Komentáře
článku: Minipivovary – zkáza českého pivovarnictví?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Vystudovaný sládek s červeným diplomem a 30 letou praxí je k ničemu když pracuje v Gambrinusu (Gambrinu?) nebo v Krušovicích. Mít vzdělání je skvělá věc, avšak např. zdaleka ne všichni absolventi St. Konzervatoře jsou výbornými hudebníky.Jak už jsem zde psal jsou i mezi současnými minipivovary provozovny vysoce kvalitní, průměrné a bohužel i ty docela špatné. Já osobně však vždy dávám přednost pivu přírodnímu a rád ochutnávám nové, většinou zajímavé vzorky.
Souhlasím, někdo se může vyučit sládkem, protože si to rodiče přáli a ty roky ve škole prochrápe, to z něj pak nedělá sládka. Znám dost takových "truhlářů" a "kuchařů" a myslím si, že když je na začátku nadšení a tvrdá dřina, že úspěch se spíš dostaví i bez škol.
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání
1/studium na odborných institutech a školách
2/samostudium, vlastní zkušenosti a umění učit se z vlastních chyb
3/kombinace 1 + 2
Ani jedna cesta nezaručí, že na konci bude kvalitní sládek. Pokud někdo tvrdí, že kdo nemá VŠCHT není sládek, je obyčejný snob.
Proč se sládkové a lidé od piva zdraví - Dej Bůh štestí!(?) Protože připravili kvas dle svého nej vědomí, svědomí a umu a čekali, co z toho vzejde. Teď si máme "moderní" technologoie, ale podstata profese sládka je identická.