úvod
homepage

Komentáře

článku: Rauchbier je tu!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Rauch - dotaz, (Petr Ž., 16.04.2010 18:00) celé vlákno | reagovat
Tak to teda taky čumím, ještě před pár lety by to byla drsná utopie..
Vůbec poslední dobou je to jako sci-fi:o))(na české poměry). Např co dělá Kocour za rarity a lahůdky. Skoro jak USA mini, i ty názvy :)) fakt dobrý.
+ ten dobrej nápad spolupracovat s Löbau. Točenej Pilsener v Brně a k tomu jen za 1,5 eur, co dodat..to se dějí věci.
A odkud berou teda slad? Z Weyermannu nebo z Bruntálu? Díky
Re: Rauch - dotaz, (Jiří Kaňa, 19.04.2010 09:50) celé vlákno | reagovat
To bohužel netuším, odkud to berou - s nikým z pivovaru jsem nemluvil, na lahvi to nepíšou a podle chuti to nepoznám :-)

Pils z Löbau je dobrý?
Re: Re: Rauch - dotaz, (Lukáš "Elf" Provazník, 19.04.2010 12:59) celé vlákno | reagovat
Pils z Löbau byl teď v brněnském Netopýru, ale bohužel jsem ho nestih. Měl jsem však loni lahvový a šlo o poměrně slušné pivo. A navíc když Němci napíšou na lahev Pils, tak je uvnitř Pils, ne jako u nás.

A k tomu popisu: malvaz má přeci jenom nějaký poměrně jasný význam, takže žádný problém a přídavné jméno mazlivá zní trochu zvláštně, ale pochopitelně. To není jako když pijete tajnosnubný ležák s bramborovou zakulaceností a palačinkovou plností. Hlavní je, aby přepjatá snaha o pábitelství nepřevážila nad smysluplným popisem.
Re: Re: Re: Rauch - dotaz, (Myrek, 18.05.2010 20:53) celé vlákno | reagovat
S tím, co Němci napíšou na etiketu, bych si zas tak jistý nebyl. Ale pivka obecně tam vaří minimálně stejně dobrá jako my. Spíš ještě lepší - a to i ta "průmyslová".
Re: Re: Rauch - dotaz, (Petr Ž., 20.04.2010 20:38) celé vlákno | reagovat
Pils z Löbau předčil všechna očekávání. Na to že se jedná o oblast, kde piva zdaleka nedosahují kvality bavorských, tak tato točená verze byla vyníkající a troufám si říct, že se blížila těm výborným jihobavorským. Spíše než Pils připomíná výtečný jihobavorský styl (Münchener Helles -ale více chmelený)- obilný, zrnitý, chlebnatý, čistě máslově - sladový, průzračný, freshující se sněhobílou pěnou s příjemným chmelovým závěrem. Fakt klobouk dolů!
Re: Rauch - dotaz, (Jiří Kaňa, 26.04.2010 20:08) celé vlákno | reagovat
Tak slad je prý z Weyermannu.
Vyhledávání