Komentáře
článku: Chebské pivo? Ale jo.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Chebské hradní jsem ochutnal hned jak se to po Chebu rozneslo.Bohužel musím dát za pravdu panu Ing.Malkovskému.Chebské Hradní je pořád to stejné pivo které si pamatuji z dob své mladosti.Bohu žel.Tenkráte jsem na něho nedal dopustit stejně jako ostatní Chebané.Myslím si že to nebylo dáno jeho vyjmečností ale spíše hrdostí.Doufám že pan sládek bude na tomto pivu dále pracovat. Je rozhodně co zlepšovat a že neusne na vavřínech prodejních statistik.Hodně mě také mrzí že nám České pivo vaří "zapadoNěmečtí soudruzi" ale taková je doba.
Chebské Hradní jsem pil poprvé v létě 1982, doporučil mi jej kamarád Pastrňák (dnes skupina Buty) a věru jsem nelitoval, že jsem vážil cestu přes dvě třetiny naší tehdejší republiky. Starovar se ještě od téhož roku počal záhadně objevovat v ostravském potravinovém řetězci Potraviny a každý den kdy jsem ho sehnal byl pro mne svátkem. Truchlil jsem za uzavření Chebu, asi o 10 let později jsem si docela pochutnal na místním "Dymáčkovi". Chebské Hradní vařené v Německu může být zajímavý obchodní počin, ale co s tím? Kde mám zapojit světélko na plánované světelné mapě českých pivovarů?
Gambrinus se nevaří dráž, ba naopak, jen se nehorázně draze prodává.
V 80. a 90. letech jsem pracoval jako zásobovač, tudíž jsem Škodou 1203 brázdil celou republikou. V té době gradovala moj e záliba v ochutnávání piv z našich pivovarů a tak součástí vozidla byla i neodmyslitelná, tehdy univerzální pivní basa. Chebsko tehdy nebyl až tak častý rajon, takže těch návštěv nebylo zase mnoho. Ale na 11% Hradní také došlo, i když si pamatuji, že více mne zaujal tehdejší Starovar, to bylo takové chlebnatější pivo.
Jinak novému Hradnímu fandím a přeju mu u zákazníků úspěch, dobré každé pivo, které ukousne z koláče nadnárodním společnostem. Jak je vidět na ceně, tak i v "západním Německu" umí uvařit pivo tradiční metodou levněji než v Gambrinusu.
Jinak novému Hradnímu fandím a přeju mu u zákazníků úspěch, dobré každé pivo, které ukousne z koláče nadnárodním společnostem. Jak je vidět na ceně, tak i v "západním Německu" umí uvařit pivo tradiční metodou levněji než v Gambrinusu.
1 | 2 |
Vyhledávání
Když tohle řekne (podle mého názoru) jeden z nejlepších sládků naší vlasti, muselo to být opravdu něco. Už se těším až si ho dám!