Komentáře
článku: Rauchbier je tu!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Tak jsem se zašla podívat do té nové pivní prodejny v Brně v Bystrci. Našla jsem tam německý rauchbier stál jen kolem 40 Kč, nikdy předtím jsem jej nekoštovala, koupě se, ale vyplatila, musím uznat že je výborné.
V Budějcích je ještě v Hyperalbertu ve Rtuťovém Středisku.
Teď ho mají v Bille v Českých Budějovicích (myslim tu kousek od Alexu (nonstopu) ;)
Pivovar Šviháka dál vaří a sehnat se dá, ale záleží odkud jsi. Koupit ho samozřejmě můžeš na místě činu, pak určitě v Praze, Brně, možná Hradci Králové, Havlbrodě...
Když jsem toto pivo našel byl jsem nadšen...výborné ale uděla jsem chybu koupil jsem jen 2 láhve. Zkoušel jsem ho sehnat ale zdá se že už to není možné ani na stránkách pivovaru není v nábítce, vyrábí se ješte vůbec?
Jsem tímto pivkem doslova nadšen
Jelikož tento typ piva mě vždy potěšil, při jeho objevu v letáku Billy jsem zajásal. Pro začátek jsem koupil jen 2 lahve, ale po nadšeném dojmu (kouřovost krásná, hořkost "tak akorát") jsem při dalších 2 návštěvách vždy pár lahví přikoupil. Akční cena 11.90 za takové speciální pivo opravdu neskutečná (tolik snad někde stojí gambáč?)Jen se bojím - jak uvedeno v článku - aby nenarazilo na nezájem konzervativních českých konzumentů. I proto jsem se trochu předzásobil (kdyby se historie zakrátko uzavřela, abych mohl říct: Byl jsem u toho!)
Právě proto že mám v chuťové paměti hlubnoko vytesáno jak chutnalo nakuřované z produkce ing. Hájka. Co ten člověk dokázal ve svojí 20-ti litrové varničce, jakou synfonii chutě, nádherně skloubené polotmavé pivko s výrazným kouřovým aroma, prostě pohádka. Nemusela mi napovídat etiketa.
Sám, ač se velmi snažím, takové harmonie (zatím) nedosahuji.
I když poslední pokus (poprvé infuzně) se jeví velmi nadějně a kouřovou chuť poznávají i naprosto laičtí ochutnavači hned napoprvé
Sám, ač se velmi snažím, takové harmonie (zatím) nedosahuji.
I když poslední pokus (poprvé infuzně) se jeví velmi nadějně a kouřovou chuť poznávají i naprosto laičtí ochutnavači hned napoprvé
i já jsem koupil a ochutnal ... na první napití jsem byl trošku zklamán tím, jak málo bylo cítit to uzený... před pár lety jsem nakuřované pil (bohužel už nevím, odkud to bylo) a vůně byla daleko výraznější a asi jsem očekával něco takového; nicméně - pivo jako takové mi příjde velmi příjemné na pití a když si člověk nastaví chuťový pohárky tak, aby si tu nakouřenost uvědomoval, je to v pohodě ... v každém případě si Šviháka budu kupovat, považuji ho za dobrý počin
Inu 100 lidí - 100 chutí
Možná jen nemám rád černé pivo.
:-)
Možná jen nemám rád černé pivo.
:-)
Dovolím si přidat vlastní názor.
Měl jsem hned první vzorky z Krumlova, opakovaně si dopřávám rauchy z Bamberku i odjinud. A i já jako autor jsem byl příjemně překvapený obsahem láhve od pana Zagory.
Měl jsem hned první vzorky z Krumlova, opakovaně si dopřávám rauchy z Bamberku i odjinud. A i já jako autor jsem byl příjemně překvapený obsahem láhve od pana Zagory.
Takže jsem dnes pln očekávání vyrazil do Billy v Holešově a hledal a hledal.
Nakonec jsem musel odchytit skladníka a pomoct mu prohrabat hromadu palet v totálně přeplněném skladu, za což jsem byl odměněm nálezem jedné půlbedny Nakouřeného šviháka.
Dvě lahvinky jsem zakoupil, vychladil a jal se ochutnávat.
Na rovinu řečeno dost dobře nechápu z čeho pramení nadšení autora článku.
Je to snad tím, že jsem nikdy neochutnal německé rauchy? Nebo mi pití vlastní garážové vícestupňové produkce překalibrovalo chuťové buňky?
Těžko říct.
Nakouřený švihák mi připadá jako "tuctové" černé pivo s výraznou hořkostí, která není nepříjemná jen o málo, to vše pravda ovoněné nepatrným závanem čehosi špatně definovatelného, kouřového aroma bych v tom hledal opravdu jen na základě studia etikety.
Z mého hlediska tedy tento počin, jakkoli ve světě "velkých" pivovarů průkopnický, zůstane jen marným pokusem o rozšíření nabídky zajímavých piv na našem trhu.
Nakonec jsem musel odchytit skladníka a pomoct mu prohrabat hromadu palet v totálně přeplněném skladu, za což jsem byl odměněm nálezem jedné půlbedny Nakouřeného šviháka.
Dvě lahvinky jsem zakoupil, vychladil a jal se ochutnávat.
Na rovinu řečeno dost dobře nechápu z čeho pramení nadšení autora článku.
Je to snad tím, že jsem nikdy neochutnal německé rauchy? Nebo mi pití vlastní garážové vícestupňové produkce překalibrovalo chuťové buňky?
Těžko říct.
Nakouřený švihák mi připadá jako "tuctové" černé pivo s výraznou hořkostí, která není nepříjemná jen o málo, to vše pravda ovoněné nepatrným závanem čehosi špatně definovatelného, kouřového aroma bych v tom hledal opravdu jen na základě studia etikety.
Z mého hlediska tedy tento počin, jakkoli ve světě "velkých" pivovarů průkopnický, zůstane jen marným pokusem o rozšíření nabídky zajímavých piv na našem trhu.
V celostatnim napojovem letaku od 9. cervna!
http://www.billa.cz/akce/letak-billa.php
http://www.billa.cz/akce/letak-billa.php
Tak jsem schválně jel do Billy v Brně-Bystrcu, nemají ho a ani ho neměli.
nyní v každém supermarketu Billa !
S tím, co Němci napíšou na etiketu, bych si zas tak jistý nebyl. Ale pivka obecně tam vaří minimálně stejně dobrá jako my. Spíš ještě lepší - a to i ta "průmyslová".
..nevím jestli je první, pil jsem totiž začátkem roku takové pivo z malého soukromého pivovaru Kocour ve Varnsdorfu. Je opravdu skvělé! Doporučuji!!
mail - Mauler.Milan@seznam.cz
Brzo bych měl mít pár kousků v Praze,tak dej kdyžtak vědet.
Zdravím kouřomilci.
Nevíte kde se dá sehnat, nebo vochutnat tenhle mok v Praze, na Benešovsku, nebo někde v Posázaví?
Dík Kulda
Nevíte kde se dá sehnat, nebo vochutnat tenhle mok v Praze, na Benešovsku, nebo někde v Posázaví?
Dík Kulda
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání