úvod
homepage

Iiniciativa pivovarů vytisknout článek

Přidáno: 20. července 2004  •  Autor: Josef Vacl
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,58 hodnotících Hodnotících: 41 počet zobrazení Zobrazeno: 4066x

Pivovary rozšiřují informovanost podporující umírněnou konzumaci piva



Iniciativa zodpovědných pivovarů, jenž vznikla v minulém roce a kterou podepsali zástupci společností Budějovický Budvar n.p., Královský pivovar Krušovice a.s., Plzeňský Prazdroj a.s., Pivovary Staropramen a.s. a Starobrno a.s., členové Českého svazu pivovarů a sladoven, zprovoznila internetové stránky www.iniciativapivovaru.cz.

Ty obsahují základní informace o Iniciativě zodpovědných pivovarů, jejích členech a jejích aktivitách a poprvé představují nové logo Iniciativy. Na stránkách je dostupný plný text Kodexu zodpovědných výrobců piva. Webové stránky, které jsou rovněž v angličtině, obsahují např. oddíly Tradice piva v Čechách pojednávající o vztahu naší společnosti k pivu včetně údajů o historii piva a pivovarnictví, dále Pivo a zdraví, test Vyzkoušejte své znalosti, část Oddech a zábava a také Užitečné odkazy. K dispozici jsou např. i odkazy na jiné internetové prezentace týkající se vztahu společnosti k pivu a rovněž diskuze ohledně vlivu konzumace piva na lidské zdraví. V neposlední řadě zde nalezneme i české překlady zpráv ICAP (International Center for Alcohol Policies).

„Vítáme další zdroj informací o pivě i o těch, kteří jej produkují a samozřejmě o všem, co vede k umírněné a zodpovědné konzumaci piva, což je svobodným rozhodnutím každého jednotlivce,“ uvedl Ing. Jan Veselý, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven. „Náš Svaz podporuje a také realizuje řadu projektů a akcí vedoucích k rozšiřování znalostí o pivu, k rozvoji pivní kultury, k nutnosti zkoumat a vysvětlovat historické a kulturní souvislosti týkající se piva a v neposlední řadě k poskytování objektivních a vědecky ověřených informací o psychologických a fyziologických účincích piva,“, dodal Ing. Jan Veselý.

Iniciativu zodpovědných pivovarů podepsala 13. ledna 2003 pětice největších českých pivovarů Budějovický Budvar n.p., Královský pivovar Krušovice a.s., Plzeňský Prazdroj a.s., Pivovary Staropramen a.s. a Starobrno a.s. Ty se zavázaly podporovat umírněnou a zodpovědnou konzumaci piva. Shodují se se širokou veřejností v tom, že pivo, i přes jeho příznivé zdravotní i sociální účinky, by mělo být konzumováno s mírou, a budou proto vystupovat proti jeho zneužívání a nadměrné konzumaci, s cílem dosáhnout, aby většina populace si tento nápoj vychutnávala v rozumné míře. Kromě jiného se zavazují aktivně přispívat k rozvoji dialogu založeného na otevřené oboustranné komunikaci, jejímž cílem je, aby nejširší veřejnost pochopila nutnost umírněné konzumace piva a zabránění jeho zneužívání.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 22.07.2004 07:42 Komentovat
FUUJ Scorpion22.07.2004 07:42
Musím přiznat, že mi nedělá problém připojit se k výzvě sabotace výrobků uvedených...
Iniciativa pivovaru... Honza21.07.2004 10:00
Prave protoze vetsina hlavnich pivovaru ma zahranicni majitele, zacinaji smerovat jejich PR...
Nejde mi to do kebule. Tchoř21.07.2004 07:42
To se "zodpovědní" výrobci, ovládající dohromady 75 % tuzemského trhu, hodlají sami...
Vědomostní test a umírněná konzumace Standa20.07.2004 09:21
Základní surovinou pro výrobu piva zcela jistě není chmel. Řidiči, který má podle...
Vyzkoušejte své znalosti Jirka20.07.2004 09:12
Zkusil jsem test, bohužel jsem ztroskotal hned na druhé otázce. Poradí mi někdo?...
Vyhledávání