Komentáře
článku: Rauchbier je tu!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Brzo bych měl mít pár kousků v Praze,tak dej kdyžtak vědet.
mail - Mauler.Milan@seznam.cz
nyní v každém supermarketu Billa !
Tak jsem schválně jel do Billy v Brně-Bystrcu, nemají ho a ani ho neměli.
V celostatnim napojovem letaku od 9. cervna!
http://www.billa.cz/akce/letak-billa.php
http://www.billa.cz/akce/letak-billa.php
Takže jsem dnes pln očekávání vyrazil do Billy v Holešově a hledal a hledal.
Nakonec jsem musel odchytit skladníka a pomoct mu prohrabat hromadu palet v totálně přeplněném skladu, za což jsem byl odměněm nálezem jedné půlbedny Nakouřeného šviháka.
Dvě lahvinky jsem zakoupil, vychladil a jal se ochutnávat.
Na rovinu řečeno dost dobře nechápu z čeho pramení nadšení autora článku.
Je to snad tím, že jsem nikdy neochutnal německé rauchy? Nebo mi pití vlastní garážové vícestupňové produkce překalibrovalo chuťové buňky?
Těžko říct.
Nakouřený švihák mi připadá jako "tuctové" černé pivo s výraznou hořkostí, která není nepříjemná jen o málo, to vše pravda ovoněné nepatrným závanem čehosi špatně definovatelného, kouřového aroma bych v tom hledal opravdu jen na základě studia etikety.
Z mého hlediska tedy tento počin, jakkoli ve světě "velkých" pivovarů průkopnický, zůstane jen marným pokusem o rozšíření nabídky zajímavých piv na našem trhu.
Nakonec jsem musel odchytit skladníka a pomoct mu prohrabat hromadu palet v totálně přeplněném skladu, za což jsem byl odměněm nálezem jedné půlbedny Nakouřeného šviháka.
Dvě lahvinky jsem zakoupil, vychladil a jal se ochutnávat.
Na rovinu řečeno dost dobře nechápu z čeho pramení nadšení autora článku.
Je to snad tím, že jsem nikdy neochutnal německé rauchy? Nebo mi pití vlastní garážové vícestupňové produkce překalibrovalo chuťové buňky?
Těžko říct.
Nakouřený švihák mi připadá jako "tuctové" černé pivo s výraznou hořkostí, která není nepříjemná jen o málo, to vše pravda ovoněné nepatrným závanem čehosi špatně definovatelného, kouřového aroma bych v tom hledal opravdu jen na základě studia etikety.
Z mého hlediska tedy tento počin, jakkoli ve světě "velkých" pivovarů průkopnický, zůstane jen marným pokusem o rozšíření nabídky zajímavých piv na našem trhu.
Dovolím si přidat vlastní názor.
Měl jsem hned první vzorky z Krumlova, opakovaně si dopřávám rauchy z Bamberku i odjinud. A i já jako autor jsem byl příjemně překvapený obsahem láhve od pana Zagory.
Měl jsem hned první vzorky z Krumlova, opakovaně si dopřávám rauchy z Bamberku i odjinud. A i já jako autor jsem byl příjemně překvapený obsahem láhve od pana Zagory.
Inu 100 lidí - 100 chutí
Možná jen nemám rád černé pivo.
:-)
Možná jen nemám rád černé pivo.
:-)
i já jsem koupil a ochutnal ... na první napití jsem byl trošku zklamán tím, jak málo bylo cítit to uzený... před pár lety jsem nakuřované pil (bohužel už nevím, odkud to bylo) a vůně byla daleko výraznější a asi jsem očekával něco takového; nicméně - pivo jako takové mi příjde velmi příjemné na pití a když si člověk nastaví chuťový pohárky tak, aby si tu nakouřenost uvědomoval, je to v pohodě ... v každém případě si Šviháka budu kupovat, považuji ho za dobrý počin
Právě proto že mám v chuťové paměti hlubnoko vytesáno jak chutnalo nakuřované z produkce ing. Hájka. Co ten člověk dokázal ve svojí 20-ti litrové varničce, jakou synfonii chutě, nádherně skloubené polotmavé pivko s výrazným kouřovým aroma, prostě pohádka. Nemusela mi napovídat etiketa.
Sám, ač se velmi snažím, takové harmonie (zatím) nedosahuji.
I když poslední pokus (poprvé infuzně) se jeví velmi nadějně a kouřovou chuť poznávají i naprosto laičtí ochutnavači hned napoprvé
Sám, ač se velmi snažím, takové harmonie (zatím) nedosahuji.
I když poslední pokus (poprvé infuzně) se jeví velmi nadějně a kouřovou chuť poznávají i naprosto laičtí ochutnavači hned napoprvé
Vyhledávání
Nevíte kde se dá sehnat, nebo vochutnat tenhle mok v Praze, na Benešovsku, nebo někde v Posázaví?
Dík Kulda