úvod
homepage

Komentáře

článku: Kontext v útoku, svět naruby

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

"Legrace" s G-hnusem, (Luděk, 09.07.2007 20:35) celé vlákno | reagovat
V časopisu Týden, ve dvojčísle 26-27 z 25.6., byl veden poměrně zajímavý rozhovor se St. Bernardem. Pod jedním ilustračním fotem byl popisek: "Gambrinus není dobrý, ale poznají to jenom ti, kteří za místním pivem jezdí po celé zemi" říká Bernard...

Čekal jsem, bude-li nějaká odezva, a ejhle, jak se dalo čekat:

V čísle následujícím, z dneška, je dementi s nadpisem Chyba s pivem: Pan Bernard tento výrok nepronesl, chyba se na stránky dostala krácením odpovědi a redakce se omlouvá všem, kterých se nepatřičné zjednodušení dotklo.

Njn, holt inzerent s porfoliem piv, které dělá přátele, kdo umí, umí, život je bohudík hořký a s tajemnou chutí, jehož pravé bohatství se skrývá uvnitř, toho si nesmím v redakci znepřátelit :-(
rozhovor s Berkou, (Kuba Kočka, 25.07.2006 12:21) celé vlákno | reagovat
http://ekonomika.idnes.cz/urady-alkohol-haji-to-je-skandal-rika-bojovnik-proti-pivnim-slavnostem-1mv-/pivo.asp?c=A060724_547034_pivo_plz

Reakce na článek jsou docela zajímavé..
pivní slavnosti, (Tomáš Erlich, 16.07.2006 22:23) celé vlákno | reagovat
Pan Bernard je velmi výrazná pivovarská osobnost od samého začátku, kdy díky jeho nezměrnému úsilí vznikla diferenciovaná pivní daň a dokazuje to svými činy i nadále., jako i v tomto případě. Určitě je zapotřebí zatleskat tomuto činu a podpořit ho jakýmkoliv vhodným způsobem. - Jenom pro zajímavost, na nedávných slavnostech v pivovaře Klášter se tradiční pivní soutěže konaly také, Kontextu navzdory a je to jedině dobře. PS: Pro zajímavost -hlavně asi pana Berky-, vítězka "dámské části soutěže" jinak pivo vůbec nepije. Takže těžko pivovar podezírat z toho, že nabádá k nezřízenému pití alkoholu ( piva ). :o)
abstinent, nebo buzerant?, (Martin Štros, 14.07.2006 21:57) celé vlákno | reagovat
To by mě zajímalo, jestli pan Berka někdy pije pivo...
Útočí na kdekoho, (Petr Pavlas, 14.07.2006 14:34) celé vlákno | reagovat
Zaujala mne skutečnost, že Kontext si krom malých pivovarů vybral za cíl i křesťanské rádio Proglas !
Ne! ne! ne!, (Petr, 14.07.2006 12:23) celé vlákno | reagovat
to petr: neco takovyho jako je ta pochybna skupina si nezaslouzi abysme se o nich vubec bavili, natoz z nich jeste meli strach...

