úvod
homepage

Komentáře

článku: Minipivovary – zkáza českého pivovarnictví?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Nesmysl, (Moro, 04.03.2010 11:18) celé vlákno | reagovat
Je nesmyslem, posuzovat lidi dle vzdělání a v pivovarnictví zvláště. Je třeba se na to dívat asi takto - jsou 3 cesty, jak se vypracovat na sládka:
1/studium na odborných institutech a školách
2/samostudium, vlastní zkušenosti a umění učit se z vlastních chyb
3/kombinace 1 + 2
Ani jedna cesta nezaručí, že na konci bude kvalitní sládek. Pokud někdo tvrdí, že kdo nemá VŠCHT není sládek, je obyčejný snob.
Proč se sládkové a lidé od piva zdraví - Dej Bůh štestí!(?) Protože připravili kvas dle svého nej vědomí, svědomí a umu a čekali, co z toho vzejde. Teď si máme "moderní" technologoie, ale podstata profese sládka je identická.
Účel světí prostředky, (Martin Jarošek, 03.03.2010 10:12) celé vlákno | reagovat
Vystudovaný sládek s červeným diplomem a 30 letou praxí je k ničemu když pracuje v Gambrinusu (Gambrinu?) nebo v Krušovicích. Mít vzdělání je skvělá věc, avšak např. zdaleka ne všichni absolventi St. Konzervatoře jsou výbornými hudebníky.Jak už jsem zde psal jsou i mezi současnými minipivovary provozovny vysoce kvalitní, průměrné a bohužel i ty docela špatné. Já osobně však vždy dávám přednost pivu přírodnímu a rád ochutnávám nové, většinou zajímavé vzorky.
Re: Účel světí prostředky, (k_ammill, 03.03.2010 22:46) celé vlákno | reagovat
Souhlasím, někdo se může vyučit sládkem, protože si to rodiče přáli a ty roky ve škole prochrápe, to z něj pak nedělá sládka. Znám dost takových "truhlářů" a "kuchařů" a myslím si, že když je na začátku nadšení a tvrdá dřina, že úspěch se spíš dostaví i bez škol.
123
Vyhledávání