úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní zarputilec. Tož tak...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Re: Také pár otázek, (David N., 12.11.2010 12:58) celé vlákno | reagovat
Nahodou jsem narazil na tohle diskusni vlakno. Jelikoz jsem policak a jeste k tomu tak trochu patriot, rad pridam troskou ze sveho mlyna :) Patriot jsem tak trochu z nutnosti (nadsazka - aneb haha), totiz uz 4. rokem ziji v Londyne a snazim se tady propagovat kvalitni ceske potraviny a tudiz i pivo (a tudiz i to z Policky, ze:) Tak si dovolim trochu reklamy. Měšťanský pivovar v Poličce, a.s. připravil pro letošní advent, následující Velikonoce a podobné příležitosti Speciální tmavé pivo - ELIŠKA.

Jde o výjimečné speciální tmavé pivo o průměrném extraktu 13,5 % s obsahem alkoholu 5,8 %.

Pivu, a zvlaste tomu dobremu ceskemu, zdar
Re: Projímavé účinky, (Honza Kočka, 16.11.2009 11:43) celé vlákno | reagovat
Tak to opravdu musel byt depresivni zazitek s policskym pivem, kdyz se stejny prispevek objevuje na ruznych pivnich serverech:)

jeste aby zacal prispivat ctenar s nickem hokuspokus...
Projímavé účinky, (M, 16.11.2009 11:13) celé vlákno | reagovat
Mohu poličské pivo doporučit jako dobré projímadlo.Pro někoho mírné, pro někoho takové, že ho raději nepije.
Polička na novém místě v Brně, (Roman Holoubek, 24.06.2009 12:34) celé vlákno | reagovat
Díky Umbobovi vzal na zkoušku naše pivo další zákazník. Je jím http://puxpub.cz/

Tak uvidíme, zda bude zájem o Poličku v těchto prostorách.

První závoz byl minulý týden. Zatím tam šla 11 Otakar.
Re: Re: Poličské pivo, (tomino, 02.06.2009 08:25) celé vlákno | reagovat
tak né že by to tu věc s distribucí Poličky v Brně úplně vyřešilo...ale než se věci dají do pohybu a poličské bude v Brně normálně k dostání....tak že bych tě prozatím vzal za slovo?? :-)
Re: Poličské pivo, (Xhanz, 01.06.2009 20:54) celé vlákno | reagovat
No ja sem Brňák a do poličky jezdím pravidelně každý víkend. Takže kdyby ste se nějak domluvili, můžu vám ho dovážet :)
Re:Marek Kamlar, (h.p., 01.06.2009 15:25) celé vlákno | reagovat
To bych s tebou nesouhlasil,zrovna mám čerstvý závoz láhvového Otakara a je to bašta!Musí být ovšem čerstvé,proto jako kdysi koukám na trvanlivost.Přijeď do Světic..Jen ta distribuce..Mně ho naštěstí vozí kolega z N.Města na Moravě,ale prý i tam se špatně shání..
Polička, (Trhac, 27.05.2009 19:50) celé vlákno | reagovat
Občas, když mám to štěstí, tak natrefím na Poličku v Olomouci u Kuděje, a osobně ji považuji za špičku, jen tak dál:-)
Re: Re: Re: ad Polička, (Marek Kamlar, 27.05.2009 15:31) celé vlákno | reagovat
Asi mám holt smůlu a vždy narazím na špatně skladované lahváče či co. Jinak si to vážně nedokážu vysvětlit. No nic, asi zase zajdu do nápojky Charvát v Dejvicích a po pár měsících to zase risknu. Pak dám vědět.
Re: Re: Ad BON - každou akci jsme vymetli, (Marek Kamlar, 27.05.2009 15:26) celé vlákno | reagovat
Díky za vysvětlení, Romane. Až vás bude sládek z BONa zase někde pomlouvat, budu aspoň vědět, co mu na to mám říct. :-)

