úvod
homepage

La Trappe Quadrupel vytisknout článek

Přidáno: 23. září 2002  •  Autor: Stephen Beaumont
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,59 hodnotících Hodnotících: 29 počet zobrazení Zobrazeno: 6027x

Dokud se řádoví bratři v Schaapskooi nerozhodli jinak, byl nejvyšším stupněm trappistických ale (nejsilnějším) tripel.

Schaapskooi není novým opatstvím - pivovar byl vystavěn více než před sto lety - ale pivo Quadrupel se začalo vařit až v roce 1992. A za tuto krátkou dobu stačilo získat značný vliv mezi trappistickými pivy, která jsou ve světě k nalezení.

Zajímavostí jistě je, že pivovar v Schaapskooi byl založen, aby financoval výstavbu kláštera v Koningshoeven, a nebyl připojen ke stávajícímu klášteru, jak bylo spíše obvyklé. Byl velmi úspěšný, a dnes jsou ale se značkou La Trappe známy v obchodech celého světa, v proslulosti (pokud se trapistických piv týká) doháněné pouze obchodními značkami Chimay.

V Schaapskooi se vyrábějí čtyři druhy piv: single (lehce pepřový Enkel), double (Dubbel s ovocným aroma), triple (Tripel s chmelovým, kořeněným aroma) a Quadrupel. Když je mladý, což znamená zhruba první rok, pije se Quadrupel jako silný, jiskrný „abbey (opatský)“ ale, se sladší, kořeněnou vůní, ovšem postrádající komplexnost, jakou oplývají jeho podobně silní trappističtí bratři. Avšak když dozraje, teprve se dostane „do formy“. I když je dosud příliš brzy na to, určovat, jak daleko pokročí za 10 či 20 let, současné úvodní signály dávají tušit, že bude mít vyzrálou kořeněnou vůni a rozvine ovocné tóny do suššího, velmi uspokojujícího stupně. Je to pivo, na které se určitě vyplatí počkat!

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 02.02.2004 17:26 Komentovat
La Trappe není trapistické pivo. Ing. Albert Rodin02.02.2004 17:26
La Trappe není trapistické pivo. Na světě existuje pouze 6 trapistických pivovaru. Viz...
Vyhledávání