díky takovým "neomylcům", jako Vy, platí: "Co Čech, to sládek". Ale bohužel opět omyl nějakého příliš aktivního elektrikáře či zedníka (omlouvám se zástupcům těchto náhodně vybraných profesí, z nichž ani jednu neovládám a tudíž ani podomácku neprovozuji)!!!
Opravdu lze NĚCO uvařit podle nějakého pseudopředpisu z internetu v prádelním hrnci. Opravdu to vzdáleně může chutnat i jako pivo. Ale aby to opravdu chutnalo jako pivo a BYLO TO PIVO, je potřeba vědět a znát drobátko něco víc. A to tito neumělové všeumělové nehodlají akceptovat. Pokud by výroba piva byla tak snadná, jak se naivně domníváte, k čemu by tedy byly učební obory sladovník a biochemik výroby piva, SPŠPT, ze které se rekrutuje podstatná část kvalitních sládků této republiky a konečně i kvasná katedra VŠCHT dodávající zbytek těchto odborníků Proč držet v chodu soubor těhto "zbytečností", když přece máme internet, ze kterého se každý chytrý naučí cokoliv - já osobně asi začnu zítra se studiem neurochirurgie po internetu. To se přece někdy může hodit, nemyslíte?
Honzo, nenech se zvyklat, jen hlupák nechápe smysl těchto kursů. To není o penězích, to je o užitečných informacích a obecném know how.
Re: ptákovina místo argumentu, (Honza Kočka, 10.03.2010 20:33) celé vlákno | reagovat
Ja si Zdenku myslim, ze zdenek to myslel tak, jak jsi napsal. Ze ne ze nepotrebuje sladek vzdelani, bez nej je nula.

Podle me to mela byt od nej jizlivost, mozna sarkasmus za to, ze si tu dovoluju obhajovat lidi, co zacali s varenim doma v hrnci a ted si nedej Boze dovoli varit nekde v minipivovaru.

Ze jsem tak troufalej, ze si dovolim tvrdit, ze clovek muze varit dobry pivo jen podle svy natury a bez VSCHT. Tudiz takovym neni treba ani kurz vareni piva pro verejnost...

Ale rozlousknout to muze jen zdenek, Zdenku:)
Ty vole..v dobrým, (zdenek, 10.03.2010 21:06) celé vlákno | reagovat
jsem na stejné lodi a Ty proti mě!Musím Honzovi přiznat, že to správně pochopil.Mě na tom vadí,že na jedné straně vizMinipivovary – zkáza českého pivovarnictví? říká, že stačí jen internet,nadšení a pokusy, ale jak jde o prachy, hned nabízí kursy a vzělání.Co
natočit celé kursy a hodit to na tyto stránky.No to by nebylo ono CO?.Nejde totiž o vzdělání domácích vařičů, ale zase jenom na tom něco trhnout.Třeba i nepřímo.Zdendo.r, mé názory máš např. na http://pivni.info/minipivovary/708-na-mlyne-aneb-hura-mame-dalsi-mini.html
Re: Ty vole..v dobrým, (Honza Kočka, 10.03.2010 21:18) celé vlákno | reagovat
No pokud umim cist, branil jsem lidi, co nemaji VSCHT A VARI PIVO. Asi si dovoluji moc, protoze nekteri tu VSCHT nemaji, a pivo treba ani nevari, treba jen sedi v kanclu. Nebo je to neco jineho?

Koukam, ze tady mam zase smulu, ze jsem pil dobra az velice dobra piv od lidi, kteri zacinali jen se svoji snahou se neco naucit a priucit. Nekomu holt lezu na nervy tim, ze propaguju pivni pestrost, nekomu vadim tim, ze se zastavam tech, co uvari minimalne pitelne pivo temer v polnich podminkach...

Re: Ty vole..v dobrým, (Honza Kočka, 10.03.2010 21:21) celé vlákno | reagovat
jeste k tem kurzum - muzete mi napsat, co Vam tedy vadi? Absolvoval jste ten kurz? Je spatny koncepcne, jsou tam lidi, co nemuzou nic naucit? Je to jako zaklad pro ty, co se tomu chteji venovat bud jako konicek nebo pak treba jit na dalkove studium Podskalske spatne? Je to drahe? Anebo VAm to vadi jen proto, ze Vam lezou homebrewari tzv "na nervy"? Par takovych jsem uz take potkal...
Re: Re: Ty vole..v dobrým, (zdenek, 11.03.2010 09:11) celé vlákno | reagovat
Já myslím,že to je jasné, chceš li pomoci vaření piva i domácího, tak natoč celé školení, teorii i praxi, zpracuj a dej na svoje stránky ke stažení zadarmo či za peníze.Těch kteří by Ti za to byli vděční bude dost a pak bych řekl, že jsi pro ně něco udělal.(jestli to tak myslíš, to co píšeš).Obhajuj si co chceš,je svoboda slova,ale můžeš něco pro věc udělat, a pak Tvá slova nabudou úplně jiné váhy.Jinak je to jenom kupa keců k ničemu, ke kterým se nemá cenu vyjadřovat-což jsem také udělal.
Re: Re: Re: Ty vole..v dobrým, (Honza Kočka, 11.03.2010 12:11) celé vlákno | reagovat
no ja bych to zatim videl tak, ze plno kecu tady mas akorat Ty. ale ten video kurz klidne udelej. Ja zkousim delat clanky, webik pro homebreware, obcas skoleni nebo kurz...
Re: Re: Re: Re: Ty vole..v dobrým, (zdenek, 11.03.2010 13:50) celé vlákno | reagovat
Tož jsem měl pravdu a rozšíříme to o Minipivovary a Honza Kočka – zkáza českého pivovarnictví?Ne!! Opravdu ne, ale záchrana určitě taky ne.Stavíš se do světla jako pán bůh, bez kterého jsme národ pivovarských idiotů.Spadni na zem.
Re: Re: Re: Re: Re: Ty vole..v dobrým, (Luboš, 11.03.2010 16:13) celé vlákno | reagovat
Neznám pana Kočku jinak než z jeho příspěvků na různých serverech, ale že by se stavěl jako pánbůh, to snad ne! Mě by jen zajímalo, co panu Zdenkovi pan Kočka udělal nehezkého. V případě, že se nejedná o nic osobního, tak mám dojem, že mu z nějakých důvodů vadí, že se o pivu a jeho výrobě dozví více lidí a začnou přemýšlet o tom, že to co předvádí velké pivovary asi s klasickou výrobou piva moc společného nemá.
Re: Vzdělání je na ......, (zdenek.reska, 11.03.2010 14:39) celé vlákno | reagovat
Protože je tady nějak přezdenkováno, ještě jednou, aby bylo jasno, jak jsem to myslel a tentokrát bez jízlivostí a sarkasmů právě pro odpůrce kursů, za které se musí pustit chlup.
Pokud se budu chtít naučit tančit, musím do tanečních a tedy za ně i zaplatit, protože vyčtu-li taneční kroky z internetu, budu sice podupávat v rytmu, ale jediné čeho docílím, budou podupané nohy partnerky. Taneční mistr mi do toho vnese tu eleganci pohybu, abych nevypadal jako dřevák, přestože kroky ovládám.
A tak je to i s tím kursem vaření piva. Nejsem proti tomu, aby v podstatě kdokoliv doma zkusil vařit pivo (jsme národ pivařů), ale je k tomu potřeba alespoň základních strojně-technologických, biochemických a mikrobiologických znalostí, které z intenetu možná vyčtu, ale nerozumím jim přesně a tudíž musím na kurs, aby mé vaření mělo smysl a onu zmiňovanou eleganci, která vyústí v kvalitní a pitelný produkt. Toť podstata mých připomínek.
Vyhledávání