Jinak na produkt spolupráce Richtera s BONem -tedy Jihoměšťana - se taky moc těším. Konečně bude mít jižní město svoje pivo a nejen pouhou značku.
Re: Re: Také pár otázek, (Jiri.J, 27.05.2009 11:12) celé vlákno | reagovat
Díky aspoň za takovouto odpověď:-)) Ať se daří Vám i Poličskému pivovaru. Včera jsem se nad Vandsdorfským Pale Ale shodli, že poslední dobu jde Polička silně kvalitou nahoru!
Re: Také pár otázek, (Roman Holoubek, 27.05.2009 09:36) celé vlákno | reagovat
Zatím bez komentáře. Tedy napadá mne i jiná odpověď: My nemáme HGB a tak nemůžu občas pustit mezi lidi silnějšího speciála :-)
Tím nechci říci, že se to tak jinde děje, jen jsem chtěl být vtipný.
Polička, (Roman Holoubek, 27.05.2009 09:29) celé vlákno | reagovat
Pár slov a odpovědí na zdejší dotazy.

Polička je obecně nasládlejší a jak zde píšete s jemným chmelovým dozněním. Toto je nejvíce patrné u dvanáctky Záviše.

Pivo v lahvi i v sudu je to samé, z těch samých tanků. Problém vidím jen v jedné věci. Naše pivo není stabilizováno jinak, než mikrofiltrací a dochází postupně od doby stáčení k chuťové evoluci. Tj. i když je dle etikety na lahvi pivo před datem expirace, díky skladování v teple a světle se mění a může docházet k oxidaci. V sudu pijete pivo maximálně 2 týdny po stáčení (vetšinu míst zavážíme 1x týdně). Na láhev v obchodě už takový přímý vliv na rychloobrátkovost nemáme.

Pro Brno a nejen Brno: Hluchá zmije má štěstí na majitele, který umí správně pivo ošetřit a je to na něm znát. Jinak pokud máte kdokoli chuť si dát naše pivo v láhvi, či v sudu a je pro vás Poličské pivo těžko dostupné, má rada je jednoduchá. Dejte mi tip a já se pokusím domluvit s majitele restaurace či obchodu na dodávkách. Předem děkuji a omlouvám se Honzovi za propagaci. Má adresa je: roman.holoubek@pivovar-policka.cz
Re: Ad BON - každou akci jsme vymetli, (Roman Holoubek, 27.05.2009 09:10) celé vlákno | reagovat
Jak jen ve stručnosti odpovědět na mé působení v BONu a na současné pomluvy od sládka?

1) Když jsem začal spolupracovat s BONem, tak se v té době stahoval z BONVER heren a zbývalo mu cca 6-7 odběratelů. Když jsem odcházel tak měl (a na stránkách www.pivobon.cz, které od doby mého odchodu nikdo neaktualizoval, je doposud vidět stav z konce léta 2007) 15 míst s odběrem. Navrhl jsem koncept vlastních pivnic a našel první místo v Olomouci. K dalšímu růstu značkových pivnic nedošlo vlivem investic jiným směrem. Dlouho jsem hledal cestu do Prahy, v době mého odchodu jsem takové místo zajistil a úspěšně byl na Vinohradech BON nabízen. Mimo pravidelné odběratele jsem také začal s distribucí na „čtvrté pípy“.

2) Když jsem začínal, tak BON nechtěl téměř nikdo pít díky negativní zkušenosti, kdy se občas zákazníkům nabízelo zkyslé pivo, či pivo s vadou. Bylo to tak do doby, než zaučil sládka renomovaný odborník z Plzně a od té doby majitel dbal přísně na to, aby sládek ani píď neuhnul od nastaveného mechanizmu. Což sebou zase přinášelo jiné problémy.

3) Abych přesvědčil zákazníky, že BON už je jiné pivo (v Ostravě kvůli tomu požadoval hostinský změnu názvu, protože BON byl pro tehdejší zákazníky synonymem pro samos…r), začal jsem s už kvalitním pivem jezdit na degustační soutěže. Výsledek? Za dva roky 7 medailí z 5-ti soutěží.

4) Začali jsme na můj podnět jezdit nejen na olomoucký pivní festival, ale i do Trutnova, Budějic, Žatce, … Vybudoval jsem webové stránky, udělal veškerý marketing a začal s aktivní propagací. Nic takového doposud v BONu nebylo.

