úvod
homepage

Jak chutná kanadské pivo kanaďanům I. ? vytisknout článek

Přidáno: 23. ledna 2002  •  Autor: Stephen Beaumont
průměrné hodnocení Hodnocení: 3 hodnotících Hodnotících: 15 počet zobrazení Zobrazeno: 3719x

Dnes se po čase vracíme ke kanadským pivům. Prvním hodnoceným pivem bude Whistle Steam z Toronta.

Steam Whistle Brewing Company
(Pivovar Parní píšťala)

SWB je také přiléhavě nazýván „Synem pivovaru Upper Canada“. Tři z jeho zakladatelů jsou Camron Heaps, syn zakladatele Upper Canada, Greg Taylor, bývalý obchodní ředitel Upper Canada a Greg Cromwell, bývalý viceprezident Upper Canada. Dokonce i většina těch, co pracují v prodejním oddělení pivovaru, získali své zkušenosti v Upper Canada.

Ale i jiný bývalý pivovar zaujímá své místo v životě pivovaru Steam Whistle. Většina pivovarnického zařízení umístěného v historické nádražní hale Roundhouse v centru Toronta byla odkoupena ze zaniklého montrealského pivovaru Brasal; a se zařízením přišel dokonce i sládek Harald Sowade.

Pivovar Steam Whistle, uvedený do provozu v roce 2000 měl oprávění vyrábět jen jedno jediné pivo a měl za úkol udělat ho atraktivním. V tomto ohledu bylo úsilí pivovaru úspěšné. Typická zelená lahev Steam Whistle s reliéfní etiketou a retro designem je určitě jedním z nejkrásnějších obalů, dostupných v Ontariu. Obsahuje Steam Whislte Pilsner (**), osvěžující kontinentální ležák, mírně hořký, s travnatým tělem a suchým ocasem.

Stephen Beaumont uděluje * až ****, přičemž více hvězdiček znamená lepší výsledek.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání