úvod
homepage

Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh vytisknout článek

Přidáno: 10. března 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6766x

Pro velký zájem pokračujeme v pořádání kurzu vaření piva pro veřejnost, tentokrát už sedmým během.

Je to už více než tři roky, kdy se (nejspíš u piva:) ) zrodila myšlenka dát dohromady kurz pro ty, co si už zkusili, nebo si zatím plánují, doma vařit pivo. Samozřejmě se nemusí jednat jen o byt, ale i garáž, chatu, venkovní prostor, jednoduše o homebrewing. Český ekvivalent se prozatím ustálil na slovním obratu domácí vařič piva, domovarník.

Takže pro ty všechny, kteří chtějí proniknout do tajů vaření piva v domácích podmínkách, mám nyní dobrou zprávu – sedmý běh kurzu vaření piva pro veřejnost je za dveřmi a proto vám dnes přináším nabídku absolvování tohoto kurzu.

Za ty tři uplynulé roky se vlastně nezměnil ani princip kurzu, ani časování, kdy každý rok probíhají dva běhy – jarní a podzimní termín. Jedna malá změna sedmého běhu je způsobena maximálním vytížením prostor, kde se kurz odehrává, a to ve škole v Podskalské ulici v Praze. Zde se jednak vyučuje potravinářská biotechnologie včetně vaření piva, a v posledních letech i další obory. Z toho vyplývá nezapamatovatelný název školy - Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií. Webové stránky mají ale mnohem zapamatovatelnější doménu – Podskalská (http://podskalska.cz/), tudíž u tohoto označení zůstanu.

A krom výuky se zde o víkendech konají testy SCIO a další kurzy, takže obsazenost školy je obrovská. Z tohoto důvodu se musela u sedmého běhu poprvé zařadit výuka i na neděli.

Časový harmonogram tudíž vypadá následovně:
neděle 18.4. teorie vaření piva
neděle 25.4. praktická část včetně uvaření zkušební várky piva českého typu
sobota 22.5. degustace školního vzorku, vašich piv a úvod do svrchně kvašených piv

Tak jako v minulých bězích je kapacita kurzu 15 míst. Tentokrát ale pro váš zájem bylo možné si rezervovat místo dopředu. Zájemci pak byli informováni o konání kurzu přednostně, čehož sedm z nich využilo a tak jednoduchými počty vychází 8 volných míst pro další domovarníky.

Proto bych chtěl požádat ty, kteří by se chtěli kurzu vaření piva pro veřejnost zúčastnit, aby mi poslali email na kurz@svetpiva.cz. Po vaší emailové přihlášce budete mít dva týdny na zaplacení poplatku ve výši 3 333Kč. Po té bude vaše místo nabídnuto dalším zájemcům.

A tak jako v předchozích bězích, je možné v případě neúplného obsazení kurzu zájemci o celou výuku, si zakoupit jen poměrnou část, například druhý díl kurzu - praktickou výukou vaření piva na školním pivovárku.

Základní informace:

Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh
Datum: neděle 18.4. teorie vaření piva
neděle 25.4. praktická část včetně uvaření zkušební várky piva českého typu
sobota 22.5. degustace školního vzorku, vašich piv a úvod do svrchně kvašených piv
Cena kurzu: 3 333Kč
Místo konání kurzu: SPŠPT Podskalská (http://podskalska.cz/)
Rezervace místa: emailem na kurz@svetpiva.cz

Vážení příznivci domácího vaření piva, těším se na setkání a přeji mnoho zdaru vašim snahám.

 

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 27 komentářů, poslední komentář: 30.05.2010 20:04 Komentovat
Kurz degustace piva Martin30.05.2010 20:04
Nechystáte opět nějaký kurz degustace piva? Něco, jako kdysi uskutečněný...
Posledni misto Honza Kočka15.04.2010 01:49
Tak se jeste na posledni chvili uvolnilo jedno misto. Kdo by mel eventualne zajem, piste prosim...
V kolik hodin se začíná? aladin31.03.2010 11:57
Třeba jsem jen špatně četl, ale nenašel jsem čas začátku????? Děkuju źa odpověď.
Podpora Honzovi Roman Holoubek17.03.2010 15:44
Nemá význam něco víc dodávat. Tímto jen vyjadřuji svou podporu Honzovi Kočkovi a tomu co...
Čecháčství se opět projevilo. framax14.03.2010 19:01
Tak jsem početl celou diskuzi a musím říci, že čecháčství se opět projevilo a nebo je...
tak já osobně pivišťák12.03.2010 23:16
jsem se kursu zúčastnil a přišlo mě to jako velice přínosné. Nejen, že jsem se...
Nechápu některé komentáře... Dan12.03.2010 13:58
Na tento článek jsem se podíval hned po zveřejnění a vrátil se k němu dnes, abych se...
kverulanti Lukáš Provazník12.03.2010 13:51
to Petr, jarek, zdenek a podobní kedluby: Při plném obsazení kurzu se vybere 50 000 kč,...
Vyhledávání