Jinak vsechna cest panu Bernardovi. Aspon ze jeste nekdo umi v teto zemi rozumne uvazovat....:-)
Kontext, (Kuba Kočka, 14.07.2006 12:20) celé vlákno | reagovat
Mrknul jsem na jejich web. Aktuálnost nulová (poslední rádoby finanční zpráva je z roku 2002), na www stránkách Ministerstva vnitra nejsou vůbec uvedeni mezi obč. sdruž. - o myšlence přechodu na obč. sdružení uvažovali,dle jejich www, již před 4 roky (hledal jsem Kontext, Kulturní sdružení Kontext.. zavolal jsem na MvČR a bylo mi sděleno, že tato databáze se aktualizuje každý měsíc). Bohužel, pokud se chce člověk něco dovědět o jakémkoli sdružení, vč. např. jejich stanov, musí poslat oficiální žádost a pak mu bude možná odpovězeno. Pokud jsem je nenašel v seznamu občanských sdružení (pokud jsem to přehlédl, tak se omlouvám), jakou právní formou tedy fungujou a o to víc mne zajímá, jakým způsobem podávají stížnosti? Pokud by nebyli občanským sdružením, nejsou v tom případě jejich podněty ke kontrolním úřadům bezpředmětné a neplatné? Bohužel se v této oblasti moc neorientuji..
Jen tak dál, (Jarin, 14.07.2006 11:49) celé vlákno | reagovat
Lidi typu pan Berka by měli kandidovat ve volbách a zvítězit.Třeba bychom za pár let dohnali i Severní Koreu :-)
Ps.Co kdyby se proti takovým fašistickým organizacím sepsala petice.Třeba že omezují svobodné podnikání atd.,atd.Rád se podepíšu.
armade spasy ...., (petr, 14.07.2006 11:40) celé vlákno | reagovat
.... se taky v Americe kde kdo smal a kolik napachala "skod", kdyz nasla podporu v puritankych americanech. Proto se bojim aby tito "Kontextovy papezenci" nakonec nevyhrali. Mam z nich strach. Kdyz se nasi zakonodarci postavi na jejich stranu... Nevim, nevim, vzpomente si na hon na kuraky! Je to vlastne totez. Jedni druhym omezuji osobni svobodu a naopak. Jak to skonci?
Dekuji statecnemu pristupu pana Bernarda a drzim palce.
Só to hajzli!, (Tchoř, 14.07.2006 10:46) celé vlákno | reagovat
Brněnské sdružení Kontext je banda zločinců, která musí systematicky napadat veškeré aktivity malých pivovarů, zatímco každodenní prasárny ze strany nadnárodních pivokazů jim evidentně nevadí (jinak by logicky museli napadnout např. spojení G + fotbal nebo sraz automobilů na nádvoří Prazdroje).
Tato sebranka se prezentuje na adrese www.sweb.cz/sdruzenikontext , kde se můžete kochat popisem jejich kleroanarchistických lumpáren a kam jim také můžete napsat nějaký "srdečný" pozdrav.
Blbost, (Njorloj, 14.07.2006 10:33) celé vlákno | reagovat
- tohle uz fakt hranici s kretenismem, jak sem uz psal, pivnich soutezi se nucastnim, ale zakazovat a prikazovat nekomu uz opravdu zasahuje do svobody druheho - perfekt, ze se Bernard ozval a meli by tak ucinit i dalsi... drzim palce a kdyz bude treba a pan berka neda pokoj, tak ten tuplak na cas do sebe taky narvu :D :D :D
Tleskám Vám ..., (Chody, 14.07.2006 10:14) celé vlákno | reagovat
... pane Bernard!!! Konečně se někdo kompetentnější postavil proti narůstajícím aktivitám brněnského (ne)kulturního sdružení.
Je zajímavé, že si Berka a spol. zasedli zrovna na malé a střední pivovary, Platan, Konrad, Dudák a naposledy Chodovar. Nechce se mi věřit, že by se něco nenašlo i jinde.
Možná by se za své ovečky měl vzít ČSMNP či ČSPS.
Souhlasím, (Zbyněk Holan, 14.07.2006 10:10) celé vlákno | reagovat
Ano, chtějí se jen zviditelnit. Bůh ví, co mají za lubem!!?? Už mě začínají trošičku štvát.

Plantážníci jedni! :-)
Souhlas, (Roman Holoubek, 14.07.2006 07:45) celé vlákno | reagovat
Co dodat k vyjádření pana Bernarda?
Nic víc než souhlas. Pivovary pořádejte i nadále soutěže v souladu se zákonem a podobná vyjádření shluku lidí okolo pana Berky bychom měli brát jako "poplašnou zprávu" a zvažovat, zda takovými demagogickými výroky neporušují zákon se všemi důsledky pro ně.
Vyhledávání