Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 6772x
Pro velký zájem pokračujeme v pořádání kurzu vaření piva pro veřejnost, tentokrát už sedmým během.
Je to už více než tři roky, kdy se (nejspíš u piva:) ) zrodila myšlenka dát dohromady kurz pro ty, co si už zkusili, nebo si zatím plánují, doma vařit pivo. Samozřejmě se nemusí jednat jen o byt, ale i garáž, chatu, venkovní prostor, jednoduše o homebrewing. Český ekvivalent se prozatím ustálil na slovním obratu domácí vařič piva, domovarník.
Takže pro ty všechny, kteří chtějí proniknout do tajů vaření piva v domácích podmínkách, mám nyní dobrou zprávu – sedmý běh kurzu vaření piva pro veřejnost je za dveřmi a proto vám dnes přináším nabídku absolvování tohoto kurzu.
Za ty tři uplynulé roky se vlastně nezměnil ani princip kurzu, ani časování, kdy každý rok probíhají dva běhy – jarní a podzimní termín. Jedna malá změna sedmého běhu je způsobena maximálním vytížením prostor, kde se kurz odehrává, a to ve škole v Podskalské ulici v Praze. Zde se jednak vyučuje potravinářská biotechnologie včetně vaření piva, a v posledních letech i další obory. Z toho vyplývá nezapamatovatelný název školy - Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií. Webové stránky mají ale mnohem zapamatovatelnější doménu – Podskalská (http://podskalska.cz/), tudíž u tohoto označení zůstanu.
A krom výuky se zde o víkendech konají testy SCIO a další kurzy, takže obsazenost školy je obrovská. Z tohoto důvodu se musela u sedmého běhu poprvé zařadit výuka i na neděli.
Časový harmonogram tudíž vypadá následovně:
neděle 18.4. teorie vaření piva
neděle 25.4. praktická část včetně uvaření zkušební várky piva českého typu
sobota 22.5. degustace školního vzorku, vašich piv a úvod do svrchně kvašených piv
Tak jako v minulých bězích je kapacita kurzu 15 míst. Tentokrát ale pro váš zájem bylo možné si rezervovat místo dopředu. Zájemci pak byli informováni o konání kurzu přednostně, čehož sedm z nich využilo a tak jednoduchými počty vychází 8 volných míst pro další domovarníky.
Proto bych chtěl požádat ty, kteří by se chtěli kurzu vaření piva pro veřejnost zúčastnit, aby mi poslali email na kurz@svetpiva.cz. Po vaší emailové přihlášce budete mít dva týdny na zaplacení poplatku ve výši 3 333Kč. Po té bude vaše místo nabídnuto dalším zájemcům.
A tak jako v předchozích bězích, je možné v případě neúplného obsazení kurzu zájemci o celou výuku, si zakoupit jen poměrnou část, například druhý díl kurzu - praktickou výukou vaření piva na školním pivovárku.
Základní informace:
Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh
Datum: neděle 18.4. teorie vaření piva
neděle 25.4. praktická část včetně uvaření zkušební várky piva českého typu
sobota 22.5. degustace školního vzorku, vašich piv a úvod do svrchně kvašených piv
Cena kurzu: 3 333Kč
Místo konání kurzu: SPŠPT Podskalská (http://podskalska.cz/)
Rezervace místa: emailem na kurz@svetpiva.cz
Vážení příznivci domácího vaření piva, těším se na setkání a přeji mnoho zdaru vašim snahám.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 27 komentářů, poslední komentář: 30.05.2010 20:04 | Komentovat |
Kurz degustace piva Martin | 30.05.2010 20:04 |
---|---|
Nechystáte opět nějaký kurz degustace piva? Něco, jako kdysi uskutečněný... | |
Posledni misto Honza Kočka | 15.04.2010 01:49 |
Tak se jeste na posledni chvili uvolnilo jedno misto. Kdo by mel eventualne zajem, piste prosim... | |
V kolik hodin se začíná? aladin | 31.03.2010 11:57 |
Třeba jsem jen špatně četl, ale nenašel jsem čas začátku????? Děkuju źa odpověď. | |
Podpora Honzovi Roman Holoubek | 17.03.2010 15:44 |
Nemá význam něco víc dodávat. Tímto jen vyjadřuji svou podporu Honzovi Kočkovi a tomu co... | |
Čecháčství se opět projevilo. framax | 14.03.2010 19:01 |
Tak jsem početl celou diskuzi a musím říci, že čecháčství se opět projevilo a nebo je... | |
tak já osobně pivišťák | 12.03.2010 23:16 |
jsem se kursu zúčastnil a přišlo mě to jako velice přínosné. Nejen, že jsem se... | |
Nechápu některé komentáře... Dan | 12.03.2010 13:58 |
Na tento článek jsem se podíval hned po zveřejnění a vrátil se k němu dnes, abych se... | |
kverulanti Lukáš Provazník | 12.03.2010 13:51 |
to Petr, jarek, zdenek a podobní kedluby: Při plném obsazení kurzu se vybere 50 000 kč,... |