Komentáře
článku: Kurz vaření piva pro veřejnost – sedmý běh
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
jeste k tem kurzum - muzete mi napsat, co Vam tedy vadi? Absolvoval jste ten kurz? Je spatny koncepcne, jsou tam lidi, co nemuzou nic naucit? Je to jako zaklad pro ty, co se tomu chteji venovat bud jako konicek nebo pak treba jit na dalkove studium Podskalske spatne? Je to drahe? Anebo VAm to vadi jen proto, ze Vam lezou homebrewari tzv "na nervy"? Par takovych jsem uz take potkal...
No pokud umim cist, branil jsem lidi, co nemaji VSCHT A VARI PIVO. Asi si dovoluji moc, protoze nekteri tu VSCHT nemaji, a pivo treba ani nevari, treba jen sedi v kanclu. Nebo je to neco jineho?
Koukam, ze tady mam zase smulu, ze jsem pil dobra az velice dobra piv od lidi, kteri zacinali jen se svoji snahou se neco naucit a priucit. Nekomu holt lezu na nervy tim, ze propaguju pivni pestrost, nekomu vadim tim, ze se zastavam tech, co uvari minimalne pitelne pivo temer v polnich podminkach...
Koukam, ze tady mam zase smulu, ze jsem pil dobra az velice dobra piv od lidi, kteri zacinali jen se svoji snahou se neco naucit a priucit. Nekomu holt lezu na nervy tim, ze propaguju pivni pestrost, nekomu vadim tim, ze se zastavam tech, co uvari minimalne pitelne pivo temer v polnich podminkach...
jsem na stejné lodi a Ty proti mě!Musím Honzovi přiznat, že to správně pochopil.Mě na tom vadí,že na jedné straně vizMinipivovary – zkáza českého pivovarnictví? říká, že stačí jen internet,nadšení a pokusy, ale jak jde o prachy, hned nabízí kursy a vzělání.Co
natočit celé kursy a hodit to na tyto stránky.No to by nebylo ono CO?.Nejde totiž o vzdělání domácích vařičů, ale zase jenom na tom něco trhnout.Třeba i nepřímo.Zdendo.r, mé názory máš např. na http://pivni.info/minipivovary/708-na-mlyne-aneb-hura-mame-dalsi-mini.html
natočit celé kursy a hodit to na tyto stránky.No to by nebylo ono CO?.Nejde totiž o vzdělání domácích vařičů, ale zase jenom na tom něco trhnout.Třeba i nepřímo.Zdendo.r, mé názory máš např. na http://pivni.info/minipivovary/708-na-mlyne-aneb-hura-mame-dalsi-mini.html
Ja si Zdenku myslim, ze zdenek to myslel tak, jak jsi napsal. Ze ne ze nepotrebuje sladek vzdelani, bez nej je nula.
Podle me to mela byt od nej jizlivost, mozna sarkasmus za to, ze si tu dovoluju obhajovat lidi, co zacali s varenim doma v hrnci a ted si nedej Boze dovoli varit nekde v minipivovaru.
Ze jsem tak troufalej, ze si dovolim tvrdit, ze clovek muze varit dobry pivo jen podle svy natury a bez VSCHT. Tudiz takovym neni treba ani kurz vareni piva pro verejnost...
Ale rozlousknout to muze jen zdenek, Zdenku:)
Podle me to mela byt od nej jizlivost, mozna sarkasmus za to, ze si tu dovoluju obhajovat lidi, co zacali s varenim doma v hrnci a ted si nedej Boze dovoli varit nekde v minipivovaru.
Ze jsem tak troufalej, ze si dovolim tvrdit, ze clovek muze varit dobry pivo jen podle svy natury a bez VSCHT. Tudiz takovym neni treba ani kurz vareni piva pro verejnost...
Ale rozlousknout to muze jen zdenek, Zdenku:)
Drahý Zdeňku,
v dřívější době platilo pořekadlo: "Co Čech, to muzikant". Dnes díky takovým "neomylcům", jako Vy, platí: "Co Čech, to sládek". Ale bohužel opět omyl nějakého příliš aktivního elektrikáře či zedníka (omlouvám se zástupcům těchto náhodně vybraných profesí, z nichž ani jednu neovládám a tudíž ani podomácku neprovozuji)!!!
Opravdu lze NĚCO uvařit podle nějakého pseudopředpisu z internetu v prádelním hrnci. Opravdu to vzdáleně může chutnat i jako pivo. Ale aby to opravdu chutnalo jako pivo a BYLO TO PIVO, je potřeba vědět a znát drobátko něco víc. A to tito neumělové všeumělové nehodlají akceptovat. Pokud by výroba piva byla tak snadná, jak se naivně domníváte, k čemu by tedy byly učební obory sladovník a biochemik výroby piva, SPŠPT, ze které se rekrutuje podstatná část kvalitních sládků této republiky a konečně i kvasná katedra VŠCHT dodávající zbytek těchto odborníků Proč držet v chodu soubor těhto "zbytečností", když přece máme internet, ze kterého se každý chytrý naučí cokoliv - já osobně asi začnu zítra se studiem neurochirurgie po internetu. To se přece někdy může hodit, nemyslíte?
Honzo, nenech se zvyklat, jen hlupák nechápe smysl těchto kursů. To není o penězích, to je o užitečných informacích a obecném know how.
v dřívější době platilo pořekadlo: "Co Čech, to muzikant". Dnes díky takovým "neomylcům", jako Vy, platí: "Co Čech, to sládek". Ale bohužel opět omyl nějakého příliš aktivního elektrikáře či zedníka (omlouvám se zástupcům těchto náhodně vybraných profesí, z nichž ani jednu neovládám a tudíž ani podomácku neprovozuji)!!!
Opravdu lze NĚCO uvařit podle nějakého pseudopředpisu z internetu v prádelním hrnci. Opravdu to vzdáleně může chutnat i jako pivo. Ale aby to opravdu chutnalo jako pivo a BYLO TO PIVO, je potřeba vědět a znát drobátko něco víc. A to tito neumělové všeumělové nehodlají akceptovat. Pokud by výroba piva byla tak snadná, jak se naivně domníváte, k čemu by tedy byly učební obory sladovník a biochemik výroby piva, SPŠPT, ze které se rekrutuje podstatná část kvalitních sládků této republiky a konečně i kvasná katedra VŠCHT dodávající zbytek těchto odborníků Proč držet v chodu soubor těhto "zbytečností", když přece máme internet, ze kterého se každý chytrý naučí cokoliv - já osobně asi začnu zítra se studiem neurochirurgie po internetu. To se přece někdy může hodit, nemyslíte?
Honzo, nenech se zvyklat, jen hlupák nechápe smysl těchto kursů. To není o penězích, to je o užitečných informacích a obecném know how.
to ma byt jako rado by vtipna poznamka na to,ze tu obhajuju homebreware a ty, kteri se neboji jit za svym a v dusledku si treba i postavit pikopivovar?
Zbytečně vyhozené peníze..., přeci v dnešní době internetu si potřebné informace lehce najdete, a zvládnout základní překážky úspěšné várky není problém? Já "Honza Kočka" se domnívám že ano...bez problému. Za 3333Kč uvaříte asi 400 litrů.Ta lidi nevyhazujte peníze.....
1 | 2 |
Vyhledávání