úvod
homepage

Komentáře

článku: Pozvánka na valentýnskou degustaci

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Nic moc, (Tomáš Maier, 16.02.2006 16:47) celé vlákno | reagovat
Také jsem pocítil z vlastní degustace docela zklamání. Hlavně jsem čekal aspoň nějaká piva vařená speciálně k Valentýnovi. Přiznám se, že nejvíce mě potěšila piva z Medlešic a z Dražiče, která byla na čepu. A ještě malou poznámku k návštěvnosti, docela mě zarazilo, že tam byla minimálně dvojnásobná návštěvnost oproti nesrovnatelně kvalitnější vánoční degustaci v Pivovarském domě. Na Valentýna totiž vyšel v MF dnes článek nazvaný "Valentýna je možné oslavit i pivem, třeba borůvkovým". Dovolím si z tohoto článku odcitovat poslední octavec: "Do experimentů s ovocnými příchutěmi se ale pouštějí už také čeští výrobci. Milovníci piva dokonce připravují speciální ochutnávky zasvěcené právě „valentýnskému“ pivu. Na jednu z nich je možné se vypravit do pražského Karlína. V pět hodin odpoledne budou v Pivovarském klubu v Křižíkově ulici bude možné ochutnat borůvkové nebo višňové pivo." Jsem rád, že akce tohoto typu mají tuto neocenitelnou publicitu, nicméně např. už výše zmiňovaná vánoční degustace by si tu publicitu zasloužila více...
Tak trochu...zklamání, (Weetek, 15.02.2006 15:16) celé vlákno | reagovat
Akce byla první oficiální akcí Pivovarského klubu, přesto návštěvníci byli především nečlenové (soudím podle toho, jak houfně platili vstupné, členové měli vstup zdarma). Na podobných akcích byli proto asi poprvé a jistě se dověděli hodně zajímavostí. Pro "ostřílené" degustátory vychované sérií bezchybných tematických degustací Honzy Kočky musela být akce ale nevyhnutelně přešlapováním na místě, když už ne krokem zpátky. Nejen proto, že asi žádné z piv pro ně nebylo novinkou.
Výběr piv mě trochu překvapil. Chápu, že Pivovarský klub, potažmo Pivovarský dům se chce představit novému publiku. Zajímavé bylo i srovnání v belgickými pivy (i když, jak už jsem řekl, pro pravidelné návštěvníky žádné novinky, navíc byla zařazena jen dvě piva). Škoda ale, že nebyla obstarána i jiná ovocná piva od českých výrobců, PD přece není jediný restaurační pivovar, který je má v repertoáru. Chápu, že by to bylo náročnější shánění, ale... Zařazení medvídkovského piva bylo dost škrobené, tematicky moc nesedělo, chuťově trochu vyděsilo, pokud je to z důvodů, které naznačuje Radim, tak potěš pámbu :-(
Suma sumárum, včera jsem odcházel trochu s rozpaky. Ale každý rozjezd je složitý a nezbývá, než se těšit na druhé setkání s nakuřovanými pivy, to bude určitě hooodně zajímavé. Protože se zahájením činnosti Pivovarského klubu asi bude muset pivachtivé publikum rozloučit s degustacemi Honzy Kočky (pokud ne, těším se !), nezbývá než doufat, že schůzky v Křižíkově 17 budou už jen lepší.
Zklamání, (Radim, 15.02.2006 09:20) celé vlákno | reagovat
Z pozvánky jsem získal dojem, že akce je pokračováním série výborných degustací pořádaných v Pivovarském domě v Ječné ulici. Tentokrát jsem však byl lehce zklamán.
Problematický byl podle mě zejména výběr vzorků. Čtyři ze sedmi degustovaných piv byly z Pivovarského domu, další dvě z Belgie (kriek a kokosové) a na závěr poněkud překvapivě Oldgott od Medvídků. Šlo tedy v podstatě o mírně rozšířenou degustaci produkce Pivovarského domu, doprovázenou propagací jeho služeb.
Navíc měl minimálně Oldgott, a taky uvítací Janáček, prošlou lhůtu spotřeby. Což se podle mě na chuti medvídkovského speciálu projevilo.
Mimoto chyběly degustační protokoly, které pak někteří operativně nahrazovali z vlastních zdrojů. V průběhu degustace jsme se sice dověděli ledacos zajímavého, ale když není kam informaci poznamenat...
Celá akce tak na mě působila hlavně jako reklama na nový Pivovarský klub spojená se snahou zbavit se neprodejných prošlých zásob.
Vyhledávání