5) Když jsem začal, vyráběl BON jen světlou 10 a 12. Nastínil jsem charakter nového piva a přesvědčil jsem majitele, abychom rozšířili sortiment. Vznikl tak tmavý speciál se 14,2% EPM. Postupně jsme začali sezónně dělat polotmavé speciály. Na závěr jsem požádal Frantu Richtera, aby pro nás připravil pšenici, kterou také u nás navařil. Mimochodem s Frantou se znám už od doby jeho novodobých počátků v ČR a seznámil jej s majitelem BONu. Výsledek spolupráce, která z toho vzešla, uvidíte
pravděpodobně na podzim tohoto roku.

6) Můj odchod byl mým odchodem. Tehdy jsem prohlašoval, buď já, nebo sládek. Nakonec jsem podal majiteli výpověď. Podotýkám, že majitel byl z mé výpovědi překvapen, ale nechci zde ventilovat všechny důvody, proč jsem se rozhodl odejít.

Na závěr podotýkám, že BON je pořád mou srdeční záležitostí a mám-li příležitost, rád si pivo ze Zašové vychutnám.
Re: Re: ad Polička, (tomino, 27.05.2009 07:47) celé vlákno | reagovat
v lahvové podobě však mnohdy nepitelná sr...

s tím nemůžu souhlasit.
V pondělí sem dopíjel posledního Otakara z lahve...a co se týká chuti,tak naprosto totožná s tím jak su na poličský zvyklej od Hluché Zmije.
Re: Re: Re: ad Polička, (Chody - Pivní.info, 26.05.2009 19:43) celé vlákno | reagovat
Jo a zapomenul jsem uvést, že Poličské pivo 11 a 12 je k dostání v Pivní prodejně Pod Zelenou Horou ve Vrčeni - http://prodejna.pivni.info
Re: Re: ad Polička, (Chody - Pivní.info, 26.05.2009 19:41) celé vlákno | reagovat
Právě popíjím Záviše a musím říct, že tak příjemné pivo jsem dlouho neměl...
Re: ad Polička, (Marek Kamlar, 26.05.2009 18:06) celé vlákno | reagovat
V točené podobě je pro mě Polička příjemně sladkým a tudíž dobrým pivem (východní Čechy se prostě nezapřou :-)), v lahvové podobě však mnohdy nepitelná sr... Zkuste s tím tedy něco udělat, Romane. Rád bych si k poličskému pivu zase našel cestu. Kdysi jsem si ji pravidelně kupovával v obou (víc jich snad nebylo) pražských prodejnách - na Korunovační ulici nedaleko Letenského náměstí i v té pivovarské vedle Hromu do Police, kterou provozoval známý pana Witze či někoho jiného z představenstva, teď už si to přesně nepamatuju - a neměl jsem výhrad, dnes se jí však spíše vyhýbám, a to mě vůbec netěší. :-(
Ad BON - každou akci jsme vymetli, (Marek Kamlar, 26.05.2009 17:56) celé vlákno | reagovat
S tímto souhlasím, neb BONa bylo za Romanova úřadování skutečně vidět. Tedy alespoň na cca dvou ročnících olomouckého pivního festivalu - jednou s Romanem, podruhé už myslím bez něj - ano. Už proto mi však nejde na rozum, proč je Romanovi lidmi z BONu vytýkána jeho neschopnost, kvůli níž prý musel z BONa nakonec odejít. Že prý nedokázal za celou dobu svého působení sehnat BONu jediného zajímavého odběratele či hospodu. To mi vážně nějak nejde do hlavy. Nechtěl byste nám to, Romane, nějak vysvětlit? Pokud jste vázán ke svým zaměstnavatelům stále nějakou mlčenlivostí, tak to samozřejmě pochopím, ale jste-li pomlouván tak nějak na "každém" kroku, asi by to bylo vážně žádoucí.
Re: Poličské v Brně, (tomino, 26.05.2009 12:52) celé vlákno | reagovat
je vidět,že chodíme do stejného šenku :)),jelikož takhle přesně to vidím i já... :)
Ale lahvové by to chtělo na doma...a to je tu jen v jednom obchodě v Brně na Dornychu a ten je šílenej.Chtělo by to aby se Polička distribuovala v nějakém velkoskladu,kam bych si pro ni mohl jezdit jak v sudové,nebo lahvové podobě na doma.
12
Vyhledávání