úvod
homepage

Bio pivo v Pivovarském domě vytisknout článek

Přidáno: 9. června 2010  •  Autor: Pivo Praha
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5560x

V posledních letech se na našem trhu objevuje stále více potravin s označením BIO.

V České republice je pojem biopotravina přesně právně vymezen. Základními předpisy, které se týkají bioproduktů, jsou Zákon 242/2000 Sb. o ekologickém zemědělství vydaný Ministerstvem zemědělství a Nařízení Rady EHS č. 2092/91. Pokud zemědělec dodrží při výrobě všechny podmínky popsané v těchto právních předpisech (mimo jiné zákaz chemických prostředků, umělých hnojiv, preventivní podávání antibiotik zvířatům...), může své zboží označit jako biopotravinu.

Nyní lze koupit u nás i biopiva, a to především z německých pivovarů. Konzumenti mají na výběr z kompletní nabídky, v níž jsou jak silnější ležáky, tak piva s nízkým nebo téměř nulovým obsahem alkoholu. Nechybí ani pivní speciály. Mezi nimi je zajímavé například špaldové či bezlepkové pivo. Zajímavým produktem je rovněž biopivo s konopným výtažkem, které kromě vody, sladu a chmele obsahuje konopné květy. Své bioznačky má i známý americký výrobce Anheuser-Busch.

„Biopiva se od klasických piv liší použitými surovinami, které pocházející z ekologického zemědělství, a dodržováním přísných norem při celém výrobním procesu.“

Kvalitu BIO zaručují přísné normy a pravidelný dohled inspektorů na jejich dodržování při celém výrobním procesu.

Pivovarský dům, Ječná ulice, Praha
Pivovarský dům, Ječná ulice, Praha

Lze vyrobit Biopivo z českých surovin? Bohužel v současné době žádný český producent biosuroviny nenabízí, proto je nutno je dovážet.

Firma PIVO Praha se přesto rozhodla vyzkoušet, jak bude biopivo chutnat a jak velký rozdíl bude od klasického ležák. Proto jsme v Pivovarském domě uvařili první „Biopivo“ v ČR a Vy ho máte možnost ochutnat. Jedná se o světlý ležák vyrobený z Německého sladu, Novozélandského chmele a upravené vody. Jak je v našem minipivovaru běžné, v průběhu výroby nebyly do piva přidávány žádné přídavné látky, takže i když výrobní postup nebyl certifikován, lze toto pivo označit jako první pokus o biopivo vyrobené u nás.

BIO pivo můžete nyní ohcutnat v Pivovarském domě a zároveň ve stejné době i v Pivovarském klubu v Karlíně.

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 19.06.2010 20:46 Komentovat
Re: Věřím české kvalitě hroch19.06.2010 20:46
Taky nevhodná reklama. Jiný způsob využití reklamy využívající naprvní pohled...
Věřím české kvalitě Koty18.06.2010 20:41
Hlavu bych si nad tím, že BIO pivo nelze z českých surovin uvařit, opravdu nelámal. Holt...
Vyhledávání